Thursday, November 12, 2009

Orphan e. andeka kunstniku uppumissurm.


Proloog:


Täna õdagul paigutati mind jälle sundolukorda, kus vaatamisvalikuks olid:

  • Disney päritolu ja maakeelde dubleeritud multikad.
  • "Brüno" - mida ma keeldusin vaatamast, oma isiklikele eetikanormidele viidates.
  • "Gossip göörls" - mille kohta mul esines nime tõttu eelarvamusi, pluss see normidevärk.
  • "Twilight" - mida keegi peale minu vaadata ei tahtnud ja lõppeks siis "Orphan", mis pidi olema koletuim õõvarull, praeguse aastanumbri seisuga.
Üldiselt olen õudukate suhtes skeptiline ning pärast paarilauselist tutvustust ei uskunud ma sellestki midagi head oodata, aga päris pettuda siiski ei tulnud.

Jää hakkab liikuma:

Olgu, nüüd siis filmist endast.
Algus jättis asise mulje ning olen kindel, et see on tinginud ka mitme tosina, erinevas vanuses naisterahva, kinusaalist lahkumise.
Edasi hakati stoorit üles ehitama, ehk siis nurisünnitusega lõpetanud ema tahab endale ikkagi mingitki last, sest lastetuba sai ikkagist ju valmis ehitatud ja puha ning nõnda siis seatakse sammud lähima orbudekodu suunas. Eesmäriks siis sealt endale omalapse aseaine soetada, kes oleks soovitavalt mähkmeteeast välja kasvanud.
Sellejuurde mainin, et esimene irve tuli mu suunurka siis kui kasvandikku näidati, sest 9 aastase mõõtu ei andnud ta kuidagi välja ning samasuguse välimuse ja aktsendiga plikakesi võib leida kümnete kaupa iga avaliku pornosaidi "Barely legal" sektsioonist, aga mitte "Jailbait" kirjega demotivation plakatitelt.
Lõpp näitas, et ma ikkagi eksisin, aga see selleks.

Pereema rahustitesõltuvus tänu nihu läinud sünnitusele ja varasemad joomarluseaastad, andsid tegelikult võimaluse korraliku psychothriller-i väljamängimiseks ning see "teenager next door" oleks võinud vabalt olla süütu karakter, keda alkohoolikust ja paranoiline alkoemme kõiges alusetult kahtlustab.
Paranoiad on ikka kuradi jõhkrad asjad, et kui ikka hakkata pilti kokku panema siis tulemuseks tuleb selline enda vastane vandenõu kokku, et istud teki all ja saad kreepsu kui uksekell heliseb.

Vahekokkuvõtteks mainingi, et esimene osa filmist oli parem kui teine pool sest suudeti üleval hoida pinget teemal, et midagi juhtub, isegi siis kui midagi parasjagu juhtumas ei olnud.

Kuid jah....mainitud thirlleri asemel otsustati hakata käima vana ja ammukäidud rada mööda ning kukuti kopeerima kõikvõimalikke samateemalisi õudusvilme - aegade algusest peale.
Muuseas lõpuni see mingis tempos ikkagi veeti ilma, et oleks ühtki haigutust esile mananud - kui välja arvata viimased kümme minutit, mis olid tõesti ahastama panevalt iii-ga-vaaaad.

Kokkuvõtteks:

Parim osa oli filmialguses loodud, perekonnaidülli nimelise fassaadi põrmu prantsatamise näitamine ja ma ei pea silmas kasulapse keeratud käkke vaid esilekerkivat nõrka vundamenti isa-ema suhetes.
Aga lõppkokkuvõtteks siis pääses headus jällegi võidule, tühikäigukarakteri välja mänginud issi killiti ära, kunstnikuandega orvukene lõpetas jääaugus ning emmekallis hakkas arvatavasti jälle pudelipõhjadega lähemalt tutvuma - ehki filmis viimast ei näidatud.

Muuseas oli antud filmis maailma parim lõpukätshi end of turns dialoog:

Ester
: "Mommy,dont let me die..."
Mommy: "THIS IS SPARTA !!!!" ( POW !)

- või midagi sarnast...

Hinne:
"Compilation of well known horror movies" vilmina : 4/5- hästi komplekteeritud ja edasiveetud.

Hirmuvilmina: 2
/5-mitte midagi sellist mida juba sadades kordades varem näinud ei oleks.Viide eelmistele ridadele.

Pohmelliga:(-1) e. see, et ta inimlikus olekus häiriv ei ole ei tähenda, et ta pohmakaga vaatamiseks kõlbulik on - mina igaksjuhuks ei riskiks.


Kokku 7/11 e. selline läpakast vaatamise film, mille nimel ei viitsiks küll
plaksumaisi lehka kannatada ning telekast ei suudaks ükski vägi mind seda vaatama sundida. Lisapunkt tuli lõputiitrite eest.

Vabandav järelsõna:

Kuna mina seda filmi varastan'd ei ole siis pole mul ka sellest mingeid scrisho-si ette näidata, nii-et vaatan mida interneti avarustest püüda õnnestub - seltsimehed vilmisõbrad, olgem leplikud !

Veel on kirjutanud:
Ralf Fletcher: 3,5/10
Superschnaps: 4/10
Spellbang
5/10
Potsataja: Hinnet pole, aga jutu järgi eelistab ta lihapalle - huvitav kas kõrvade küljes rippuvana?

Pic1-Link Pic2 Lang Pic3-Ljung Pic4- Lenk


"Jep, enda arust ei spoilerdanud...eriti"

"Hirm tuli meite õuelee-õulelee-eeeeee-eeee-eehhh!"

"Smelo tovaristshjei vnooogu....."

"1984 e. fake sister is watching you!"



4 comments:

Lassie said...

Kusjuures filmis väidetakse, et see väike tüdruk on pärit Eestist.
Kui ma nüüd vaatan hoolega sellist tegelast nagu Pohma - Laura, siis on sarnasus ülituntav.

Kalmsten said...

muhahhhahaaaa...tabav!
Oleksid võinud hoopis mulle helistada ning seda mainida siis ma oleks saanud selle üliolulise fakti salamahti postitusse nihverdada....

Anonymous said...

Täitsa vaadatav film, vähemalt minuarust :) See paha tüdruk nägi ka lahe välja.

Kalmsten said...

"vaadatavast" ikka paari astmejagu kõrgemal, aga ega ma enam teist korda ei vaataks.