Wednesday, February 17, 2010

Undead e. TšOMBID + ÄÄLIENID

Olen varasematel aegadel paar korda maininud, et pole eriline zombiefilmide fänn.
Libahundid ja Frankensteini monstärid kikkivad lihtsalt kõvasti rohkem ässi kui mingid sitased libasurnud ning ehkki Elavate surnute öö-d (1968/90) on muidugi überfilmid, liigitan mina nad sinna päris horrorfilmide hulka, nii-et minu vaadatavate zombijantide nimekiri koosnes kuni Dod Sno tulemiseni ainult postiteemaks tulevast filmist e. Undeadist.

Mesasi siis

On linn, on inimesed, siis hakkab taevast mingit värk alla sadama, purustades vanamemmemesi, läbistades paksukesi ning ajades ümber poeriiuleid ning üldkokkuvõttena muutub enamus linnaelanikest zombideks.
Need, kes ei muutu, kindlustavad ennast Marioni nimelise relvamüüja kodukeldris ja kui nad mingi hetk otsustavad, et nüüd on tarvis välja murda ja linnast lahkuda, avastavad nad veel, et linna ümber on kerkinud justkui imeväel kõrge ja ogaline müür.
Ahjaa, vahepeal sajab kahtlaselt pilvisest taevast alla happeline vihm ning siis veel mingised valguskiired, mis igast elusvärgensit üles veavad.

Tegemist siis Daybreakersi tegijate Peter ja Michael Spierig’s eelmise filmiga ning vaimunõtruse tundemärke sellele veel omistada ei saa.
Filmi peamine olemus piirdub igasugu klassikaliste õudukate, klassikalite blockbusterite ja muu ettejuhtuva pealt mattivõtmise raames ning mõõdukas irvetempos lõpuni veeremisega ehk siis kilde keegi peitliga ajudesse suruda ei ürita - oma asi, kas paned tähele või mitte ning kui ei pane, siis vaatad lihtsalt ulmega vürtsitatud zombifilmi.

Üks meeldejäävatest dialoogidest -

Rene
: "Can i use your phone?"
Marion: "Those things you saw out there... That's only the beginning"
Rene: "what?"
MArion: "
The beginning of the end"
Rene
: "The end of what?"
Marion :"The world. The universe....... Everything"
(Tõsine värk või mes?)


Veel veidi möla koos numbritega:


Tšombis+ääliens komöödiana: 5/5 - üks fimiplussidest on tegelastepundi hardass-combatant Marion, kelle karakteri väljamängimine nõuab tõesti Steven Seagalile omast näitlejameisterlikkust ning kelle tekst tundub otse Shakespeare sulest tulnud olevat.
Action-horror-scifina:4/5 e. kui keegi suudab zombifilme hirmsaks pidada, siis jääb ka sellega enam-vähem rahule.
Sci-fi on täiesti esindatud ning Tom&Jerry stiilis äksõnit on täpselt nii piisavalt, et tripperililla ja plastiliinisadu otseselt tüütuks ei kisu.
Kokku: 9/10 e. grammikesevõrra Dod Sno nimelisest kultusfilmist allpool.

Postitus on pühendatud pisikesele Rentsile, kes viibib praegu Austraalias.
Olgu surm talle seal kerge, sest elust ei saa tema mitte seal rõõmu tundma.


Undead
(Austraalia 2003)

Trash: 6/10
IMDB: 5,6/10 (6612)
13. tänava Bruno : 1/10
Rotten tomatoes: 5-48%

Kuna ma otsustasin , et tagumine aeg on kunstiliseks kätte ära minna, siis on järgnevatest piltidest ainult üks kunstiseerimata.



No comments: