Monday, October 12, 2009

SKa is Dead e. Ei, tõmbleb veel raibe...

Kogu kompott koosneb suh't ühel tasemel 90+ Ska-st või veel parem oleks öelda selle ajastu teisejärgulistest lugudest, viimase 15 aasta jooksul välja antud Ska albumitelt.
Väikseid üles ja allahüppeid õnneks esineb, aga kestvast keskpärasusest need kahjuks välja rabeleda ei suuda.

Ehk siis midagi sarnast, nagu kunagi Eestis ilmunud esimene "Punk on Surn'd" kogumik, et lauluvalik on olemas, bändivalik on rohkem kui asine, aga nö. parimad lood on juba naguinii kodus olemas ja nõrgemad on niivõrd nõrgemad, et ei huvita bändireliisil ega ka mitte kogumikul asetsedes... Mõttetu produkt on sellise asja poolametlik nimetus muuseas.

Kuid siiski, peris mõtettuks seda nimetada ei saa, sest kui näiteks keegi, kes ei oma varasemat lähikontakti antud teemaga, tahab ennast miskipärast õrnalt kurssi viia 90+ stiilis Ska muusikaga, siis tutvumiseks kõlbab küll, aga suurema huvi või sõltuvuse tekitamiseks jääb esitlusel olev materjal ikka äärmiselt lahjaks.

Tegelikult sobib "SKa is Dead"- kõige paremini näiteks vanaema või ämma juurde kaasvõtmiseks, sest kui vaikselt kuulata, siis ei tohiks see kompanii Loop & Orumetsa chickke väga endast välja viia.

Teine situatsioon, kus temast võiks kasu olla, on mixed companyga läbu, selleks, et vältida tujurikkuvaid kaklusi teemadel, et kas taustaks mängib Doom või Psychobilly.
Mainitud kompott lihtsalt kohe alguses vaikselt mängima ning ei usu, et keegi otseselt midagi kobisema hakkaks, leidub muidugi igasuguseid, aga nende puhul ei aita muu, kui plaadiriiuliga otsaette koputamine...

Ps. Aususe huvides tunnistan, et ei ole üldse eriline kogumike fänn ning ainukene algusest lõpuni vinge kompa on minujaoks seiani "Resbublica Polska & Ristiku Rock-pood inc." kaudu muretsetud 90. minutiline kogumik "Best Of Oi!".

Hinnang: 2/5 Võtan arvesse, et tegemist on kogumikuga ning olen ülemääraselt helde.
Pohmakaga? (+1) Suh't ok, kui just plekist torud mingit sorti allergilist reaktsiooni ei tekita, kõrgemad helid soovitan siiski madalamaks kruvida.

Kokku: 3/6 e. mitte ühtegi sorti kandjal ma seda eelnevalt kokkupuutununa ei ostaks.Vihje: lahesopp kus elutsevad organiseerunud piraadid ;-)


SKa is Dead-i ametlik leht.

Sisaldab siis:
Against All Authority -Silence is Golden but Duct Tape is Silver
Big D & the Kids Table - Noise Complaint
Bomb the Music Industry - I'm Terrorfied!!!
Buck O Nine - I'm Not Dead
Catch 22 - The Spark

Chris Murray - Dangerous Hearts

Deals Gone Bad - Messin' Around

Fishbone - Skank N' Go Nutts
The Flatliners - Open Hearts and Bloody Grins
Go Jimmy Go - Don't Stop Everything (Dancehall Version)
The Johnstones - Action
King Django - Hard, Hard Thing

MU330 - Please Don't Run

Mustard Plug - Puddle of Blood

Pietasters - Don't Wanna

Planet Smashers - Raise Your Glass

The Porkers - Too Big For Your Boots

Streetlight Manifesto - A Better Place, A Better Time (Live in Boise, ID)

Subb - I've Got it All Wrong
Tip the Van - Circles Toasters - Night Train to Moscow
Voodoo Glowskulls - DD Don't Like Ska
Westbound Train - Please Forgive Me


Ma isegi mitte ei kavatse siia kõikide lugude videoid üles panna ning kuna A.A.A- l videot pole, siis saate W-D G.S. "DD dont like SKa" live versi.

7 comments:

Trash said...

Ütle mulle parem mis oli selle SKA kogumiku nimeks kus üheksakümnendate alul üritati ska-d house´iga ristata ja tulemus oli väga maitsekas elektrosaundiga peomöll. Omal ajal müüdi vinüüli kusagil Tartu kangakaupluses koos This is Ska esimese osaga ja tean, et paljud tartlased ostsid selle.

????

Kalmsten said...

"Longside this is SKa", ma ei mäleta kellel see oli, aga keegi sarjas seda paar aastat tagasi, et keegi/miski(?) tegi kriimud peale, arvan, et mõtlesid seda...

Trash said...

Ei ole. Küsi oma tartu ka,mraadidelt keegi nagunii mäletab, eerikson näiteks.

Kalmsten said...

Putsi!
"Longsy D This is SKa (SKACID MIX)"

http://vinylvault.blogspot.com/2009/03/longsy-d-this-is-ska.html

Kalmsten said...

aaa, ok...kuulan järgi...

Trash said...

"Ska Beats 1"

Sinu lingist oli abi, seal kommentaarides võeti see plaat jutuks.

MNC said...

SKa beats oli isegi Krinksil ja striidil kunagi olemas, aga....hmmm...minu teadmatus teemal, et mis asi on house* mängis üritusele mäkra...
Kuna Oi! sai kõik(4) Striidi plaadid endale siis võib ka mainitud kraam tema käes olla.

Ja mina juba kuulasin maad, et Who the fuck is Eerikson, mina tean aint kahte E-d ja üks neist on tallinnas ning teine stabiilselt kuskil seal murru kandis. Pealegi ei ole kumbki selline kellel võiks midagi peale "Meie Mehe " kassetide olemas olla.

*Sündi-Ska :D