Monday, June 21, 2010

Vutitõbine: Itaalia - Uus Meremaa (MM 2010)


Eilane mäng Uus meremaa( australis a'normalis futbolis) ja itaalia (patris pizzerius) vahel oli ehe näide sellest kuidas mittemängides punkt võita.
Tegelt kui meremaalased oleks kohe peale oma karistuslöögist kukkunud väravat kõik elualged vastase väljakupoolel kustutanud, siis oleks isegi kolm punkti võidetud.
Paraku aga jah- prooviti veel paar minutit mängida ja kokkuvõtteks rikuti ära ka terve meeskonna mängustatistika, sest kuni esimese poolaja lõpuni näitasid numbrid paberil, et UM meeskond on lõpetanud 100 % oma rünnakutest väravaga. Mängu lõpuks oli see protsent langenud 33,33-e peale.
Aga jah,, see selleks ning pajatan edasi: peale 1:1 seisu kehtestumist toimus väljakul säänne jant: Itaalia keskväljatiiger lõikab vahelt söödu, tormab vaenuvärava poole, näeb selle ees minimaalselt kaheksat ja 1.90 cm-ist allwhite-i, satub segadusse, imiteerib taktikaliselt üliolulist söötu ehk virutab palli suvalises suunas ning kaob karistusalas vohavasse padrikusse ära, et porco madonna ja sigajumala eest mitte kaamerasilma poolt tabatud saada.
Kuid vähemalt suutsid nad kaastunnet esile kutsuda ning Meremaalaste suurepärase mängutaktika tõttu unustasin ma oma igasuguse huvipuuduse ilma Zacchi ja/või Baggiota italianomeeskonna vastu ning lootsin, et need kuradi okeaania ahvid vähemalt paar omaväravatki sisse sajatavad, aga jah....
Muuseas, mainin ka ära, et see okeaanide mängutaktika põhines printsiipidel, et kui kiiruses jääme alla ja järgi ei jõua, siis hüppame selga, kuna palli takkida ei oska siis virutame parem kohe jalgadesse ning vanal tõel, et vastasmeeskonna särgid on ronimiseks või parema tasakaalu säilitamiseks.

Ei mäleta kui palju neid kaarte sadas, aga neid oli ja minu arust liiga vähe...

Kokkuvõtteks väga sitane mäng , väga sitase 1:1 viigiga ja ma loodan, et lähiajal leiab vähemalt üks tõsisemgi tsunami oma tee Uus meremaa rannikule...

Täna pole ka pildipäev, kuna pean minema sotsialistlikku töökangelast kehastama.

2 comments:

sickboysid said...

nahui! minu meelest ei tohiks itaallastele jalka mängu litsentsigi anda, sest need kuradi türparid situvad vähegi kõvema meeskonna vastu kaitses nagu idikad. ma olen vaatand itaalia liiga mänge ja see mis seal toimub on isegi hullem kui tallegi munafarmis.

Kalmsten said...

Osaliselt nõus, aga mainisin ka tekstis ,et meremaalaste
(rebi säääärki
peeeksa jaaalgu
ku-ni kont pu-ru-neeeeeb !)
vastane tigedus väljendus kaastundena itaallastele.
Oli Zacchi kes pani itaallased mängima ja oli Baggio kes mängis, aga jah...enam pole.
Litsents tuleks ida-euroopa meeskondadelt ära võtta, kuna lausa valus on vaadata kuidas headele mängijatele pole team-playst mitte midagi räägitud.

Enne rohelisele ei saa kui on ette näidata treeningprogrammide salvestised, kus treenerid meestele team-worki saladusi avaldavad.