Friday, August 27, 2010

Kingdom of heaven e. Rist, viletsus ja sõda - ühes ja samas filmis.


Kuna minunäol on tegemist kodanikuühiskonna kõige jälgima produkti ehk algatajaga, siis teen ettepaneku algatada kodanikualgatus Ridley Scottile Eesti kodakonduse andmise keelustamiseks, juhuks kui ta seda kunagi taotlema peaks või kui see tundub liiga riskantne, siis Eestisisese ehitusloa mitte väljastamine igavesest ajast igaveseks - v.a. tingimusel, et hoone karkass seisab kahel kanajalal.

Vat nii teemegi - las siga nutab ja ehitab ning ehk mõtleb järgi, et kas ikka tasub igast sitta kokku keevitada või mitte.
Allah akbar!

H: 3/10 e. kui sa teed filmi, nii-et selle tegevust mõjutab otseselt üks tollase aja suurimatest ususõdade raames toimunud lahingtapatalgudest, siis ei ole viisakas seda mitte näidata!

________________

Kole-Jaanus:7/10

IMDB:7.1/10



Wednesday, August 25, 2010

Le Compotieux vol. 8 e. filmiriba filmidest....

...millest ma ei pea vajalikuks pikemalt kirjutada.

Cannibal Holocaust/ Inimsööja ja suur häving

_Kirka seletab vist siiamaani, et : "Teate mis see mees tegi selle filmi ajal ve - sõi kotletisaiu !" ning osutab näpuga minu suunas.
Sõin neh saiu - koos kuumutatud vaese mehe kotlettidega ja kui päris täpne olla, siis ei söönud ma neid mitte protestimeelsusest filmi väidetava rõlgusastme vastu, vaid hoopis sellepärast, et kõht oli tühi.
Ei osanud nagu arvatagi, et see (halb) ajastus inimestes nii suurt meelehärmi tekitab
Muidu oli tegemist igati lõbusa Tom & Jerry laiekraniseeringuga ning ei saa öelda, et film multikale mingiski osas alla jääks - kõige vähem veel multifilmilikkuses.
Mockumentary formaat rõhutas lapsikust ja üleüldist sisulagedust ning ainuke ebameeldiv stseen oli see, kus need isehakand skvotterid ühe pisikese possu maha lasksid.

H: 4/10 e. p
uhas ja keskpärane ajaviite-(s)explotation kino - ei midagi enamat ega häirivat.

Centurion/ Tsenturjonn (2009)

_Ainuke asi, mida me sellest filmis ootasin oli see, et tegemist ei oleks Last Legion-i tasemel ajunikastusega.
Nu et on lollim ja debiilsem või äksioonim, naljakam või mida-pörgut-iganes, aga jumala eest - palun mitte nõmedam.
Ehk siis kõik algas ootuspäraselt- digiveri värvis digilume digilaiguliseks, leegionärid asusid surmapõlgavalt surma külvama ning lõõmavad õlepallid külvasid kaost ja õudu vaprate roomlaste ridadesse - lahe eksole?
Kuid järgmisena esitleti vaatajale neegerleegionäri* ja ma-hoian-seda-filmi-lõpuni-verises-rusikas tüüpi noaga kokaonu - paar sekundit hiljem nautisin ma juba nohisedes imeilusat unenägu sellest, kuidas õlimusklis spartalased keset digirohelust maadlevad.

* Muuseas, neegrit loeti üheks seitsmest loodusimest, kõrvuti kaamli ja elevandiga -näete, ei mingit diskrimineerimist ja veel vähem sõjaväekohustust.

H: X/10( Poolelijäetu )

The City Of Ember/ Linn hõõguvas söes

_Mitmesõnaga: kui inimesed toppida kuskil maa all asuvasse linna, siis otseloomulikult kipuvad nad seal manduma ning inimliku laiskuse pärast ei viitsi keegi ka seal mingit paremusepoolset ümberkorraldust käima lükata, vaid üritatakse nagu rotid uppuvalt laevalt uttu tõmmata või jaanalinnu kombel pea liiva all hoides hingamisharjutusi teha - kuulutan käitumismalli õigeks ning kiiduväärseks ning mainin veel enesekiituseks, et ettevõtliku inimesena olen ma säänset strateegiat kasutanud juba rohkem kui veerand sajandit.

H: 7/10 e. üks kahest Muffinstanis vaadatud filmist mille ajal ma unehõlma vajuda ei suutnud.

Romper Stomper/ Marakratt Stomper

_Kolleeg Maurus ütles kunagi, et Soome skinnid on kõik peded - nu tundub, et Austraalias on lood samamoodi.
Pole küll ise seal käinud ning kuna ainuke sealviibinud ning kontakteerumisulatuses olev tuttav - reageerib nimele Rents - hakkab selleteemaliste küsimuste peale purjus küüliku moodi jampsima ning silmi pööritama, siis võib kõnealuse kinu põhjal küll vastavad järeldused teha.
Kaks poissi - lõõmavad kired, üks isa - lõõmav kirg, üks tüdruk - kirelõõm vaibub vaenuseemne raskuse all, ehk siis tehakse vaatajale igal filmirulli ruutmillimeetril selgeks, et need pendeldamisorganita dual-tissilised raiped on ussisugu ning midagi head neist loota pole*.
Kusjuures, mõtlesin siin enne kirjutamist, et kas ma saaks mõne seltsimehe käest väga palju peksa kui ma RompStompi gay-draamaks liigitaks, aga lõpuks otsutasin, et kuna peded on ainult väidetavalt tolerantsed, siis ma ei riski...

* Muuseas, Davey-t mänginud tüüp sooritas päriselus õnnestunud enesetapu ning - ülla-ülla - selle sama chica pärast.(kontrollimata info)

H: 10/10 e. mõnikümmend korda vaadatud kinu ning arvatavasti jõuan ma seda veel teist niipalju kordi peale vaadata.

Täna öösel me ei maga/ Todays night we dont f*ck

_Vanarahva tarkus ütleb, et enne lõika lätlast seitse korda kui varesele valu annad - tagumine aeg oleks midagi hoiatavat ka eestlaste ja režkapagunite teemal välja mõelda ning kiirkorras ringlusesse saata.
Umbes et ennem ei saa isegi mitte lasteaia lõputunnistust kui ei oska peast lugeda vähemalt kümmet põhjust, et miks eestlast ei tohi lasta filmi tegema.
Pörrgusse - pole ime, et eestlased on joomise poolest teisel kohal Euroopas, kui häbi koduse kinotööstuse pärast ei luba isegi kodumaal kaine peaga avalikkuse ette ilmuda.

*MNC läheb toob külmarist uue õlle - meeletu häbi pärast loomulikult*

H: 0/10 e. järjekordne kodumaine äpardus ning esimest korda tundub mullle, et ma tegin Town (Blood) Creekile liiga.

_Special thanks to Google - and MNC-Translators

Sunday, August 22, 2010

Падение Берлина (1949) e. drafttolkneja* talvehämarusest


Ettesõna

Filmi nägin ma puhtjuhuslikult mingi vene telekanali pealt 90-te aastate lõpusirgel ning peale seda muutus see üheks minu lemmikuks ja Top-3 omandamisobjektiks.
See tähendab perversemas üldvõtmes, et aastaid sai kulutatud erinevate foorumite uksi, tegeletud verbaalsete minetisooritustega erinevate filmigurude aadressil, kuid tulemusi polnud ette näidata mitte üheltki rindelt.
Kuid läks nagu tavaliselt, ehk just siis, kui viimnegi lootus oli kadunud ja edasi lootmiseks polnud enam eriti tahtmist - kuna kirgastav mälupilt kaunist filmist oli meeltest kustumas - jõudis lõpuks pidu ka minu öuele.
Nimelt suutis Metsavana kuskilt - kurat teab mis foorumist -mainitud kinu üles leida ning suurejoonelise laupäevaku raames, ehk hetkel mil Kole-Jaanus, Ouve, O'u-Calv'r ja ülejäänd 40 X 40 röövl.. khm... blogimaffioosot kuskil kolhoosipõllal lumeingleid tegid ja kolhoositare oma januliste pilkudega kostitasid, istusid kultuursemad inimesed Metsavana flatti maha, katsid põranda ajalehtede ja ajalehed napsupoolisega ning asusid pipra ja lauahalja lonksude (+ äädikastatud sibulakurgi ampsude ) saatel 1949-l aastal valminud suurteost vaatama.

Anna mulle toopi, Vanemuine


Selleks, et mitte alkoholikuradiga väga lähedastesse suhetesse astuda, otsustasime, et klõmmi võtame ainult siis, kui mõnda ajaloolist ja tähtsat tegelast näidatakse.
Kusjuures, pean aususehuvides mainima, et unustasime pitse liigutada nii peategelasest terasesulatamise maailmarekordi omaniku NL-i kangelaseks kroonimisel, kui ka temale lisandunud kahe seltsimehe esmakordsel näitamisel. Muuseas, nendega võitles ta ennast Moskvast kuni Reichtag-i katuseni, et siis - terasesulataja/lipuheiskaja.
Nuh ja kui juba ülestunnistamiseks ja aususeks kätte läks, siis mainin veel, et tegime erandeid veel poolele Punaarmee kindralstaabile ning mõnedele äratuntamatutele III Reichi tippninadele, sest erinevaid prominentseid tegelasi hakkas vahepeal sisse sadama nagu roosasi kärbeselevante jõhkramat sorti deliiriumi ajal.
See selleks, vahepal liitusid veel meiega töölaagrist pagenud Isa Pjotr ning sm. Kristjan jr, aga aitab ehk juba sellest isevärki viinapõrandkonna kirjeldusest.

Film....

...siis räägib meile seksivaese kuid see-eest topeltkangelasliku loo kangelastöölise ja litsaka kooliõpetaja vahelisest armastusest ning seda siis Suure Isamaasõja foonil - toppides sinna sisse meisterstrateegi ja suhtenõustaja Jossif Vissarjonovitš Stalini tegemisi, Adolf Aloisovitši tembutamisi ning näpuotsatäite kaupa ka kõiki teisi natsipealikke, kapitalistlikke imperialismikangelasi ning muud ette- ja tahajuhtuvat sodi.
Vaimsus ja kallutatus on muidugi Punaarmee ja selle juhtkonna suunas ning see garanteerib ka filmile korraliku huumorivarjundi. Muidugi eeldusel, et vaataja on suuremate ajaloo- ning sõjandusteadmistega kui keskmine sägakala.


H: 9/10 e. ma ei viitsi siia taha midagi selgitavat/õigustavat kirjutada.


______________________________
___________________________
*Drafttolkneja - post mis pole lõpetatud/avaldatud vaid on jäetud draftenraumi "paremat aega ootama" - enamasti seda paremat aega ei tule.

PS: Pildid - poster v.a. - varastasin kõik Metsavanalt, tänud talle kergelt antud vargusloa eest.

PPS: Post on 90 % ulatuses kirjutatud Novembris/Detsembris 2009 -l aastal, peadlõhestavas pohmellis ning seetõttu ei peagi kogu jutt eriti senssi meikima, aga katsuge sellest sõnamulinast ja kirjamärgipõrgust kuidagi viisi aru saada.
EDU!



Saturday, August 21, 2010

Le Compotieux e. MNC äraseletab jälle !!!!



Vabandan lugejate ees topeltposti pärast, aga ma lihtsalt pidin postitused õigesse järjekorda saama.
- Big-Big Sorry

The Decent II/Sünnipära II (2009)

Jurtat valgustava tuleleegi hubisevas valguses kutsus vana khaan eeslinahast vaibal mängiva poisikese enda juurde ja küsis temalt: "Cameron vägistas ulmekino, Spielberg alistas inimlikkuse ja Gibson sandistas ajaloo - mis on jäänd sulle, mu poeg? "

"Mina teen Descenti ja siis veel sellele järje" - vastas laps sõjakalt.

