Thursday, March 11, 2010

Le Compotieux e. filmiriba filmidest....

...millest ma ei viitsi/ei oska pikemalt kirjutada.

The Cove

Tee mis tahad, aga mingit megamuljet see film mulle nüüd küll ei avaldanud.
Lõppu pandi küll üks tapvalt haige veristamisstseen, aga vahepeal aeti lihtsalt illi, pandi säästuteadust ning hiiliti võsas ringi selle asemel, et paar jaapani kalurit uimaseks lüüa ning delfiinidele sisse sööta.
Milles üldse kamm?
Jaapanlased on enivei mingid kahtlased tegelased ning minu teada on nad viimase 80 aasta jooksul tapnud korduvalt maailma viimast dinosaurust - millest siis järsku see suur tants delfiinikorjuste ümber õhku kerkis?

PS. Kuna ma kala ei söö, siis saan nüüd irvega pealt vaadata, kuidas hunnik kalatoidulisi filmiblogijaid üritab filmile kõvemaid hindeid pannes enda süümekaid leevendada.
Fish-wankers!

6/10


Skin

Nutu ja itkejoru tuleb seekord Hollandist ning tulpe ei näidata seal kahjuks kordagi - tuuleveskitest rääkimata.
Selles-eest on hunnik peresidemeid ning hapudest hapumate nägudega võrrimehi - olgu edasi.

PS. Kirjutasin sellest ennem pikema posti ka ning illisin maad ja ilmad kokku. Lõpuks otsutasin, et vaatan filmi ikkagi üle ning jah - oleks teist korda vaatamata jätnud, oleks tiba rohkem kui kaks korda parema hinde pannud.

3/10


The Shadow Of The Raven...

...on Hrafn Gunnlaugssoni vändatud kaarnatriloogia teine film, mis on kordades - ma toonitan - kordades parem kui esimene .
Tegelastel baseeruvat järjepidevust pole ning ka teema on veritasu teise võtmega esitus, ehk siis raha ja isiklike suhete asemel on sisse toodud faktorid hoopis Odin ja Valge Kristus.
Lõpp läks ainult turriajavaks kätte- kuradi Sly-DieHard-van Islandnegger raisk!

PS.
(SPOILER /on) Ausõna, ma oleks Gunnile monumendi püstitanud, kui ta oleks lasknud sellel kuradi peategelasel lõpus lõplikult maha kärvata. (SPOILER /off)

9/10


The Prophecy 5 "Forsaken"

Parem kui neli ja edasiminekuid oli kõvasti, aga ise loodan, et parimale inglifilmile bekat-järgede tootmine on nüüd sellega lõppenud.

Esimese osa tasemest jäi puudu umbes miljard aastat evolutsiooni, aga kolmanda jalataldu suudab ta siiski õrnalt nuusutada.
Samasugune käkk, mis teine osa, aga jah... on veel see neljas osa.

6/10



The War Lord

Kõigist vähegi viikingifilmideks nimetatavatest viikingifilmidest jäid mul parematena sõelale kolm tükki*- esimene koht läheb The Vikings-ile ning teist kohta jagavad The War Lord ja eelpoolmainitud The Shadow Of the Raven.
Aga film on teises kategoorias siiski tipptase, viikngite teemat on seal vähe, aga varakeskaega on kujutatud nii, nagu see täiesti olla võis.
Terves filmis ei leidunud kohta, mille üle natukenegi iriseda, sest ehkki kergemaid puudujääke oli, oli nende puudujäämus pigem tingitud ajastule omasest filmikultuurist ja selle normidest ning minu eepiliste juuksehooldusvahendikangelaste poolt ärarikutud silmanägemisest ja kõrgele arenenud norimishimust.
Kõikide emade lahingu tiitleid ei jaga, aga seal oli võimalik, et parim kindluselahing ning minu jaoks on tegemist kõige parema ajaloolise seiklusfilmiga - EVER!

10/10

___________

*White Viking, Alfred The Great ning I Na Kamnjah Rastut Derevya on endiselt tabamata ja nägemata.


No comments: