Friday, October 16, 2009

Transformers II e. mõõgad muutuvad atradeks...

Varasemaid kokkupuuteid Transformeritega mul eriti pole, kui mitte mainida seda, et korra nägin multikat ja klassivennal oli transformeri nukk, aga kuna samal ajal näidati ka ägedamaid multikaid ning mul endal olid ärakäiva esipaneeliga Terminaator, Kilbisissevolditav ninja kilpkonn ja võimalik, et veel midagi, siis oli mul nondest varajastest lastetehnoloogia sünnitistest suh't savi.

Aga nüüd vilmist:

Mida ma siis nägin....
Seal olid eelajaloolisusest tilkuvad inimesed, odade ja nuiadega ja puha....
Nad olid kõrbes... odade ja nuiadega... ja kahus peadega...
Nad jooksid üle liiva - odade ja nuiadega - et rünnata musti godzillamõõtu roboteid...
Hiiglaslikke roboteid..... selliseid, noh - hiiglaslikke roboteid - öäkäää - veel hiiglaslikumaid!
Hiiglaslikke roboteid - jah, just, nii hiiglaslikke - kes olid sarvilised, toigastega relvastatud ja sakilised... ja kes elasid sakilise mäe juures.... musta sakilise mäe juures.... oh ole taevas mulle armuline!

Olgu, kui vilmialgus tekitas vaimse katarsise ja mulje, et tegemist on tüüpilise C-kategooria ulmekaga, siis koheselt järgnev äksõni ja ehvektisadu nullis selle oletuse, sest selle raha eest oleks saanud mainitud ulmekaid terve dekaadijao korraga valmis treida.

Ehk siis vilmi hakkasin ma vaatama puhtalt sellepärast, et lootsin leida puhtakujulit mölluvilmi, kus enamus ajast on vinged metallkollid, kes kõike purustavalt oma robotiarveid klaarivad...
Selle asemel nägin ülitobedat ameerika tiinikomöödiat, mille sisse oli segatud - hunnikuid pluss hunnikuid - igavaid ehvektialgeid.

Põhimõtteliselt on sõnad ehvekt ja ehvektne ning ehvektiivne omavahel üsna tugevalt seotud. Aga mida kuradit on ehvektset ühes rohkem kui kahe tunni pikkuses, ühelaadsete ehvektide rodus, kus ükski ei suuda teiste seast silma paista - apsaluutselt mitte midagi...

Muuseas nägid need robotid välja nagu mingid magnetid, mille külge on lugematul hulgal pisikesi naelu ja kirjaklambreid külge tekkinud, metall mõjus plastilisena ning pisike roosa jäätiseauto-robot ei suutnud valitsevasse hallivärvi plastiliinimöllu ka mingeid positiivseid külgi juurde tuua.
Üldjoontes oli pilt selline: ice-cream truck muutus hiljem mingiseks transformer Jar Jar-ideks, inimesed käitusid nagu R2D2-ed ja kollased pederobutid teatud vilmist ning roobikute omavahelist võitlemist ning käitumist võib võrrelda epileptiliste ja äsjapöetud lambide amokijooksuga.


PS.
NAD EI KOLISEN'D KA ÕIETI !!!!!!!
Vaking plastiliinijunnid, lasteaia tööõpetusetunni noormeistrite käe alt.


Robotivilmina: 2/5 - nõmedad robotid ja iga 50. aastate klassika annab neile silmad ette, k.a vennasrahvaste kinost nähtud tsellofaanrobotid ja Navigaator Prix-ist nähtud käterebenemisepisood.
Mölluvilmina: 0/5 - Möllu nicht! Aint igav klobimine, kus isegi verd ei purska.(Plastiliinis ei ole verd sp.)
Pohmelliga?:(+0) e. otseselt mitte, võimalik, et liiga pikk, vilkuv ja isegi pohmelli jaoks liiga üheülbane ja pikaleveniv.

Kokku: 2/11 e. vaatamine ei tasu kuidagi ära, mitte mingises sinatseses plaanis.



Mujal 'innati nii -
Naisvilmihuviline : 3/10
Prügikast: 1,5/5
Vutimehe nimekaim: 6/10
Nindza - Roboticus Inkognitus- Iidne sümbol millele omistatakse negatiivset hinnagut.
Rohkem ei leidnud.


See postärdis on küll sheff minuarust.
The ultimate Robocar of all times.

2 comments:

Filmifanaatik said...

Panin ka mingi teksti pärast kinokülastust kirja. Ainult et nüüd üle lugedes märkasin, et hinne ja tekst ei klapi päris hästi.
http://visualfanatic.blogspot.com/2009/07/transformers-revenge-of-fallen-2009.html

Kalmsten said...

aiaiai..laiskus ja pohmell on süüdi -ei tulnud selle palegi, et filmi täisnime järgi otsida, vaid toppisin rooma ja araabia kahtesi vaheldumisi nime taha...

Njah, hinne tekitas tõesti huvi, et milline sinu NEGATIIVNE järelmuljetus küll olla võiks... :D