Monday, March 28, 2011

NG: The Secrets Of The Viking-Warriors e. Salapärased tundmatud


Kui inimene hakkab vaatama dokkar-sarja, mille pealkiri vihjab mingile saladusele-mõistatusele või selle avalikustamisele-lahendamisele, siis oleks tal soovitav valmistuda selleks, et ühtegi saladust talle ei näidata ja kuna midagi ei näidata siis ka midagi ei lahendata.
See ei tähenda muidugi seda, et iga objektiivi ette kistud ajaloolane ei ajaks oma mulli sellise näoga nagu ta oleks antud teema avastanud ainuisikuliselt ning umbes 2 minutit enne kaamera käivitamist, aga see on juba selliste ühel ja samal teemal nämmutavate sarjade puhul üldlevinud nähtus.

Viikingisari ise lahkab kõigepealt viikingilaevade ehitust ja võrdleb neid tänapäeva jahtidega ning jah - tõesti, nende drakkarid olid ikka geniaalsed ja omast ajast ees asjandused küll. Kas see nüüd suurem asi saladus on, et neil sellised laevad olemas olid, on muidugi rohkem kui küsitav, aga see ka selleks.
Teine osa lahkab seda, et miks viikingikultuur hääbus ning selle teema haripunktiks jääb üllatav avastus, et jah - viikingikultuur hääbus.
Jällegi üks õnnestumiseubin tegijate korvi ning kuna suur saladuste ilmale rebimine on väsitav tegevus, siis rohkem põrutavaid asjalolusi letti ei löödudki ja jumal tänatud et nii jäi, muidu oleksin selle suure avastustehunnikuga veel päris oimetuks löödud.

H: 5/10 e. vaatamiseks inimestele kes arvavad , et viikingid olid kahemeetrised sõjard-hiiglased, kes peamiselt jõid verd või hoopis vägistasid ja jõid verd ning samuti ka neile kes arvavad, et keegi tõesti arvab, et nad sellised olidki.

Playlist: Secrets Of The Viking Warriors
Part 1-2



No comments: