Tuesday, August 18, 2009

Adams Æbler e. hipi ja õunapuu

Pidin vilmi vaatama ebanormaalolekus, kuna mu Rootsi keele tase on saanud olematu praktika tõttu uue ja hirmsama tähenduse kui eelmise aasta tase milleks oli - suh't olematu.
See raskendas natuke vilmist arusaamist, aga siiski mitte oluliselt, põhijoon ja karakterid olid selgepiirilised ja 100 protsenti välja mängitud, seega suuremaid probleeme ei tekkinud ja kitsaskohtadest aitas välja google translator (Dr. Pruun- High Five!).

Vilm ise on südamlik ja õpetlik muinaslugu, kus linnas madistamisest tüdinenud vana hipi kutsutakse mingisse Hitlerite ja Goblinite kumardajate sekti, et ta neil anti-aednikuna tööle hakkaks ja iluaia välja suretaks.

Hipi, kelle nimi on Adam, võtab esimesena kätte kõige raskema pähkli ehk õunapuu ja asub sinna linde loitsima ja muude vahenditega taimkatet suretama, aga ei see tal õnnestu mitte.

Hipi on kogu oma hipilikus õeluses väegade häste välja toodud- ei mingit ülepingutamist ega plastiliinist gore-ehvekte vaid lihtsalt tubli annus pure-evilit mis omakorda on serveeritud nõnda ,et ka väiksemaid vaatajaid ei pea ekraani eest minema saatma, tuleb ainult natuke selgitustöös teha, et hipisi pole päriselt olmas ja nad eksisteeerivad ainult kurjades muinasjuttudes ja Antiik-Kreeka tragöödiates.

Aga liigume sisuga edasi, kuna puu endiselt kasvab siis otsustab Adam vaimse terrori kasuks ja lubab puu lapsed e. õunad ära grillida- hipikene, oma karnivoori rumaluses, ei sa' mette arugi, et õunu süüaksegi , isegi koogi kujul, aga see lisab vilmi lisaks muinasjutulisusele ja reaalsusele ka paraja annuse komejanti- korralikult serveeritud mitmekülgsus on alati vilmile kasuks, aga rohkem ma vilmi sisust ei jutustaks, peris ära spoilerdada ka ei tasu.

Mainin veel nii palju , et hipi ennastsalgavad ponnistused ei kanna vilja ja ka sektiliider saab nagu uueks inimeseks kohe....Headus pääseb võidule kurjuse üle ja emake loodus jääb ka seekord alistamata.... aa...õigus...eee- SPOILER ALERT!

Mis häiris-
  • Mõistetamatud karakterid nagu näiteks hipikamp, kes mingi hetk sisse vajus, et ma saan aru , et neid oli vaja kuna Adami karakter hakkas liiga palju positiivsuse poole kalduma, aga miks neid nii palju pidi olema- keegi ei taha näha mingeid narkareid kauem kui 15 sekundit.
  • Tundmatut keelt rääkinu Araabo-rootslane, kes vist algselt oli tsenaariumisse paigaldatud, et ka hipide rassiviha pihta paras hoop anda- ma juba arvasin, et lõpus küpsetab hipi ta koos õuntega põleva puu leekides- aga miskipärast kaldus see liin kõrvale ja ma ei saanudki aru kuhu see omadega lõpuks jõudis...

Aga rohkem ei olnud nagu otseselt midagi...mõned pisivead siin koma seal ka, aga kus neid ei oleks...

Igastahes soovitan vaadata kõigil kes rootsi keelt hablavad, kuna sobivaid in änglish subakaid ma oma järjekorras teisele aadama õuna vilmile järjekordselt ei leidnud, aga nagu isegi olete juba aru saanud-polegi neid väga vaja...

Hinne:
MituKülgeSeguVilmina: 4,5/5
KomejantÕpetussõnadvilmina: 4,5/5
für pohmellen?: mõõõkõõõõ (+0)*
Kokku: 9/10 e. poole paaahha.

*Kainusvilmi eest meil punkte ei anta!


Ps. Pildid pidin sebima internetist kuna mulle sattus äraütlemata sitt Rip näppude vahele...kvaliteedinäitena tõin alumiseima pildi.




Füührer Hoiatab hipit emakese looduse väe eest- hipi ei kuula!


Hippy-Hate against all living.


Õunad..damn..hipid ma tahtsin öelda.

Treilerit ei tasu väga tõsiselt võtta kuna tänu hardsubadele on tekst ikka väääga mööda.


4 comments:

J said...

Metsavanalt oleksid ikka subtiitiritega variandi ka saanud.

Ma oleks sulle ise ka kuidagi andnud aga sa viimati jõid õlle asemel teed ja istusid teki sisse mässitult soojalt kodus.

Kalmsten said...

ma sain selle rip-i suht kogemata ning nagu näha, polnud neid subakaid vajagi...

Ma jõin kohvi ja harrington ei ole tekk - isegi mitte siis kui toas on miinus kraadid

Metsavana said...

Kaen kas leian subidega versiooni üles

Kalmsten said...

Thank you Chris for your tremendous support and its nice to hear that you can read in estonian - altough its sad that you can't write in it.

:)

Truly yours- MNC