Friday, February 12, 2010

Primeval e. jaht jõekrokodillile

Sissejuhatus

Onu Kalveril on üks isevärki komme, nimelt tassib ta pidevalt koju igatsugu ebavajalikku kraami. Miks? Loomulikult selleks, et seda hiljem sõpradele kinkida.
Näiteks osales Onu vabatahtliku pritsumehena trükikojas "Punane Hiina" toimunud põlengu kustutamisel ning pärast seda ilmus Kole-Jaanuse jõulukuuse alla täielik kollektsioon "Suure Mao" nimelise restorani mandariinikeelseid menüüsid, mis mitte, et ei olnud ainult ilusasti pakitud vaid ka kõik ühesugused ja paarkümmend aastat aegunud.
Kole-Jaanus hindas oma lambist tekkinud kollektsiooni kõrgelt ning sulges selle kurjade silmade eest rohelisse metallkasti ning konspiratsiooni mõttes ei tea ta isegi enam, et kuskohas täpselt tema 5 miljardit paberilatakat praegusel hetkel asuvad...
Noh igastahes oli minulgi sünnipäev ning sm. Kalver kinkis mulle sünnipäevaks kes teab kuskohast välja õngitsetud "Primevali " DVD, mis otseloomulikult ei töötanud.
Aga kuna ma polnud jupp aega ühtegi monstärmuuvit näinud, siis tirsin selle netist arvutajasse ja...

Nüüd siis filmist:

Minnakse Aafrikasse, et püüda kinni eelajalooline ja rohkem kui üheksa meetri pikkune jõekrokodill.
Koll oli kusjuures lahe, pigem küll usjas kui krokodiljas, aga see-eest mõjus tapvana ning kollifilmis hindan ma kolli efektiivsusastet rohkem kui liigilist korrektsust, aga...
...oleks siis lihtsalt kollifilmi tehtud - ja no okei, sekka natuke seda va liebet visatud - siis oleks väga hea film välja kukkunud, aga loomulikult oli mindud Boscarite jahile ning filmis leidus veel ebanormaalselt huvitavaid ideevälgatusi - nagu Burundi kodusõjaraames toimuva tsiviiliskute mõrvamise avastamine ja avalikustamine, Aafrika poisi american-dreami täitumine, kättemaks tapetud abikaasa eest ja lisaks veel teemakäsitlus korruptsiooniulatusest kohalikes valitusasutustes... ja vat sellele lisaks tuli veel love-story...

Kokkuvõttev osa

Ühesõnaga tüüpiline B-koller, kus selle asemel, et mõne väljasurnud liigi viimast esindajat jupp-jupi haaval aatomiteks pilbastada, kulutatakse kolmveerand väärtuslikust filmiajast meie koduplaneeti ja ühiskonda lõhestavate kitsaskohtade avastamisele, lahkamisele ja kinni teipimisele.

Thriller-horrorina: 1/5 e. horri ega thrilli osalust ega esindatust antud juhtumis ei tuvastatud.

Monstärmuuvina- 3/5 Kollistseenid olid ok, kui mittekrokodillilik käitumine välja arvata ning halenaljakusega naerma ei ajanud - muidugi kui lõpus olev "pähklistseen" välja arvata, aga see nagu oligi selline... naljakoht.

Kokku: 4/10 - nu põhimõtteliselt tead sa väga hästi, millega sul sellise filmi puhul tegemist on ehk siis sellise ühekordse meelelahutusega, mida on kõige targem üksi ning ajatäitkes või alkoholi ja kamraadidega tujutõstmiseks manustada.

IMDB: 4,2 (6310)
Rotten Tomatoes: 9-25 %

"Hellõõõu"
Viimati ma nägin nii kiiresti jooksvat neegrit 1921. aastal Louisianas.

"Louisiana 1921"

"Mina kaa... !"

Kroko- daadaa