Wednesday, August 25, 2010

Le Compotieux vol. 8 e. filmiriba filmidest....

...millest ma ei pea vajalikuks pikemalt kirjutada.

Cannibal Holocaust/ Inimsööja ja suur häving

_Kirka seletab vist siiamaani, et : "Teate mis see mees tegi selle filmi ajal ve - sõi kotletisaiu !" ning osutab näpuga minu suunas.
Sõin neh saiu - koos kuumutatud vaese mehe kotlettidega ja kui päris täpne olla, siis ei söönud ma neid mitte protestimeelsusest filmi väidetava rõlgusastme vastu, vaid hoopis sellepärast, et kõht oli tühi.
Ei osanud nagu arvatagi, et see (halb) ajastus inimestes nii suurt meelehärmi tekitab
Muidu oli tegemist igati lõbusa Tom & Jerry laiekraniseeringuga ning ei saa öelda, et film multikale mingiski osas alla jääks - kõige vähem veel multifilmilikkuses.
Mockumentary formaat rõhutas lapsikust ja üleüldist sisulagedust ning ainuke ebameeldiv stseen oli see, kus need isehakand skvotterid ühe pisikese possu maha lasksid.

H: 4/10 e. p
uhas ja keskpärane ajaviite-(s)explotation kino - ei midagi enamat ega häirivat.

Centurion/ Tsenturjonn (2009)

_Ainuke asi, mida me sellest filmis ootasin oli see, et tegemist ei oleks Last Legion-i tasemel ajunikastusega.
Nu et on lollim ja debiilsem või äksioonim, naljakam või mida-pörgut-iganes, aga jumala eest - palun mitte nõmedam.
Ehk siis kõik algas ootuspäraselt- digiveri värvis digilume digilaiguliseks, leegionärid asusid surmapõlgavalt surma külvama ning lõõmavad õlepallid külvasid kaost ja õudu vaprate roomlaste ridadesse - lahe eksole?
Kuid järgmisena esitleti vaatajale neegerleegionäri* ja ma-hoian-seda-filmi-lõpuni-verises-rusikas tüüpi noaga kokaonu - paar sekundit hiljem nautisin ma juba nohisedes imeilusat unenägu sellest, kuidas õlimusklis spartalased keset digirohelust maadlevad.

* Muuseas, neegrit loeti üheks seitsmest loodusimest, kõrvuti kaamli ja elevandiga -näete, ei mingit diskrimineerimist ja veel vähem sõjaväekohustust.

H: X/10( Poolelijäetu )

The City Of Ember/ Linn hõõguvas söes

_Mitmesõnaga: kui inimesed toppida kuskil maa all asuvasse linna, siis otseloomulikult kipuvad nad seal manduma ning inimliku laiskuse pärast ei viitsi keegi ka seal mingit paremusepoolset ümberkorraldust käima lükata, vaid üritatakse nagu rotid uppuvalt laevalt uttu tõmmata või jaanalinnu kombel pea liiva all hoides hingamisharjutusi teha - kuulutan käitumismalli õigeks ning kiiduväärseks ning mainin veel enesekiituseks, et ettevõtliku inimesena olen ma säänset strateegiat kasutanud juba rohkem kui veerand sajandit.

H: 7/10 e. üks kahest Muffinstanis vaadatud filmist mille ajal ma unehõlma vajuda ei suutnud.

Romper Stomper/ Marakratt Stomper

_Kolleeg Maurus ütles kunagi, et Soome skinnid on kõik peded - nu tundub, et Austraalias on lood samamoodi.
Pole küll ise seal käinud ning kuna ainuke sealviibinud ning kontakteerumisulatuses olev tuttav - reageerib nimele Rents - hakkab selleteemaliste küsimuste peale purjus küüliku moodi jampsima ning silmi pööritama, siis võib kõnealuse kinu põhjal küll vastavad järeldused teha.
Kaks poissi - lõõmavad kired, üks isa - lõõmav kirg, üks tüdruk - kirelõõm vaibub vaenuseemne raskuse all, ehk siis tehakse vaatajale igal filmirulli ruutmillimeetril selgeks, et need pendeldamisorganita dual-tissilised raiped on ussisugu ning midagi head neist loota pole*.
Kusjuures, mõtlesin siin enne kirjutamist, et kas ma saaks mõne seltsimehe käest väga palju peksa kui ma RompStompi gay-draamaks liigitaks, aga lõpuks otsutasin, et kuna peded on ainult väidetavalt tolerantsed, siis ma ei riski...

* Muuseas, Davey-t mänginud tüüp sooritas päriselus õnnestunud enesetapu ning - ülla-ülla - selle sama chica pärast.(kontrollimata info)

H: 10/10 e. mõnikümmend korda vaadatud kinu ning arvatavasti jõuan ma seda veel teist niipalju kordi peale vaadata.

Täna öösel me ei maga/ Todays night we dont f*ck

_Vanarahva tarkus ütleb, et enne lõika lätlast seitse korda kui varesele valu annad - tagumine aeg oleks midagi hoiatavat ka eestlaste ja režkapagunite teemal välja mõelda ning kiirkorras ringlusesse saata.
Umbes et ennem ei saa isegi mitte lasteaia lõputunnistust kui ei oska peast lugeda vähemalt kümmet põhjust, et miks eestlast ei tohi lasta filmi tegema.
Pörrgusse - pole ime, et eestlased on joomise poolest teisel kohal Euroopas, kui häbi koduse kinotööstuse pärast ei luba isegi kodumaal kaine peaga avalikkuse ette ilmuda.

*MNC läheb toob külmarist uue õlle - meeletu häbi pärast loomulikult*

H: 0/10 e. järjekordne kodumaine äpardus ning esimest korda tundub mullle, et ma tegin Town (Blood) Creekile liiga.

_Special thanks to Google - and MNC-Translators

3 comments:

J said...

Kellelgi on nurisemist sellise hea toidu vastu, nagu seda on kotletisai?

Või oli ekki tegu poekotlettidega?

J said...

Ilmar Taska uus film on kohe kohe kinodes.

http://www.cinamon.ee/?id=13&detail=CI00000444

Kalmsten said...

Selle aasta sees juhtub üldse koledaid asju - Legion, Twilight III , nüüd siis veel Taska film ja Mel Gibssonsoni viikingid peaksid ka ilmavalgust vist nägema - rääkimata veel sellest, et iga päev võib tulla uudis, et Avatarile tehakse järg Karl May "Winnetou" ainetel...