Sunday, October 18, 2009

Major Accident "Massacred Melodies" e. õnnestunud õnnetus


Nelja britisaarte päritolu ja Edinburghi sissekirjutatud vutifänn/Bootboy poolt välja pritsitud album on mu absoluutne Oi! album nr.1. Seda täpselt sellest ajast saadik, kui ma Merepuiestee Rockipoest 20 eeku eest Goldstari kassetile küpsetatud piraadika* ostsin(95/96).


Piraadika teisele poolele oli lisatud veel bandi II(I) album, sest tegelikult oli mingi stuudio nende Pneumatic-pop stiilis lood kapitaalselt persse keeranud** ja teinud selle soundist korraliku ja igate tasemel Oi!, mis nende arust kuskile ei kõlban'd ning bänd on selle eest vabandanud rohkem kui - sakslased Holocausti, Juudid Jeesuse killimise ja Jaapanlased Godzilla eest kokku.
Igastahes pandi selle albumi nimeks "Massacred Melodies" ja sellest samast albumist jutt käibki.

Aga see selleks, kuna "Clockwork Legion" on sitt ning kuna neil üldse peale MassMel-i ühtegi "ebaõnnestunud " albumit pole, siis ei hakka ma seda millegagi võrdlema, vaid panen segamatult illi, kuni keegi mulle virutab.

Muusika on vana hea 80. alguse Oi!, millesse on segatud "paari noodi sõrmitsusi", mis pidid vist algselt "pneumaatilised meloodiad"(?) olema - enam ei ole - aga ära "situtud kujul" kõlavadki ehedamalt ehki kindlasti mitte nii pneumaatiliselt kui algselt soovitud.
Lisaks tekib veel kohati visioon, et kui M.A. oleks Eesti bänd, siis oleks mõnes nende loos kindlalt Reilendri trillerdus sees ning enne vastava laulu algust kostuks plaadilt helikatke "imelik, mängi...", mis pärineb ühest tuntud vilmist.
Tore, et mööda laulmine ka pneumaatilise rocki puhul oluline on ning isegi viisi pidamise juures oleks Paulikese vokaal noori talente jahtiva muusikaprodutsendi järgmine valik peale Christopher Lambert-i.

Mulisege kui tahate, aga tegelikult on see rämisev-lämin 100 % muusikaga kokkusulav ja laulude sisule tähelepanu pööravale patsiendile kergelt seeditav - ei mingit maksahaige jänese moodi möirgamist*, mis annaks põhjust laulutekstide netist otsimiseks, eesmärgiks arusaamine, et millest kuradist üldse lauldakse, kui üldse lauldakse ja samas on täielikult täidetud Oi!bändi-le, kohustuslik seisukoht, et - lauluoskuse demonstreerimine on kurjast!

Pneumaatilise rocki tekstid on pigem Oi!punk-ilikult protestimeelsed kui Skinhead R&R-ile omased agressivsusest tilkuvad tänavakõnes edasiantud sajatused, ehki S-R&R-i elemente tiksub siit sealt sisse nii muusika kui teksti baasil...
Vahet pole, nende(tekstide) ega kogu kupatuse väärtust ei kahanda grammivõrragi see, et tegemist on "möödalasuga" ning ma pakun, et pakin asjad sellekorraks kokku...

Kokkuvõttev osa.

Üks kohustuslikest Oi! skeeniga kaasajõlkuvatest albumitest ning mõned laulud siit kuuluvad kindlalt 100 olulise Oi! laulu hulka läbi aegade.

Hindeks 5/5, sest midagi siit puudu ei ole, mis siin olemas olema peaks... peale pneumaatilise rocki muidugi...

Pohmelliga:+1 e. läheb - vaikselt, ei tohiks kõrva kargama hakata...

Kokku: 6/6 e. absoluutselt äratuntav album ja KO-HUS-TUS-LIK !


*
CaptainOi! Records oli väidetav väljaandja.

**
Kusjuures ma arvasin aastaid , et M.A. mehad jõid ennast lolliks ja hakkasid mingit punk-futu-rocki tegema...

***
Mu isa kunagine väljaütlus P.V.A. suunal


Pic No: 1 siit.
Pic No: 2 sealt.
Hehhh-hehh....kes ütleb esimesena ära mis poiste arvatav lemmikvilm on saab jäätise!
(MNC poolsel vabal valikul)

6 comments:

Anonymous said...

Hmm, huvitav, kuidas muusika üldse saab suruõhuga seotud olla?

Kalmsten said...

Ei tea , aga näitusena happekivi või happeline kivi on ka minuarust suh't kahtlustäratav nähtus.

Kehvemad keelevaldajad ja Anglofiilid ütlevad happekivi kohta Acid - Rock

Anonymous said...

Nojah, kooremetall muidugi kah, kuigi keski kurat ei tea, miks mingid nahktagidega tüübid peaksid metallijuppe hapukoorega katma. Muusikud on ikka imelikud, boheemlaste värk.

Kalmsten said...

mõõhõõhh... enamasti vaatavd paksud kiilanevad kriitikud mingit juuste ja mitte eriti katvate nahatükkide sees higistavaid noori poisse ja unelevalt pliiatsiotsa lutsides tekivadki sellised 40 aastasest kiimast võbelevad muusikastiilid nagu: hornpipes, hardbop(mmbop), Swingbeat, groupsounds, Jumpstyle, International Latina,Hard Jam, Jig, Joged bumbung, LoversRock, Slowcore, speedcore, Powerviolence, Queercoe, Sygyt, Teen POP, Pedo Punk, Post -Jam etc.

Trash said...

Kellavärgiga apelsin.

Üks jäätis palun!

Kalmsten said...

:D
Damn....ok.
Saad.
Millalgi! :)

Imelik, et 39 klikkaja hulgast oli vaja just Blogilehe kaanepoissi, et õige vastus välja pritsida...