Saturday, September 12, 2009

Sortiment vilmides näidatud Pimedusevürstidest

Vaatasin mingihetk vilmi Constantine ja hakkasin mõtlema, et mitmes vilmis on üldse saatanat kehastatud või graahvitseeritud ning, et millised neist mulle muljet on jätnud ja messugused mette.
Alljärgnevalt siis - meeldetulnud* - vilmidest pärit Suurkurjuse kehastused:

_____________________________
Vilm: Constantine
Reageeris nimele Lucifer ja kopsuvähile teatud isiku kehas.
Ülikonda sai näppida: Peter Stormare.
Tegevusse astub alles vilmi lõpus ja seda kaunikesti pisikeseks ajaks - isegi liiga pisikeseks kui kristalselt aus olla.
Tegelane ise on ju armas, annab mõista , et tegemist on isikuga kellele sajandite pikkune erinevate allmaailma droogide tarvitamine on psüühhikasse oma jälje jätnud.
Ehk siis - selline mõnus papi, et teinekord viskaks temaga pitsi viina isegi ja jätab mulje, et eriti hull koht see pörgu ei ole kui seal ikka pulmaülikonnas ringi chillitakse.

Vilmis tekib veel tunne, et teda on täiesti ebaõiglaselt siia sitasesse maailma tiritud ja ta tunneb ennast põrgulikult ebameeldivalt.
Paistab koheselt välja, et rohkem kui mingit sitast hinge, tahaks ta hoopis koju tagasi.... nuuuks.. sinna ta lõpuks ka pääseb, nii-et pisarat siiski silma ei teki ja lapsi pole vaja teleka eest ära saata.
Hinne võiks olla 8/10
_____________________________



Vilm:Bedazzled
Kontakti võimaldab mingi numbrikompa valimine.
Riietes mängis: Elizabeth Hurley
Ai-ai- ai. Ande raiskamine!
On ju teada, et naiste näitlemisanne avaldub köikse parremini kui neil riideid seljas pole, aga see selleks...
Hirmutav ei olnud - pigem võrgutav, mis andis eesti tõlkaritele julgust vilminimeks Võrgutav Saatan panna.
Natuke juhmivõitu mulje jättis sest oli näha, et ta suudab inimlikest ja maistest mõnudest lugupidada, nii-et miks tal seda 5-soovi paketti veel meestele pähe määrida oli vaja.
Saadanast ei tohiks jääda muljet nagu mingist tolmuimeja parseldajast, kelle vastu aitab kõige paremini see, kui temake -Jehoova tunnistajate poolt üle ukse nihutatud- piibliga, uimaseks põrutada, voodi külge siduda ja siis...heh-heh.
Enivei , selle kaadri käest - keda Ta võrgutas - oleks ta saanud nii hinge + lisaks veel hunniku valku, ka palju kergemalt kätte- pealegi , kas naissaatanas kui sellises, ei ole tunda mingit feminismi hõngu?

Hindeks saab kehvakese 5-e ja seda ka ainult kaetud tisside eest, Kuradinnat ta välja es mänginud ja kõiki kehavõlusi ka mitte

____________________________
V:South Park
Reageeris igasugu jamale, aga nimi oli Satan
Teksti luges: Trey Parker
Kahtlane kaader: pealuu fetish, mustad latekstrussarid, kobakäplus ja liiga intiimsed suhted Saddami ja Hitleriga.
Mainitud kiikusd annavad pigem mõista ,et tegemist on ennemalt mingi 13 aastase ja juba ette persekukkunud satanistipoisiga, kui tegelasega kes peaks kelleski hirmu tekitama.
Samas on tal veel lootust - Black Metalit ei paista ta vähemalt kuulavat, kaldub rohkem sinna Emo kanti, et siis pigem totralt vastuoluline kui pörgulik.
Selle Saddami teema peale tekkis veel mõte, et ehk oleks arvutajagraafika peale kulutatud miljonite eest võinud hoopis Little Nicky Saatana, S-Parki ümber kantida- oleks odavam vas't tulnud, aga see siiski selleks ja olemata jäänuks.
Kokkuvõtteks- ei mõju noh!
Umbes sama tüüpi kaader nagu Tiit Madisson, et olemas on aga ei veena.
Lõdvarandmega 4/10 ja aitab vast küll.
______________________________
V: Witches of the Eastwick
Reageeris mingile inimese nimele ja erinevatele spellidele.
kehastas: Jack Nicholson
Batmanivilmi
Jokker saatanaks panna on muidugi juba ettemääratud läbikukkumine- vaadake kasvõi seda pilti vasakul- kesloomaga see teil assotsieerub?(vihje: libahunt, libahunt!!!)
Pigem on tegemist mingi Eastwicki mootorsaemõrvariga kui Vanakurja endaga.
Peapaha tegeleb ju väidetavalt ikkagi inimhingede kogumisega ja hoolitseb teinekord selle-eest , et tema juurde jõudmine neil libedamalt läheks, aga otsesed hingedeväljastamis skill-id, tema Cv-st siiski puuduvad- nahhui tal seda töötunde võltsivat deemonikarja veel palgalehel hoida vaja, kui ta ka isegi on võimeline lihunikutööd tegema- absoluutselt ebausutav, seega hindeks:
3/10 ja hinnang vaidlustamisele ei kuulu .


_____________________________
V: Little Nicky.
Erektsioreageeris vist kitsede või eeslite jooksuajale.
Osas:Harvey Keitel
No mis see nüüd olema peaks??
Põrgu peakostümeeria ja juuksur olek siuhkse nalja eest ammu ülespoole külmale maale saadetud, pediküüri kohapealt ei hakka kobisema kuna seda võib joomatsükliga välja vabandada.
Kuid fakt on, et pildil olev tegelane kuuluks nagu hoopis mingisse c -kategooria naljavilmi - Dr.Frankensteini või mõne muu hullu õppetooli osatäitjaks.
Saadanaga puudub nii otsene kui kaudne side sest
kasvõi kõrvade järgi otsustades on tegemist hoopis mingi albiinohaldjaga ja see zest meenutab ka ühte teistsuguste vuntsidega onu, ühest koolis õpitud ajalooperioodist... + veel see fäänsi rinnamärgike, millel kõigile arusaamiseks D täht peal on, siiski - mida teevad muukeelsed?
Kas pörgu lähevad ain't inglskeeles krooksuvad elanikonnad ?
FASHISM!

Aga no kurat- naljavilm või mitte, aga Kuradit tuleks ikka hingega võtta või siis vastupidi - mitte nii, et esimene seos tekib klubiga "Angel" Tallinnas.
Kuna pedede kohta halvasti ei öelda siis saab homo-saatan 4/10 ja kerigu parem koos Tanel Padariga turneel, aga mitte allmaailma valitsejatroonile.

_____________________________
V: End of Days**
Reageeris enamuse vilmist mingile tädile ja hiljem Tshernomõrdinile.
Joonistas keegi kes oli liiga täis , et näha kui hale see tulemus on.
Njaaa, mäletan, et vaatasin seda vilmi Laitses, ma oli meeletult unine ja lõpuks kui kirikupõrandast säänne koll väljakargas, röögatasin mõttes, et: "Ja dai pohh, kui see lont ilatsema ka hakkab - keeran teleka kinni ja ära magama"-
Klõps ja minutipärast ma juba magasin.
Nõme ja sarnaneb pigem pehkinud gargoyle-ile kui Iidsele Kurjusele....odav rämps ü.s.
Hinne on 2/10 ja seda ka ainult Tsernomõrdini tuuseldamise eest.(Go Chuck Norris - High Five!)
_____________________________


Megiddo the Omega Code 2

Reageeris oma vennakesele, too reageeris vastu- saadanakese kahjuks.

Kehastas: Keegi kes enam iial arvutigraafika valdkonnas tööd ei leia.
Absoluutne täiuslikkus arvutigraahvilise Pimedusevürsti kujutamisel.
Pildilt vaatab teile vastu 100 % ebatõeline Lucifer kes ei sobi teda ümbritsevasse maailma- need elutud silmad, keha mis pole veel kohanenud maapealsete füüsikaseadustega ja mis näitab iga oma ebaleva ja kohmaka liigutusega välja, et ei kavatse mingit kohanemisevärki ette võttagi -oo õudu ja hirmu.
Midagi hirmsamat on raske ekraanile manada - eriti kui veel vaataja näol on tegemist minusuguse kriitikuhinge ja sapisüdamega.
Kristlased on tuntud oma hirmsate raamatute kirjutamisoskuse poolest ja nüüd on nad läbilöönud ka vilmimaailmas - ei sa progressi peatada!
Muert tekitav asjaolu.
Arvutigraahvika areneb iga päevaga, kuid kas ei tuleks kuskile piir panna.
Umbes, et inimeste meelerahu säästmise nimel enam edasi ei arenda, oleks vast vaja paika panna vähemalt mingigi alampiir, et alla mingi taseme ekraanile ei lase!

Innustuseks jätan maximumi andmata, jääb siis- 9/10
Kogun julgust, et Megiddo 3 alla tõmmata ja vaadata, et ega nad ei ole suutnud oma piiritu fantaasia ja oskusega, midagi veel hirmsamat kokku graahvitseda.
(Vilm nägi ilmavalgust aastal 2001)

__________________________

The Prophecy
Reageerib peaingel Gabrieli megalomaaniahoogudele
Osat. Viggo Mortensen
Mortensen suudab olla KURI - arvan ,et isegi siis kui ta ratsutab ponil, kannab mummulisi pükse ja pealael roosat slehfvi.
Kui päris vanakuri seda vilmi kunagi nägema juhtub siis on Viggol ainult kaks võimalust-
V1: Tal pole lootustki põrguväravast kaugemale jõuda, kuna konkurentsi ei ole kellelegi vaja - eriti veel siis kui see keegi sinust - juba ainuüksi visuaalselt -palju pädevama põrguvürstina mõjub.

V2
: Saatan hakkas juba 1995 aastal lüüramängu õppima ja tiibu kasvatama, et aja kukkudes Jumalalt asüüli ja mingitki tööotsa paluda.

SEE Saatan on hirmus ja mina oleks temaga nõus viina võtma küll, aga ainult siis kui ma oleks parasjagu Jumala kukil ja mulle tõestataks , et kurjus ei pääseks iial võidule ning minu ja selle tegelase vahele jääb vähemalt ühe(1) inimestemaailmajagu täidetud ruumi.
Kes ei möista vaadaku vilmi.
Hinne 10/10
Maksimum sest kui arvutigraahvikat annab arendada siis siin ei tee isegi plastopp mitte sittagi ehvektsemaks.
_____________________________
_____________________________

"God? God is love , I dont love you.."
*
Ei viitsin'd eriti palju tuletada.
**
Soovitan "End Of Days - re-cut trailerit" ikka vaadata,isegi kui vilm nähtud( see sama link vilminimes.)

6 comments:

J said...

Constantine'i link on sul persses aga pärast väikest kõpitsemist näeb ära küll.

J said...

Plaan sul grandioosne mees, aga kuna mõistame su inimlikku nõrkust ja võimetust saatana enda abita nii kähku raamatu mõõtu postitust valmis trükkida, siis on kõik korras kui järgmises postituses on ka John Carpenteri "Prince of Darknessi" põrguisa kanatapja Alice Cooperi enda kehastuses, Hammeri "The Devil Rides Out" sokumees, žerif Buck väärtsarjast "American Gothic" ja võib-olla Catbert Dilbertst, kuigi tema otsene saatan olemine pole välja tulnud ja ta varjab ennast hästi, sest saatana parim trikk on inimese veenmine, et teda pole olemas, mistõttu on vist Catbert ka kõige parem saatan.

Varsti saadan oma jüngri Priidu ka siia ja ta vaatab täpselt kõik üle ja ütleb kui täppi sa panid ja kus filmis saatan just see kõige õigem on.

Kalmsten said...

hmmm...imelik, et sa DeNiro(??)/Pacino saadanaid ei maininud...nende tuletamisel viskas mul kopa ette ja muuseas Catbert oli üks neid faktoreid mis mu mõtte selle postini viisid, ag ajätsin välja , et mitte kõigile miinus kümmet ja Viggo-le ühtete hindeks panna- üsna nukker oleks oln'd....vist.

Ja Alice Cooper- Pfff, kuule meha- isegi üheksakümnendad on vahepeal mööda vihisen'd...

Kalmsten said...
This comment has been removed by the author.
Metsavana said...

Aga kus põrgupõhja uus vanapagan on ?

Kalmsten said...

Ei tunnista Vanpaganat ja Saatanat üheks ja samaks tegelaseks, tegel't neil polegi erilist sidet ega ühiseid jooni, kui kiriklik pläust v.a.