Sunday, October 17, 2010

Was Tun, Wenn's Brennt ? e. Scheissegal Und Nicht Cobra Elf + Das/Der

Alguses oli mõte...

Umbes kolm kuud tagasi võtsin endale ülesandeks kirjutada pungifilme tutvustav postitus. Kuna selle aja jooksul olen ma kogu kremplist läbi vaatanud vist 5 või 6 filmi ning ainult 3 nendest on nn. punk-rock filmideks osutunud, siis otsustasin ma kogu idee aegunuks kuulutada ning vaadatud/vaatamisele tulevatest filmidest ükshaaval kirjutada - okei, mõned neist lendavad ka arvatavasti Le Compotieux postidesse - ning lisada blogi leibelihunnikusse uus märksõna - Pungirokk.

..siis oli film

Filmi tegevus algab 1988 aastal, mil Lääne-Berliini vasakäärmuslik "rühmitus" valmistab nn. õppefilmi sellest kuidas teha iseseisvalt pommi ning lindile jäädvustatakse ka see episood kus valminud lõhkekeha tühja majja "paigaldatakse"
Pomm lõhkeb paraku, aga ca 15 aastat hiljem, vigastades kahte inimest, kellest üks on valitsusametnik ning sellele järgneva ulatusliku läbiotsimise käigus saab politsei enda valdusesse ka mainitud filmilindi.
Endistest anarho-aktivistidest on vana liini peale truuks jäänud ainult elukutseline radikaal Tim ja street-äksõni käigus invaliidistunud Hotte, ülejäänutest on saanud: eesrindlik üksikema, mingi glamuuritädi, advokaat ja tõusev täht ärimaailmas.
Ühesõnaga koguneb kogu vastandlik kamp kokku ning nende viimseks õlekõrreks saab olema vanu kogemusi* kasutades politseimajja sisse murda ning kogu materjal kas välja tuua või seal samas hävitada.
Bon Voyage !

...ja lõppeks on kokkuvõte

..lendab sinna pigem siga kui kala lahtrisse, ehk siis üle keskmise komöödia, milles leidub nii nõmedaid, imalaid,väga häid, kui ka lihtsalt häid momente ning paar stseeni olid isegi minusuguse elukutselise depressiiviku jaoks naljakad**.
Kogu kupatus ise on kokkuvõttes kergelt topakas film, mille kohatine lollus otseselt ei häiri ning parimaks võib nimetada filmi ülihoogsat algust.

Hinnang numbris, lisamölas

Pungirokk filmina: 4/5 - ühe punkti annab filmile algus, mis põmst naelutab ekraani ette ja kolm punkti tuleb sellest, et noh - punki oli, punkarid olid esindatud ja film oli ta ka.

Komöödia-Draamana: 3/10 e. draamaosa lisas pullile filmile seda etteaimatavat ning teada-tuntud taaskohtumise jura, ehk siis ilma selleta oleks kõvasti parem olnud.

Kokku: 7/10 ehk selline hea ajaviitekino, mille halvimad momendid on umbes pooleteist tunni kuni minuti jagu etteaimatavad.

_________________________________
*Lendlehtede loopimine, politseiautode sodimine, laamendamine, isetehtud lõhkekehade valmistamine ja nende suvapaigaldus.








Spoilerdav treiler:

No comments: