Tuesday, November 3, 2009

The last days of disco e. Muu ilma Muu-ta...

Öösel viibisin ma mingises zombie-olekus ja vaatasin hommikupäikse lähemale tõmbamise eesmärgil ära 6 vilmi järjest.
Üks nendest oli pealkirjas mainitud draama.
Vilmi point (SPOILER!!!) oli see, et Disco kadumine keeras perse ühe seltskonna väljakujunenud käitumisnormidel põhinevatele väärtushinnangutele ehitatud maailmapildi vundamendi ja keldri.
Vundamendi alla ja keldri peale laelambi- mitmesõnaga.

Filmi iseloomustasid raske süžeekäik ning kulminatsiooni tähelepandamatus ja kui ma poleks pealkirja teadnud ning selle filmi tutvustust Trässi mant leidnud, siis oleksin arvanud, et tegemist on mingi ameerika versiooniga Antiik-Mikroneesia folkloristilisest pantomiimist.

Vilmist arusaamist ei kergendan'd ka vana hea kübaratriki tänapäevandus, ehk selgitusena McDonalds Plaza generatsioonile -blondide juustega kannataja ja mustade juustega paha lõbutseja selge kuvand.
Boonusena olnud pruunide juustega tsikk mängis mittemidagiütlevat ja väheütlevas käändes rääkivat 0-laenguga tegelast.
Lisaks olid veel äravahetamiseni sarnased meestegelased ja võimalus, et nad etendasid mingeid naiste elus mööduvaid verstaposte.
Selgituseks, et plikade uut korterit ja töölaudu näidati rohkem kui meestegelaste töökaotust või tööd ennast.

Kuna väärfilmide osas ma olen tõsine võhik, siis ma ei saan'dki näiteks aru, et mis selle blondide juustega Jenoweva hakatisega juhtus - võimalik, et sai aidsi, sest rase ta vist ei olnud.
Raseduse sümbol vilmikunstis on kaader üle lillelise aasa kepsutavast sumomaadlejast, aga aidsi oma ma ei tea... Kohalikes oludes on halli passiga noormees, aga jänkistani kandis on asjad alati prohvessionaalsemalt ja sügavamõttelisemalt esitatud, et kas võis olla selleks sümboliks arlekiin Pierrot kostüümi sisse toomine ja kuldse kaelavõruga neegertantsija topless topeltstseenid**?
Igaks juhuks jään adisi juurde...

Hinne:
Draamavilmina: 1/5 - oli draamatiline küll, aga liiga palju dramaatikat tapab dramaatika.
Muu-Muu vilmina:0/5- Muu oli, aga Muud ei olnud, ilma Muu-ta ei pääsenud Muu esile ja seega jäi Muu olemasolu märkamatuks. Sellest moraal: rohkem Muu-d ja Muu särab iseenesest mõlema Muu kooskõlas ja muus.

Pohmelliga ?
:(-1) e. EIEIEIEIIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEIEI!*
Kokku- 0/11
e. minu jaoks oli filmielamus üks viimase aja jubedaimatest, isegi "Final Inquiery" re-vaatmine poln'd nii jõhker***, aga on ka jubedamaid kinupilte - "We were Mel Gibsons" näituseks.

Veel kribas:
Trash-Päss ja arvas, et 10/10 on hinnang .
__________________________________
1. Pilt
2. Pilt
__________________________________
*
Kui sa suudad raske pohmelliga rivistus olevad E-d ja I-d vaevata üle lugeda, siis võid vaadata ka kõnealust vilmi pohmelli kõrvaseks - vastasel juhul ära üritagi!
**
...või oli see Denver Broncos ?
***
Ehkki sinna oli näiteks poisikeste vägistamise asemel Keiser "Sina ei vaata mulle otsa ilma piinarikkalt suremata" Tiberius-e teekond Kristliku eneseleidmiseni sissetoodud - mis saigi tema tapmise põhjuseks muuseas.


No comments: