Tuesday, April 27, 2010

The Goat e. mees, kes jalutab kitse ja kaks meest, kes ei jaluta kitse

Trash -

- kirjutas sellest filmist kunagi ammusel a'al ning minu tähelepanu see jupats igastahes pälvis.
Kuskil leida mul seda ei õnnestunud ning seega küsisin viisakalt siis endale ka Kitsekese koopiat, aga Habe - no teate küll nagu ta on, noh selline nagu ta ikka on - viskas aina vabandusi, et küll on ta selle juba Fletchule lubanud ja et naine ei luba anda ja et ämmale ka nagu äärmiselt südamelähedaseks saan'd teine ning viimase vabandusena olevat ta selle kogemata koos koomiksitega Laurile andnud ning: NO LAURI KÄEST SA JU OMETI EI JULGE SEDA KÜSIMA MINNA, eksole?
Noh ei julge jah, aga ega ma jonni ka ei jätnud - lipitsesin ja nillisin siis habemega kommentaariumis, niutsusin tema fashistlikult meelestatud - st. lukustatud- ukse taga, koinisin ta jalga kui ta prügiämbrit välja viis ning saatsin ta meilboxi oma uriiniproovi, millesse oli lisatud titaani geneetilist koodi ja kitsegripi tüvirakke, kuni lõpuks sai siis raisal minu kannatuste nautimisest mõõt täis ehk lühidalt siis, et plaat visati mulle ülbelt näppevahele ning kiilas pealagi siirdus tagasi Filmiveebi ülbitsema.

Trashi teemal veel niipalju, et

peale filmi ära vaatamist lendas mõttelõng kuskile sinna, et kes sellele habemega lakkekrantsile küll maksis, et ta filmi nii mustas, sest kinu poln'd ju üldse jama.

Pigem selline,

et keskpärane ta pole, kuid ega ta sellisest vähe viisakamast kõrgemale ka ei küüni. Selge ju on, et Deathwatch on režissööril mõtte jooksma pannud, aga kahjuks mitte just originaalsuse radadele.
Siiski pole hullu - ookeani taga oleks sellest kolme tunnine ja ülieepiline* sõjafilm valmis monsterdatud ning vat see poleks isegi kõiksugune pasanteeria künnist ületanud.

Praegusele aga -

- lühikeselt müstilise sõjafilmina: 4/5 e. olen hullemaid näinud ning varasematel aegadel kahjuks liiga sageli.
Lühifilmina tšetseenia sõjast : 3/5 - njah, sõdurid olid, plahvatused olid, seega oli sõjafilm.

Kokku: 7/10 e. lühifilmiks peaks tehtama ainult sellised äärmisel juhul 9/10 ja pigem siiski 10/10 ideed ja välgatused eksole...
Põm'st peaks selle tõttu siit vähemalt punkti maha võtma, aga ei raatsi, kuna tegemist on viimase paari aasta jooksul meeltest läbijooksnud shortydest ühe lahedamaga.

*Thin Red Goat, We were Goats või kurat teab mis veel.

Koza/Goat
(Rus 2007)
Igor Vološin

Trash-Can-Dance: 5/10



2 comments:

Lauri said...

Mu käest võib vabalt igasugu asju küsida - vaatamata äärmiselt levinud valearusaamale ei küta ma kohe küsijale kaussi ega peksa põlvega munadesse.
Laubaga näkku andmisest rääkimata

Kalmsten said...

Ei tea midagi, Trash soovitas isegi sulle seljatagant otsa vaatamist vältida.