Monday, March 28, 2011

Bedlam - The History of Bethlem e. ühe hullumaja lugu.



Tunnistan ausalt, et hakkasin Kessu poolt - aitähh! lav ju muz - mainitud dokkarit vaatama selges lootuses näha mingeid perversseid viiteid ja vihjeid elajalikele ravimismeetoditele, mida varasematel aegadel kõige effektiivsemateks meeleparandusviisideks peeti, aga jah...
Minu suureks meelehärmiks nimelt olid dokkaritreijad otsutanud teha ilusa ja ülevaatliku lookese Inglismaa kuulsaimast hullarist, mis algselt teenis oma kannuseid poolekohaga freakshow asutuse ja lõpuks nii mitmegi tuntud tegelase elupaigana.
Poolik töö, ehk pingestatakse küll pidevalt taustamuusikat ja teravdatakse hääletooni ning lisaks viidatakse pidevalt küll paralleelidele, küll kõveratele peeglitele, et a'la - Bedlem oli koht kus oli normaalne sel ajal kui väljas valitses hullumeelsus, aga mitte ühtegi tõestus, viidet ega midagi muud asjalikku selle lause selgitamiseks või paikapidavuse demonstreerimiseks ei poetata.
Samuti ei suudeta ei pinget ega ka pinevust üleval hoida mujal kui pealelugeva onu hääles ja sellest on hullumaja ajaloost rääkiva filmi kohta vähe ning ei kurja pilguga onu, ajutükeldamisstseen, ega ka mitte keerlev tool filmi huvitavusastet ei tõstnud ja ühtegi puudujääki need ka korvata ei suutnud.


H: 5/10 e. keskpäraselt mõttetu junn, mille parim osa oli James T. Matthewsi ja teda ahistava Airloom-aparaadi kirjeldamine.

Bedlam -The History Of Bethlem (LINK)

__________________________________________

PS. Tekkis isu "Blackstone-i varjud" uuesti läbi lugeda.

Airloom machine, millega prantslased kiirgust inglaste ajudesse pumpavad ning seeläbi nende mõistust kontrollivad.

8 comments:

Muffin Monster said...

Praegu tuli meelde selline bänd nagu Napoleon XIV ja nende lugu "Marching Off To Bedlam".

Kalmsten said...

Hmm...ei tea, aga Blackstone varjud on küll hea raamat.

omasmullis said...

Heh, mul oli see film vaatamisjärjekorras aga peale su arvamuse lugemist vaatasin kiirelt treilerit ja film kadus musta auku kohe.
Aga mingid head hullarivilmi vaataks küll. Oskad ehk midagi soovitada?

Kalmsten said...

Nu maailma parim "hullariflm" on One flew over the cockoos nest, aga dokkaritega on küll nii, et ühte(v kahte) paremat olen näinud, aga kiire googeldamisega nende nimesi küll ei tuvastanud. Üks rääkis kas peasjalikult (või poole kohaga)Sovjetimaa hullaritest, aga võta nüüd nimi kinni..tutkitki ei võta.

Kalmsten said...

Ise hakkasin praegu vaatama ,Sex in a cold climate, mis räägib St. Magdalena varjupaigast.
Sellest varjupaigast on ka mängufilm (The Magdalene Sisters) millest olen millalgi lühivormis kirjutanud ja ehkki see on suunaga naistele, ei tohiks see ka ühtegi härra Abikaasat ekraani eest ära ajada.

omasmullis said...

Tjah, One flew over the cuckoos nest on juba ammu nähtud aga Magdalena õed võtan siis momendil ette.

Kalmsten said...

...ja ei unusta sellest hiljem kirjutada, eksole ? :)

omasmullis said...

No ma proovib :D