Thursday, February 11, 2010

Buffy - The Vampire Slayer e. noor LUKE PERRY

Alustuseks

Ehk siis see on see film, mis on otseselt süüdi totaka vampiirisarja Buffy The Vampire Slayer teleekraanile ilmumises.
Mis tast kasu on - sittagi, aga:
Miks sina, meesterahvas, seda vaatama peaks - sest seal on Kristy Swanson.
Miks sina, naisterahvas, seda vaatama peaks - sest seal on Luke Perry.

Rohkem põhjuseid vaatamiseks nagu ei leia, sest ehkki mingine cast on seal siiski esindatud, on sealsed näitlejad siiski need, kelle lühem või pikem karjäär oli juba maapõhja vajunud või alles sealt tõusmas.

Mesasi siis?

Selline tobedavõitu stoori enesega rahulolevast tshiirliiderist, kelle korjab üles läbikukkunud vampiiritapjate generaator Donald "Merrick" Shutterland ning teeb talle koheselt selgeks, et mitte putukad pole maailma kõige suurem ikaldus vaid hoopis vampiirid.
Vampiirid on muidugi suh't tüütu ja pidevalt esinev nähtus ning hoolimata sellest, et Merrick on vampiiritapjate väljakoolitamisel umbes sama osav kui Tšjernomõrdin näitlemises, otsustab Buffy-plika oma poihv ja göölfrendit tahapoole Q-d saata ning ennast vampiirijuht Lothose saabumise puhul vormi ajada.
Temaga liitub Luke "Pike" Perry ning minupoolt vihatud Shutterland saab filmi keskel surma... spoiler?
Luke Perry kehastab siin loomulikult tõsist outlaw-d, kes töötab autoremonditöökojas, tarbib alkoholi, ostab sentide eest kohvi ning käib ilma piletita kinos filmi vaatamas.

Kokkuvõtteks:

Kusjuures - film ise ei ole sugugi mitte halb selles halvas mõttes.
Pigem on ta selline... hmm... tore ning perast seda, kui me oleme üle elanud sininahkade, jõllitusvampiiride, kõhulihashundilibade ja atradeks muutuvate autode hordid, ei tundu emogooti-vampiirid enam kõige idiootsemad olendid maailmas.

Hinnang numbrite ja lühimölaga

Komöödia des Vampyresina:
2/5 e. komöödiat oli umbes punktijagu ja vampiiride grimm läks maksma arvatavasti vähem kui 1 ühik ükskõikmillist raha, kuid nostalgiast ja halastusest ümaradan - seekord.
Ajatappefilmina:2/5- ei ole kahju pooleli jätta, kui mingi pakilisem ja targem tegevus vahele tuleb ning võib samast kohast rahulikult edasi vaadata kasvõi nädala pärast.
Kokku:4/10 e. selline väheütlev film, aga kuna mäletan, et FilmNeti vahendusel sai seda oma kümmekond korda vaadatud, siis võib rahulikult plaadile küpsetada ning ajaviitena retsidiivselt kasutada.
Pealegi, ega Kristy Swanson plaadi peal ju vanemaks lähe ;)
Muuseas, pohmakaga peaks see ka suh't ideaalilähedane kinu olema...

IMDB: 5,3/10(15.370)
Rotten Tomatoes: 32 -56 %

6 comments:

triintaada said...

Tundub päris lahe olevat, kuigi enamus ajast ei saanud aru, millest sa räägid:D:D

Kalmsten said...

Pole hullu,ükskord ma olin ka oma sünnipäeval jumala koomas... :D:D

EKI Kiirreageerimisrühma teise lahingpaari laskur said...

Mis imemees see Luke Perry nüüd on, et ta nimi on tarvis suurte tähtedega kirjutada? On ta nüid mingite uute mõõdupuude järgi justkui samas katekoorias kui TSAKK NORRISED, SILVESTER STALLOONID ja ŠOON-CLOOD-VANNDAMMID, kelle nimede caps-lockilist kirjapilti Eesti Kirjakeele Instituut täiesti mõistab ja respekteerib ja kavatseb lähikuudel ka kohustuslikuks muuta, aga kas Luke Perry nimeline kiitsakas junnikujuline näitleja on nüüd mänginud kuskil mõnda tõsiseltvõetavat tegelast ka?

EKI filmiteadlikumale kaadrile meenub hetkel ainult üks telesari, kus nimetet näitleja on mänginud ja mis väärib mõningast vaatamist ja see on vanglaseep OZ. Aga isegi seal oskas Luke Perry kehastuda alandlikuks ja kiitsakaks kristlaseks, kes lõpuks põlema pannakse või siis tegelikult elusalt müüritakse ja kindluse mõttes õhku lastakse, mille järel muutub (kärakter divelopment) ta voodis lebavaks ja PÕLENUD junni meenutavaks tegelaseks misjärel ta muutub veel unenägudes ilmuvaks ja teleporteerivaks jumalasõnakuulutajaks, aga isegi seejärel ja supervõimetega EI OLE ta lahe.
EKI võib ka eksida ja ehk on meil jäänud kahe silma vahele mingi film Luke Perryga, kus ta tapab 200 inimest paljaste käte või erinevate tulirelvadega või mõni film, kus ta päästab kaaperdatud lennuki, tapab väljamõeldud Lõuna-Ameerika riigi diktaatori ja ehitab pliidist Tiiger-tüüpi tanki ühe õhtu jooksul, mis võib mõjutada tema nime capslockilise kirjapildi lubatuks muutmist.

Viiteid mõnele arvestusväärsele Luke Perry tegelaskujule ootama jäädes,

Eesti Kirjakeele Instituudi Kiirreageerimisrühma teise lahingpaari laskur.

MNC said...

Vabandan ja tunnistan koheselt, et sülgasin emakeelele puhtalt selleks, et emaseid ligi meelitada.
Luke Perry nimi on osa potensiaalsete naislugejate poole suunatud filmiblogi pulmatantsust ning tuleb kasuks ka mujalelus, kuna ilma tema pildiga T-särki kandmata on absoluutselt võimatu vastassoole hulgas populaarsust võita või skoorida.

Ma enam ei tee...

EKI said...

Meiele tuleb seegi üllatusena, et nimetet härra suurem naistemeelitaja on olnud. Kunagist oli James Dean, siis Hugh Grant, nüüd on see Pattington või Pattenson või Patterson Twilightist ja need vaevu täisealised kõhulihase-libahundid samast kohast, kes kuni mitmekümneaastaseid naisi hullutavad. Hea, et see põhiline kõhulihasepoiss paar päeva tagasi 18 jõudis saada vähemalt.

Luke Perry ägedus kasvõi naiste silmis on täiesti uudne info. Aga ju siis. Ehk kuskil seltskondades vaadati kunagi ka Beverly-Hills-Mingi-kuradi-pikk-numbrikombinatsiooni ja nendele mõndadele seltskondadele oli nimetet sarja tegelased ja näitlejad ka mingit nurka pidi sekssümbolid või nii.

Kalmsten said...

näeh sääl: http://www.youtube.com/watch?v=stegvYg8SWk