Monday, May 10, 2010

Le Compotieux e. filmiriba filmidest....

...millest ma ei viitsi/ei näe vajadust/ ei oska midagi targemat kirjutada.
(06/2010)

Knowing
(USA 2009)

Cage on nagu Cage ikka, siin filmis limpsib ta viskit, tegeleb tulnuklaste matemaatikaülesannetega, töllerdab lennukirusude vahel ning karjub leegitsevatele lennureisijatele sõbralikke tervitussõnu.
Vahepeal leiab mahti ka metroosiseseks terroristijahiks ning see, et terrorist hoopis kioskivargaks osutub, ei kahanda tema maailmapäästmislusti mitte grammijagugi ning [SPOILER=] kõik Püha Nicolause püüdlused tipnevad päästelaevalt maharvamisega - tubli, kiidan, midagi sellist ma Cage filmidest ootangi.
Ülevõllisaavutus peakarakterilt, aga ülejäänud osa annab kahjuks siit ja sealt soovida.

H:6/10

Хроникa "Ада"/"Chronicles Of "ADA"/Põrgukroonikad
(RUS 90+)

Aasta 1943.
Idarinne.
Natsid teevad Peipsi järve taguses soovõsas supersõdureid.
Sovjetid saadavad sinna vastukaaluks oma Rambofjevid.
To Battle ultimately or to not battle ultimately - that is the question.

Film nagu Bekat-löömakas ikka, ainult kahju, et leegitsevad pilgud mustlassõdalase ja vuntsidega komandöri vahel susisedes soomutta kustuvad, niipea kui Ljudmilla nimeline külaplika mängu astub ning isegi mitte lähikontaktid punnis aaria hiiglastega ei suuda alguses olnud homoerootilist alatooni enam taastada.
Kahju, ilma gaytamiseta 80-e stiilis maskuliin-mollikütufilmi ikka ei tee ning kogutulemus oli suht faggy.

Filmi jooksul joodi vene sõjaväelaste poolt ära 0 liitrit puhast piiritust - EPIC FAIL!
Bold

H: 4/10

Seal on ämblik, kes teeb "ouch-ouch-ouch" kui tal peal sõtkutakse, siis on seal ämblik, kes on suur ning teeb "KKRRROOAAAAAAARRR" ning lisaks veel ämmelgas, kes üritab ajaviiteks jahitrofeed koinida.
Mida ühest kõik - tulistavad - värdjaid - ja - värdjad - tapavad -kõiki filmist veel tahta - PALJUT!


H:2/10

Klassika ja väärtfilm nende sõnaühendite positiivses tähenduses.
Ainukesed asjad, mida ette heidan, on see, et Nicholsoni McMurphy ei olnud minu arust grammigi selline nagu Randalli poiss raamatus oli.
Andeka näitelajahakatisena sai ta oma osaga küll suurepäraselt hakkama, aga kui raamatu Randall oli rohkem selline karismaatiline möllu- ja napsuvend, siis Nicholsoni Randall oli ohtlik.
Selline kilomeetri kauguselt ohtliku varjundiga tüüp, kelle näol ei ole tegemist tüüpilise barroom heroga, vaid kellegi sellisega, kes tegelikult võib üsna paha olla - kohe väga paha, kui tal vaja on.
Teine oli see, et lõppu oleks pidanud rohkem üle vindi keerama, selles mõttes, et vaatajale, kes sündmustejada lõppvaatusega kursis pole, oleks võind ju täie rauaga näkku lajatada, et SPOILER! näe, möllas mis möllas, aga tegime ära ja oli McMurphy - ikka veel on - , aga meile sobivamas variandis. Pealekauba vihjati sellele juba paar minutit ette, mis oli ka rohkem kui äärmiselt ebavajalik.
See selleks ning hoolimata nendest puudustest on tegemist ikkagi ühega mu lemmikfilmidest läbi aegade.
Pealekauba on sel negatiivne karater, keda ei ole võimalik positiivselt võtta ning seda mitte tema mannetuse vaid olemuse tõttu.

H:10/10

Boonusvideo:

No comments: