Saturday, May 28, 2011

World War 3 - The Movie e. Ajaloo lõpp.


8-l oktoobril, 1989, lahkus Nõukogude Liidu juht, Mihhail Gorbatšov, Berliinist ning kadus kogu läänemaailma silmade jaoks igaveseks.
9-l oktoobril teatab Moskva Raadio, et Gorbatšov on astunud liidrikohalt tagasi ja tema asemel on võimul kommunistliku partei "hardliner"- kindral šoskin ning igale viimaselegi tohmanile saab selgeks, et perestroika on selleks korraks lõppenud.
Nagu oodatud, teatabki Nõukogude uus liider oma esimesel pressikonverentsil, et sotsialistlikku ja imperialismivastast kurssi jätkatakse.
Ida-Saksamaal aina valjemaks muutuvate rahvameeleavalduste mahasurumiseks saadab noore tankikomandörina "Praha Kevade" tsiviilrahutusi mahasurumas käinud šoskin, Ida-Saksamaale punaarmeeüksused, kinnitades samas, et Nato-le garanteeritakse Nõukogude Liidu poolt pääs Lääne-Berliini, millest võib välja lugeda, et Nato ja Berliini lääneosa omavaheline side on nüüdsest puhtalt šoskini lubada-keelata.
CIA korraldab kohtumise Ida -Saksa armeejuhi , kindral Leonoviga, kuid Lääne-Saksamaa Neo-Natsi rühmitusel õnnestub terrorirünnaku käigus Leonov tappa, mille tulemusena muutuvad Nõukogude liidu välisministri, Juri Rubanovi, väljaütlemised üha konkreetsemaks ning 1990-l aastal leiab Lääne-Berliin ennast keset Sotsialistlikku kurjuseimpeeriumi läänemaailmast äralõigatuna ning Kremlis algavad ettevalmistused, vajaduste tekkimisel "Euroopa kaitseplaan Grom-i" käikulaskmiseks...

Tegemist siis mockumentary-filmiga, kus näidatakse alternatiivi tegelikele sündmustele, mis Nõukogude liidu lagunemise asemel viivad hoopis III maailmasõjani.
Suht kuri video-fotokollaaž, kohati küll natuke rumalavõitu ja siit-sealt veidi logisev, aga muidu igate kiiduväärt töö.
šoskin näeb välja küll natuke nooreohtu, aga üldjoontes on tema roll kommunistist paranoikuna veenev.

H:8/10

World War III - The Movie youtube-s (part 1-10)


No comments: