Sunday, August 30, 2009

The Island at the Top of the World (vol. 1) ja Russia 88 (vol.2)

Shalom mu juudi vennad ja õed.
Nagu Iisraeli päike, mis paistab endiselt meie peale nii ei ole ka mina kuhugi oma kinematograafiaalaste pajatustega kadunud.

Eile otsustasin ma oma Talmudi uuringutele, (ptk I ja ptk II) vahelduseks külastada vana sõpra Jacob Jaakubovitchit, et väikese Pita ampsu ja mevusheli lonksu kõrval arutleda Juudi kirjandusest , Heebrea keele kui maailmakeele tuleviku üle diskuteerida ja vaadata Toorast kantud temaatikaga koshervilme.

Sättisime koos Tzivyaga ennast läbi Tartu - mis kurjade neo-natside tõttu tänapäeva Baabyloniks on saamas -teele, et auväärt rabile oma külastusega au teha ja tema seltskonnast rõõmu tunda.

"Freyde ärist" võetud mevushelid käes astusime väärikal sammul nagu meie rahvale kohane rabi Jacob-i elukoha poole.

Kohale jõudes võttis Jacob meid jsut nii väärikalt vastu, nagu on kombeks ühele Jumala rahva auväärt pojale ja pärast väikest viisakuste vahetamist ja Toora tsiteerimisepisoodi pita ja falafeli kõrval- sest ütleb juba püha Toora, et kes on rääkinud Toorast söögiajal on rääkinud Jumalaga- asusime vaatama vilmi "Russia 88" mis rääkis noorest goy-st, kes hoolimata oma pooleverelisusest, riskib oma eluga ja filmib salaja moskva paremäärmuslaste tegemisi ning võimalik, et seeläbi jõuda mõningate SS- ohvitserideni, kes ennast veel kohtumõistmise eest varjavad.

Kuid - oy vey - oy vey - Palestiinas komplekteeritud arvuti oli ainult veerandijagu filmist koshermälupulgale salvestanud ja seetõttu jäi meil filmi lõpp nägemata, ehk teinekord näeme sest film hakkas hinge ja nii Minul, rabi Jacobil ja võimalik, et ka Tzivyal, lõi süda uhkust täis kui nägime kangelaslikku goy-poissi talumas alandusi ja häbistamist, peaaegu sama väärikalt nagu seda ainult üks tõeline juut võib taluda.

Jacobuvovichil - ma vabandan kuid tänu meie pikaajalistele suhetele, mis algasid juba "Siioni tarkade" nimelises kinematograafia huviliste klubis - kutsun ma teda familiaarselt isanime pidi - oli veel üks film mis rääkis vapratest juudi palveränduritest, kes otsides viimast säilinud golemit leidsid hoopis midagi muud, mis see oli jäi mul arusaamatuks, kuna tänu oma kõrgele vanusele tukastasin vilmi esimese veerandi ajal ja ärkasin alles lõpus.

Seda enam austan ma rabi
Jacob-i, kes minuvanusena minust märksa paremas vormis on ja teinekord ka toora seitsme köite jagu vilme suudab vaadata.

Niipalju siis minu viimase aja vilmivaatamistest ja paistku päike Jehoova palgelt ka teie peale mu õed ja vennad, Judea lapsed sest kohtume kunagi tema palge ees naguinii - siis vilmitame koos.

Shalom.

Lehitra'ot.

Kirjapannud: Malachi Nogah Chatzkel
(Toora ja Talmudi tõlgendaja)








Auväärt rabi Jacob Jaakobipoeg tuli meile väravasse vastu nagu kord ja kombed nõuavad.



Meie kogudusele on traditsiooniks saanud Pühade vilmirullide tõlgendamine enne vaatama hakkamist.

Tuesday, August 25, 2009

Quest for Fire e. Brutal and Rough Fu*k (HOIATUS! Sisaldab sexshotte vilmist)

Ehki mul on Trashi käest saadud vähemalt 2 vilmi, millest ma kohe kindlasti kirjutada kavatsen on nende vaatamisrindel siiski kerge ikaldus.

Nimelt teatas mu arvutaja, et enne kui ta on nõus "Vampire Combat-i" nimelise linateose oma rüppe laskma, tahab ta, et ma kõvakettale sellejaoks ruumi teeks.
Persse!
Kärmelt kustutasin 2Gb jagu materjali maha ja nende hulgas läks kaduma ka üks kinupilt, mille nime ma ei jõudnud enne selle kadumist lugeda, aga mida ma kohe kindlasti näinud ei olnud.

Kuna vihisev DVD lugeja on viimane asi mida mu kõrv vilmitamise ajal kuulata tahab ning enne kui ma ennast nii korda olen saanud, et kõvakettal selekteerima hakata ja jätmis/minemis korraldus paika seada, peate leppima vilmidega mida ma olen suuresthundist alla tirinud- seega ei minegid kvaliteetseid skriinsotte!!!!

Aga nüüd asjast..

Kunagi tatikana olin ma sigavaimustuses Raivo Järvi joonistet koomiksist "Võitlus tule pärast"- tegemist on minu arust seiani kodumaise koomiksitööstuse tipuga, kui O. Kallas välja jätta- ürginimesed muutusid koheselt kõige populaarsemateks mängu- ja isesirgeldatud koomiksitegelasteks.
Nö. erispetsialistina sai ka teisi nendeteemaliste "Ronime mööda porimülkaid ringi, koriseme valjult mõttetusi ja vehime malakatega " stiilis mängudega mõneks ajaks nakatada, ehki osaliselt pool- ja osaliselt täissunniviisiliselt, kui aus olla, aga see selleks..

Mäletan eufooriahetke kui Känd ütles, et "kuule van'ema tõi sulle selle ürginimeste raamatu (+ mingi negatiivne kommentaar raamatu väärtuse või ürginimeste väärtuse kohta, täpselt ei mäleta) " ja mulle "Võitlus tule pärast" raamatu näppevahele viskas - see muutus koheselt mingiks superraamatuks ja ma isegi ei viitsi mõtlema hakata kui mitu korda ma seda lugenud olen.

Kui nüüd mälu ei peta siis nagu tellitult, näidati MTV3-st "Quest for Fire" filmi ja see avaldas isegi veidi muljet ehki tollal oli mu kujutlusvõime vingem ja seega suhtusin ma (LOETUD!) raamatutebaasil tehtud vilmidesse äärmiselt(+1) negatiivselt, ega ma seda vilmi enne tänast rohkem näinud polegi , ei tekitanud huvi ja arvatavasti maandusin tookord hoopis laua taha , et "V.T.P./Hiidlõvile" mõned järjed ja lisad koomiksikujul juurde joonistada.

Muljet avaldas praegune vaatamine ainult sellega , et millegagi oli minu kriitilisem ja noorem mina suudetud ära petta, nii-et ma seda vilmi koheselt vihkama ei hakanud.

Arvan, et eks need paar ürgset seksistseeni selle vilmi, nii minu kui maailma silmis päästsidki, nii-et kuskil halvimate viilmide topis ma seda näinud ei ole, muidu oleks ma seda juba varem vaadata tahtnud.
Vilmide suhtes võsin ma ju kriitiline olla , aga igasuguse sugulise kõlvatuse produtseerimine ja selle nähtu vastuvõtmine, käis 2. või 3. klassi poisil ilma suurema filtrita- rõhk sõnal käis.

Filmist pikemalt rääkima ei hakka kuna züzee on enam-vähem-enam-enam raamatujärgi ja neile kes raamatut ega koomiksit lugenud pole, ei ole ka soovitav vilmi vaadata.

Mõned mõtted mis vilmijooksul tekkisid.

Tore, et kõik ahvide planeedi vilmist perit ahvimaskid, endale uue kasutuse leidsid.

Natuke nõme on, et rezka üritab kõiki ürginimeste kodutöid ja tegemisi esimesse viide vilmiminutisse ära mahutada, aga noh ju siis oli ameeriklaste taandareng juba nii kaugele jõudnud, et arusaamine sellest, et tule kaotus võrdus vaenlaselt elektri ja info ära võtmisega tänapäewa mõistes, oli suht raske.

Vähemalt võitlussteenide osas on vilmitegijatel oma paark'end aastat kinematograafia arengut nägemata jäänud.

Oleks see tehtud mõned aastad varem, saaks ma teha uue leibelungi nimega R-rated seksplott , aga ei saa - seega tuleb leppida haldjasaba ja vantaasiaga.

PalmAlive-i ja Head und Soldiresi kasutamisest on loobutud, aga juu oli siis fraulein Welch-il mingi muu projekt käsil, kuna antud vilmi teda ei kaasatud...hmm..arvestades vilmis välkuivaid tissipaare siis oli see möödalask või vähemalt kurb. (lisa1: 26.08. 06:54)

Küpsetatud inimliha on muidugi kõlblik ainult fashistidele, ühe endastlugupidava ja nälginud ürginimese jaoks on see äärmiselt vastuvõetamatu ja tuleb peale päritolu tuvastamist välja öökida.

Eriti tobedaks teeb eelnevalt mainitud stseeni veel see, et paar minutit ennem närib karvane kolmik puu lehtedest tühjaks ja järgmises stseenis maiustatakse roiskunud hundi kallal...

Ja mina rumal veel mõtlesin, et seks oli rahvusvaheline sõna juba kiviajal- mea culpa.

Keegi võiks veel "Brave Scotlandi" kah jõristama hakata, mingil mammutikotist, karupersest ja tiigri..eee...hambast improviseeritud torupillil.


Igasugust tobe-nüme-naljakat jura oli vilmis veel , aga see ka selleks...

Pseudoajalooliselt erootilise vantaasiavilmina: 2/5
Raamatupõhjal tehtud vilmina: 5/5
Pohmellivilm: kärab küll, aga liiga - veeeeeenivvv (+0,25)

Kokku: 7.25/11
Ehk- vaadata võib , aga noh...ütleme nii, et need panostseenid ei ole tänapäeval enam eriti huvitavad, ega isegi mitte väga naljakad. Huvitavaid panosi leiab pornhub-ist või mujalt.



*
Kõigepealt naasama sottid:

Ohjahh, võimalik, et parim võitlussekund kogu vilmis.

Naised olid siis veel arenguga puu otsas.

Dehvenetli naljakaim võitlussekund.
Hm....kas hilisema blow-jobi lootuses tasub kedagi enda kerasi järama lasta..


Nad on kah Türgi Rambot näinud...

nüüd siis veel sex oriented shotid.

ALLA 16 AASTASTELE EDASI VAATAMINE -
RANGELT KEELATUD
!!!!



Kohe alguses virutatakse vaatajale a-moraalsusega.

Rape in progress

Noah tahab nii...


....aga tsikk tahab naa ja sealt see feminismi värgens alguse saigi.

Tuesday, August 18, 2009

Adams Æbler e. hipi ja õunapuu

Pidin vilmi vaatama ebanormaalolekus, kuna mu Rootsi keele tase on saanud olematu praktika tõttu uue ja hirmsama tähenduse kui eelmise aasta tase milleks oli - suh't olematu.
See raskendas natuke vilmist arusaamist, aga siiski mitte oluliselt, põhijoon ja karakterid olid selgepiirilised ja 100 protsenti välja mängitud, seega suuremaid probleeme ei tekkinud ja kitsaskohtadest aitas välja google translator (Dr. Pruun- High Five!).

Vilm ise on südamlik ja õpetlik muinaslugu, kus linnas madistamisest tüdinenud vana hipi kutsutakse mingisse Hitlerite ja Goblinite kumardajate sekti, et ta neil anti-aednikuna tööle hakkaks ja iluaia välja suretaks.

Hipi, kelle nimi on Adam, võtab esimesena kätte kõige raskema pähkli ehk õunapuu ja asub sinna linde loitsima ja muude vahenditega taimkatet suretama, aga ei see tal õnnestu mitte.

Hipi on kogu oma hipilikus õeluses väegade häste välja toodud- ei mingit ülepingutamist ega plastiliinist gore-ehvekte vaid lihtsalt tubli annus pure-evilit mis omakorda on serveeritud nõnda ,et ka väiksemaid vaatajaid ei pea ekraani eest minema saatma, tuleb ainult natuke selgitustöös teha, et hipisi pole päriselt olmas ja nad eksisteeerivad ainult kurjades muinasjuttudes ja Antiik-Kreeka tragöödiates.

Aga liigume sisuga edasi, kuna puu endiselt kasvab siis otsustab Adam vaimse terrori kasuks ja lubab puu lapsed e. õunad ära grillida- hipikene, oma karnivoori rumaluses, ei sa' mette arugi, et õunu süüaksegi , isegi koogi kujul, aga see lisab vilmi lisaks muinasjutulisusele ja reaalsusele ka paraja annuse komejanti- korralikult serveeritud mitmekülgsus on alati vilmile kasuks, aga rohkem ma vilmi sisust ei jutustaks, peris ära spoilerdada ka ei tasu.

Mainin veel nii palju , et hipi ennastsalgavad ponnistused ei kanna vilja ja ka sektiliider saab nagu uueks inimeseks kohe....Headus pääseb võidule kurjuse üle ja emake loodus jääb ka seekord alistamata.... aa...õigus...eee- SPOILER ALERT!

Mis häiris-
  • Mõistetamatud karakterid nagu näiteks hipikamp, kes mingi hetk sisse vajus, et ma saan aru , et neid oli vaja kuna Adami karakter hakkas liiga palju positiivsuse poole kalduma, aga miks neid nii palju pidi olema- keegi ei taha näha mingeid narkareid kauem kui 15 sekundit.
  • Tundmatut keelt rääkinu Araabo-rootslane, kes vist algselt oli tsenaariumisse paigaldatud, et ka hipide rassiviha pihta paras hoop anda- ma juba arvasin, et lõpus küpsetab hipi ta koos õuntega põleva puu leekides- aga miskipärast kaldus see liin kõrvale ja ma ei saanudki aru kuhu see omadega lõpuks jõudis...

Aga rohkem ei olnud nagu otseselt midagi...mõned pisivead siin koma seal ka, aga kus neid ei oleks...

Igastahes soovitan vaadata kõigil kes rootsi keelt hablavad, kuna sobivaid in änglish subakaid ma oma järjekorras teisele aadama õuna vilmile järjekordselt ei leidnud, aga nagu isegi olete juba aru saanud-polegi neid väga vaja...

Hinne:
MituKülgeSeguVilmina: 4,5/5
KomejantÕpetussõnadvilmina: 4,5/5
für pohmellen?: mõõõkõõõõ (+0)*
Kokku: 9/10 e. poole paaahha.

*Kainusvilmi eest meil punkte ei anta!


Ps. Pildid pidin sebima internetist kuna mulle sattus äraütlemata sitt Rip näppude vahele...kvaliteedinäitena tõin alumiseima pildi.




Füührer Hoiatab hipit emakese looduse väe eest- hipi ei kuula!


Hippy-Hate against all living.


Õunad..damn..hipid ma tahtsin öelda.

Treilerit ei tasu väga tõsiselt võtta kuna tänu hardsubadele on tekst ikka väääga mööda.


Monday, August 17, 2009

Battlefield Earth e. Mille poolest see vilm saast on ? Loll jutt suhu tagasi ! (Täiendatud lisade näol)












Saaga aastast 3000

Kõik on nagu kord ja kohus - vilm põhineb L.R. Hubbard-i raamatul "Võitlustanner maa", mis oli /okse x 1/, sellele järgnes "Võitlust. Maa- 2.", mis oli /okse x 2/ ja edasi tuli "V.M.- 3.", mis oli /okse x 2 + okse x 3/ .

Ning, et kõik ilusti ära lõpetada tehti nüüd vilm ka .

Kinematograafiline, teaduslik tekst, amatöör-vilmi'uvilistele kohustuslik.
__________________________________________________________________

Kui teha halb vilm siis on tulemuseks , et see ei kõlba vaadata, kui teha väga halb vilm siis leidub ikka kamp friike kes sellest endale püha eesli teevad ning kui teha väga halb vilm( +1) siis on tulemuseks vilm, mida suudavad kõik vaatajagrupid poole silmaga jälgida .
Võitlustanner maa matemaatiline vaste oleks /väga halb vilm +1 + X /

Et sellist tegurit mõista, peab kursis olema kõrgema kinematofüüsikaga, aga kuna vahest satub seia bloogasse ka tallinast perit härraseid siis teen puust ette ja värviliseks - allpool asetseval kiiruga koostatud primitiivsel vilmiogrammil, Tartlastelt palun mõistvat suhtumist ja kannatust, meie "little specialbloggardite" nimel.


Suuremaks saab klikkides
_______________________________________________________________



Teaduslik jutt jätkub

Vilmitegijatel on õnnestunud luua vilm, mille tegevuse skeemi nimetatakse pidev võnkumine e. vaatajat hoitakse kogu aeg naelutatuna molo, lina või teleka ees ning just siis kui tundub , et enam toredamaks minna ei saa, tõmmatakse pinge maha ja näidatakse minutikesejagu halvale vilmile sobilikku materjali, kuid juba järgmine ootamatu süzeekäik naelutab iga läheduses viibiva isiku uuesti pupillipidi värvilise ekraani külge.

Ehk siis, kui see taies ei lõhna supärmuuvi +1 järele, siis pole sellist asia nagu supärmuuvi+1 olemaski ehk siis - väljavalitu on sündinud !

Uued teed pohma ja lastevilminduses on raiutud kinematograafia mäestikesse, laske uut tüüpi vilmidel rõõmsate ojakestena meie arvutajatesse vuliseda.


Lõpetuseks veel veits The Vilmist.

Terves vilmis leidsin ainult ühe piisa verd, selle tabamiseks pidin ma mitu korda vilmi tagasi kruvima ja tegelt ma pole kindel, kas see ikka on psychlose veri või mitte- ehk siis, midagi pohmelli ja lastesõbralikumat pole varem nähtud, pealegi toimub kõik jõhkram vägivald kaadrist väljas ja vaatajat kostitatakse ainult lustakate jäsemeköntidega, millest tõuseb isegi suitsu...awwwwi

Ainuke kõlvatu koht on vilmilõpus ja ma talletasin selle screenshotina, edaspidi tuleb seda pohmakaga lihtsalt vältida ja vanematel paluks sellel sekundil oma laste läheduses viibida, silmade kinnikatmise eesmärgil, ülejäänud sheansi ajal pole vanemlik lähedus vajalik.

Mina isiklikult kavasen seda esimese tõelise pohmelliga re-vaadata, praegune- vabanduse leidmise eesmärgil esile kutsutud vaimne pohmakas ja päevavalgele urgitsetud pohmellijäätmed- ei võimaldanud vilmi täiesmõõdus nautida.

Lisa1 @ 18.08.09 13.58

Olen nüüd niii mõneltki saidilt otsinud viiteid sellekohta, et see vilm peaks midagi muud olema kui lastele ja pohmellikutele suunatud meelelahutus ja pole leidnud.
Seega- tshjom prabljem?
Lastevilmidele pole ju kombeks tavaliselt rääbakaid jagada, aga jutuks olev vilm sai neid vist 8 tk-i.

Lisa2 @ 18.08.09 14.01

Kahju, et vilmi aluseks olnud raamat seitsem-kaheksakümnendatel Nõukogude liidus ei ilmunud, siis ma poleks seda kunagi lugenud sest igasugune Komm-propagandistlik väärtkirjandus koristati mu haardeulatusest ära, nagu hiljuti selgus...FASHISTÕ!

Hinnang
Lastevilm: 5/5( + 1)
TeedRajavVilm: 5/5 (+1)
Pohmelliga: Si, Si ! (+1)
Kokku: 13/11 e. kõik jooksuga suurde hunti, B.E. kaenlasse ning tagasi arvutaja ette, pühaba ei ole enam kaugel!!!

Nende tulnukate kõrval paistavad isegi tuntud türgi karukesed, iivõl monstäritena


Kas tegemist võib olla Psychlo ve*ega ??

WARNING! Siivutu koht. MEELDE JÄTTA!!!



Ainus pettumus, kuna ootasin intergalaktilist tuumaseent, aga see selleks...niuks?

**

Constantine e. deemonitapupühad

Kui aus olla siis ma ei ole teemaks olevat filmi viimase paari aasta jooksul kordagi vaadanud - ei pohmakaga, ega ka mitte normaalstaadiumis, aga kirjutama inspireeris mind Trash-i postitus Hellblazeri koomiksi teemal, kust see Constantine -i nimeline tšello ka filmi ilmus ja Keanu Reeves-i näo ette manas.

Postitus tuletas mulle meelde, et olen üht Hellplätseri koomiksit ka ise näppinud ning see ei meeldinud mulle, kuna veidi ennem nähtud vilmist oli jäänud mulle raudbetoon arvamus, et kui sellest kunagi mäng või muu asi tehakse, siis peab Constantine olema just täpselt Reeves-i kivinäoga ja mitte mingeid kõrvalekaldeid!

Ülejäänud näitlejad jäid vilmis tuhmiks nagu enamus vilmistki.
Ma saan aru, et on übertegelane ja untertegelased , aga tegel't peaks teistele ka veits enesetutvustuse aega andma. Vastasel juhul juhtub nagu minuga, et mõned aastad peale vilmi nägemist ei mäleta sa peale põhimeha mitte kedagi...ahjaa... Lucifer oli äge, ehki jäi The Prophecy* omale mäejagu alla, aga see selleks...

Põhimöödalask tundus olevat ostsese sinu puudumine - oli nagu lipp siit ja lapp sealt, ehk kuidagi keskpõrmandule kokku. Vähesemal, ehkki olulisel määral häiris ka erinevate artefaktide sissetoomine ja nende vähene osalus e. kohene kadumine ekraanilt stiilis, et: põmm - släššh - fiušššhhhh ja tagasi rekvisiitide lattu. Lihtsalt, et kui juba võlumõõk, siis olgu see ka võlumõõk* ja mitte mingi suva junn, millega üle kahe-kolme kaadri välja ei venita.

Aga üldjoontes on Constantine -i puhul tegemist siiski kergema astme ajaviitekaga, et kisub sinna kasti kuhu ma liigitan Troy , et vilm koosneb headest kohtadest ja enamus neist on saasta moodi head , aga tervikuna on kuidagi.....jama/nõrk/lame/täielikult teostamata/haltuura ?

Religion related äksõnulmekal peaks ikka natuke rohkem maapealset kirikumõju*** sees olema ja puudujääkidest deemonitapu instrumentaariumi kasutamisel ma juba rääkisin.
Pealegi, miks ei olnud deemonitel mingeid vingeid apastraate, miks nad mingid friigid olid...ei fakk them- teeme nad lihtsalt koledaks ja tasakaaluks teeme jõleda Gabrieli kah...


PS.
Screen shotid varastan ma netist sest Consa DVD pandi mul't pihta koos paljude muude "Lowest Rank Collectors Editionitega". Ütle nüüd, et suvapätid ei tee 99 eekusel ja 299-450 eek-istel DVD-del vahet....


*
Türklased oskavad selles mõttes paremini, et kui juba võlumõõk mängu tuuakse , siis on ta ikka seda väärt, et teda mängu tuua ja lõpuni sellega ka hekseldatakse.

**
Ettekuulutuse triloogiast (neljandat ja viiendat, pole teatud põhjustel minu jaoks olemas) kavatsen ma siin ka enivei kunagi kirjutada...


***
Mitte, et ma arvaks, et seal mingi Danny deVito ringi peaks vudima ja preestrina koomilist tegelaskuju etendama...hoidku jumal selle eest...


Fantasy-ulmeäksõnina: 2/5
e. midagi jäi puudu, pidev ja tõsiseltvõetav stoori ntks

Ajaviitekinona: 4/5 e.käb, ehkki pikkus tõmbab tema ajaviiteväärtust oluliselt alla. Nii palju- 2 tundi - tühja aega ikka tavaliselt pole.

Pohmellifilm?: Põmst küll, aga ainult kergema astmega pohmaka jaoks (+0,5)

Kogukupatus: 6,5
e. teistkordselt tarvitada tasub vaid äärmisel juhul.


Üks lemmikstseene.

Metsavana , näe lohuta end sellega , et su auto läheb pärast
lõplikku lagunemist pörgusse.



FRIIIK/Walking Angel ;)


Hämaralt kuratlik/Liiga kuratlik


Jah, ma tean,et Constantine ja The Prophecyt ei saa/tohi
kuidagi võrrelda, aga ma teen seda siiski!



**

Wednesday, August 5, 2009

RUSSIA 88 e. Zig Hail!



"Väga tahame verd!" - Lõugavad vene natsipoisid metsas, pundisisese treeninglaagri poliitõppe tunnis ja vahetult ennem, kui tüli tšurkadega nende kahjuks pöördub.

Võib-olla, et lõugaks muul ajal ka, aga vaata kaamera ei tööta...

Kes see ikka niisama idiootsusi röökida viitsib.

Filmiks Russia 88, mis oma olemuselt on kodukino stiilis võltsdokumentaalina esitatud hatecore-draama ja esitab see mõnepäevase läbilõike Moskva NS/WP Skinheadide elust ja edevusest.

Tabatud on naelapea pihta, yuutuubi videotele sarnanevad peksmisstseenid ja pidevad kaamera ees poosetamised.
Näitena, et isegi oma õele Suurisamaalist jutlust pidades ei suuda peategelane hoiduda aeg-ajalt kaamera poole piilumisest...

Seega võib öelda, et kolmveerand kompotist on tasemel ja originaalne, aga jeh...kuidagi tuleb ju otsad kokku sõlmida, looks vormida, ehk mingissegi formaati painutada ja seekord on lavastaja  otsustanud peresiseste probleemide kasuks.
Seda, et kogu krempel sinnakanti suundub  ja kardetavalt ka upub, on aimata juba veits enne poolt filmi, aga -  lootus sureb tavaliselt viimasena ja hirmutav eelaimus filmi  esimese poole nautimist ei sega...

Tegemist siiski üllatavalt objektiivselt filmitud tavaariga e. keegi neid natsipoisse seal otseselt eesliks ei tembelda - sellega saavad nad "ise  ja loomutruult hakkama", kuna vastava koolituseta inimesed kipuvadki kaamera ees poologaraks muutuma.
Lisaks võib manida, et kuna filmi direkteeris Pavel Bardin, mitte aga Randolph Kret, siis lastakse neil isegi seletada,  et miks nad fašistiks hakaksid ja... mitte keegi ei vasta, et:
" Sellepärast, et tšurkad andsid mulle lasteaias peksa ja lõid naise üle", või ei esita mõnda muud neist peavoolumeedia poolt loodud "natsisünnilegendidest." ,

Mainida tuleks ka, et poiste lindil kujutamine on üsnagi tõetruu ja seda mitmetel põhjustel.
Näiteks on tegelaste outfit on pea 1:1  kokkuklopsitud erinevatest skinhead-filmidest.
Kes ei tea, siis kogu idabloki skinnikultuur baaserus ju pikemat aega  Romper stomper nimelisel filmil ja paaril plaadiümbrisel.
Lisaks näidatakse ka NS-ringkondades levinud ja srunult sündinud püüdlusi näha välja eriti militaarne ja well organized, mis tavaliselt kukub välja...nagu tavaliselt e. mannetult ja punastamapanevalt.
Või nüanss, et tõsine NS-bänd on tõepoolest tõsine ja silmnähtavalt kogu hingest tehtud, aga...mitte grammijagugi tõsiseltvõetav.
Seega, kordame, et esimen pool filmist on igate muhe vaatamine.
Paraku jääb, aga  peksmiste ja poosetamiste juurde poogitud ja lõpuveeerandil võimule pääsev stooriliin nõrgaks ning ebausutavaks.
Võib-olla just sellepärast, et filmi käsikaameraformaat, on lihtsalt liiga õnnestunud ja  üle, igasugusest "Rome ja Julia In Moscow'dest," mille edendamise ajal kaamera liiga õigesse kohta on suunatud, või liiga kvaliteetset heli salsvetab ja mis, eelnevast tulenevalt, kogu filmi ülivõltsina mõjuma paneb.
Või on probleem selles, et selline valitud esitusviis ei soodusta üldse kindlapiirilise loo sissetoomist.Mine võta kinni, aga paraku jah - tasemevahe  mockumentary võtmes tänava-draama ja tüüpilise "keelatud armuloo" vahel hakkab  silma ning keerab kokugutulemuse järsult allasuunas.


Lõpetuseks niipalju, et seltskonnaõhtule õllekõrvale, kõlbab paremini kui Romper Stomper või mõni samadel radadel sammuv film.


Kokku: 6/11 e. Higher Learning-u kõrval täitsa hea, aga Believer-ist või Romper Stomperst jääb maha.

Trash ütleb: 7/10








Treilerit ei leindu ja seega saate fännivideo, koos filmi soundtrackil oleva lauluga. Mis on muuseas üks parimaid Romper Stomper Orchestra "Pulling on the boots" töötlusi.