Sunday, April 3, 2011

The Eagle e. Kadunud kana


Sissejuhatuse asemel:

Roomlased tunduvad olevat tänapäeval moes nagu Winnetou 30-el aastatel, Robin Hood 50-el, Vana-Kreeklased 60-el ja ja mootorkirvega mootorsaemõrvarid 80-el - kohutav ühesõnaga, kuna peamiselt tähendab see seda, et tehakse igasugust pläkki.
Centurion näitusena on üks nendest pläkiflmidest, mille ma teisel katsel suutsin küll isegi esimese poolikuni vaadata ning The Last Legion on näide full-b-kategooria bläkist, mille ma vaatasin lõpuni... eee... kogemata.
Ok, savi sest ja jätkuks, et mitmesõnaga on The Eagle siis loomulik jätk sellele, et Ridley Scott, Rooma nimeline seebikas ja Centurioni nimeline säästukäkk Rooma Kotkad taas kinolinadele viisid, ehk siis terve mõistuse ja loogika järgi peaks tegemist olema tõsise ajupuude kinematograafilise väljundiga... eksole?


Sisu:

Peategelaseks on üks kurvailmeline leegionär, kelle kuulus suguvõsa on kuulus peamiselt selletõttu, et tema kallis issi suutis lahingus kaotada ühe Rooma leegionikotkastest.
Ehk siis otsutab pojakene sünnitunnistuse võltsimise või oma issi eest kättemaksmise asemel hoopis tema nime puhtaks pesta. Puhtaks pesemise anatoomia kujutab endast mainitud kotkakese Rooma tagasi toomist, kuna tuleb välja, et absoluutselt kõige sädeleva kummardajatest britid polegi seda üles sulatanud, selleks, et sellest midagi mõistlikku teha, vaid üks ja peamiselt woadwarriorite-irokeeside segust koosnev hõim hoopis kummardab seda.
Ühesõnaga otsutab mainitud noorsand minna sinna, kust pole lootust tagasi tulla ja läheb ta sinna lootusega tulla tagasi ja koos kotkaga. Abiväe moodustab tema britist ori ja arvatavasti loodab ta tolle ka sealt tagasi tuua - lisaks kotkale ja iseendale.


Tegelikult Filmist


Tuleb tunnistada, et igate meeldiv üllatus ning seda selles mõttes, et esimesed veerand tundi olin ma esimese rõveduse peale valmis filmijooksu koheselt katkestama, aga venis ja liikus ja tilkus ja kräunus, mis see raibe kräunus, aga läks kuni lõpuni.
Lõpp ise vast oli selline igavapoolne ning oleks vast mingit vingemat kätšistseeni sinna ootand, sest vanurite kohale roomamist kasutati juba The Last legionis, aga see selleks. Arvestades igasuguse muu juraga, mida viimasel ajal ajaloo pähe näidatakse, pole sellel jural - NIIVÄGA - viga midagi.
Mitte, et ma sellest eriti midagi enam mäletaks, kuna vaatamikord jäi ca paari nädala taha, aga igastahes ei kavatse ma kätt ette lüüa, kui keegi seda mulle uuesti näidata tahab.


Hinnang numbris, lisamölas:


Uusajaloolise löömafilmina: 2/5 e. löömingut nagu oli ja Testudos vaenlase massi peale lendamine oli niivõrd naljakas, et ma peaaegu, et ei pahandanudki.

Seiklusdraamana: 3/5 e. oleks peaaegu kaks saanud, aga kuna vähemalt IMDB-s pole keegi väitnud, et tegemist on ajaloolise filmiga, siis saab kolm!

Kokku: 5/10 e. noh ütleme ausalt, et film on paras jura, aga vähemalt mitte haiget tegev jura.


Mujal:


The Eagle/The Eagle Of The Ninth (US 2011)


Filmiveeb: 5/10 (1)
IMDB:6,3/10 ( 2987 v. )
Rotten Tomatoes(Average Rating): 5,4/10




No comments: