Thursday, August 25, 2011

Cube Zero e. inimesed kuubis "Null"


Kuubi triloogiast on Nullkuup mu vaieldamatu lemmik ning ega peale esimese osa talle miskit nagu konkurentsi pakkumas polegi.
Paraku on bekatimõõdus õuduka kohta kaks head filmi kolmest niigi üllatavalt hea tulemus. Tuletagem meelde, et hirmufilmi teine ja kolmas osa sisaldavad tavaliselt lihtsalt rohkem gore-t ja veel odavamaid karaktereid ning neljas ja viies osa tehakse eellugudena, mis - vastupidiselt paar rida üleval pool kirja pandud odavkarakterite-gorejada ajaliinijärgsele loogilisele käigule - sisaldavad mainitud mälli veel kordades rohkem.
Sisu poolest kukuvad nad muidugi kuskile auku, aga jah, orgaanikat lõhutakse rohkem ning peale Resident Evil-i ei tulegi naguinii pähe ühtegi seebimõõtu filmi, mille kolmas osa kõige positiivsemate järelmõjutustega oleks.
Igastahes, eelnevad kaks lauset oleks võinud vabalt ära jätta, juhul kui mul oleks kohe pähe tulnud kirjutada, et: "Triloogia teine osa, ehk Hüperkuup on oma olemuselt tiba teine rada kui esimene ning kolmas, ehk Nullkuup on eelloona aktsepteeritavalt rumal, et õudukate puhul harva väljamängitud "realistlikus" ja "õõvaefekt " segama ei hakkaks."

Olgu, hakkame lõpetama ja ütleme siis otse välja, et täitsa tore kino oli ning nii esimene, kui ka kolmas film, peaksid igale lihahakke-horrori fännile nagu kohustuslik kraam olema, sest vereputru ja happelise olemusega sulamisprotsesse esineb, karakterid on sellised nagu nad päris elus olema ei kipu ja selleks, et enam-vähemgi postimõõtu asjandust kokku saada, tsiteerin siinkohal veel neiu Eva-t, kes arvas põhipaha kohta, et -"See tüüp on nagu liiga klišeelik, et üldse kurja tegelasena mõjuda " - ja õigus tal oli, aga õnneks mõjus tüüp see-eest tüübina.

H: 6/10 e. oleks ma jutustanud esimesest osast, siis saaksin praegu lisada, et tegemist oli üle pika aja suht originaalse looga, aga kolmanda osa puhul seda paraku öelda ei saa. Igastahes, neljas pidi tulema, siis pidi mitte tulema ja millagi natuke aega tagasi kuulsin, et ikka tuleb - ootan, mul aega on....
____________

Cochrane: 7/10

Filmiveeb.ee: 5,75/10
IMDB: 5,6/10


2 comments:

adi said...

Mina ei leppinud nende järgedega. Kui esimene oli meeldiv meelekepp siis kolmas oli SEE kus kogu seda varasemat mõistusepenetratsiooni seletati lahti tõdemusega, et kogu multimiljardiprojekti on võimalik kokku jooksutada visates tema elektrikarpi mutrivõtme.

Kalmsten said...

nu ega elektrikapp multimiljardeid ei maksnud . :P