Ja ta, raibe, tegigi seda!

Ehe näide sellest, et vanapässidele antud lubadusi ja lapsepõlveunistusi ei tasu teoks teha.

Vaatamise katkestasin siis, kui kuskil lõpus keegi hüppas kuskile. Miks hüppas, läks läbipekstud ajukäärudest kaduma, aga ta pasitis filmi algusest saadik selline tohletand ja hädine olevat ning pigem stepielanike armust, kui omal jõul vabastavast haamrihoobist pääsenud - ehk umb..täpselt sellline nagu kogu ülejäänud film.

H: 2/10

Magnus (2007)

Kunagi luges MNC kristallkarske peaga "Tõe ja õiguse" sajaesimese osa sajaesimest sõnakilomeetrit ja arvas, et midagi sellest lurisevamat ei ole võimalik valmis kribada.

On, mehad - ON!

Kirjutage raamat ja järgige iga filmis olnud sekundit, paisutage seda trükimasinakuumuses ning venitage kõik dialoogid veel pikemaks - uskuge mind, see mõjub ainult pikkusele, aga mitte kvaliteedile ning tulemuseks on raamat, mille müümine oleks lubatud ainult psühhiaatriakliinku vahetus läheduses.

Ühesõnaga ei suutnud filmi päästa ei kõiksevägevama vägi ega hädaabi-härjaga-varnast-kätte meetodil režissööriks ülendatud kõigi asutuste füsioloogiline vaenlasekuvand ehk IT-mees.

H: 2/10

The Da Vinci code/Da Vincy seadustiku (2005)

MNC usub, et Hitler lendas sõja lõpusekunditel Antarktikasse, sealt Marsile - vahepeatusega Argentiinas ja Kuul - ning saabub sealt iga hetk tagasi koos Aldebarani abilaevadega - vot! - ja igasuguste keebi ning käepigistusega lihtsurelike vastu huvitundmiseks või nendega maadlemiseks ei jää mul selle kõrvalt enam aega ega ka mitte tahtmist. Vähemalt mitte Da Vinci code-i formaadis.


PS. Raamat oli vähemigavam.

H: 3/10

Хочу в тюрьму/Tahan Türmi (1998)

Peale sotsialismileeri kokkuvarisemist hakkas idapiiri tagant tulema komöödiaid nagu murdu - üks jaburlollim kui teine ning mõni vahelduseks isegi originaalne ja naljakas.

Kõnealuse filmi puhul on tegemist orig-naljaka filmi degenerantversiooniga, kus idee on, aga huumori koha pealt jääb kõvasti vajaka.

Üldjoontes: kuskil poole pealt läheb asi juba täitsa lamedaks ning lõpp sandistab viimasedki positiivsed mälestused, mis filmi algusest säilinud on.

"Mis sa virised - põrutad Hollandisse, lased ennast vangi panna, saad seal hästi süüa, elad lõpuks ometi inimese moodi ning võib-olla õnnestub ehk isegi raha teenida..."

H: 4/10

Corpse Bride/Korjuse pruta (2005)

Tim Burton ning Johnny Deppi hääle ja olemisega peategelane!!!

Ahjaa, tegemist on animatsiooniga, aga on sel eelneva info kõrval veel mingitki tähtsust?

H: 8/10

Alice in Wonderland/Alice imedemaal (2010)

Ohjahh - polnudki selline LSD-hullumeelsus, nagu ma ootasin, aga ega ta nüüd midagi väga väärtuslikku ka polnud.

Häid ja väga häid stseene oli ning Burtonit tilkus nii kõlaritest kui monitori jahutusavadest, aga arvatavalt andsid Disney label ja kontraht filmile korraliku laksu veel enne selle sündi ning üliägedad kaardisõdurid seda kompenseerida ei suutnud.

H: 6/10

Vol. 7
2010
Tänud lähevad jällegi MNC ja Google translatoritele ning postereid-pilte ei saa, kuna mul pole Mozillat arvutajas, ega ka mitte piisavalt viitsimist selle installimiseks