Monday, November 29, 2010

Le Compotieux vol. 11 e. filmiriba filmidest....

...millest ma ei viitsi/ei oska/ei näe põhjust pikemalt kirjutada.

(2010 US)

Expendables-i vaatamise ma katkestasin kuskil 15-dal minutil. Miks? Sest ma olen seda filmi juba näinud, ma olen tegelt päris mitut "seda filmi" juba näinud ning ei saa öelda, et see mind õnnelikuks teeks.
80. äksõnit ma vihkasin nendesamuste lõpul, järgmiste alguses, ülejärgmiste alguses ja vihkan ka praegult.
Vaatama hakkasin ma seda üldse sellepärast, et lootsin, et Stallone veab välja ja suudab oma lolli möla ja eeslidiktsiooniga huvi üleval hoida- aga tutkit, sittagi ta suutis.

H: Cancelled

Alexander (2004 Ger/US)

Kui Bodrov sai aru, et Tšinghis khaani elu ja kogu möllu ühte filmi toppimine annaks tulemuseks midagi jaburalt hüppavat ja mitte kuhugi küündivat, siis Oliver Stone-le see kohale ei jõudnud.
Tulemuseks oligi juba mainitud vigadega käkerdis, mis hüppas sinna, proovis puurida ennast tänna, aga piiratud aeg ei andnud võimalust.
Isegi filmi ainuke tõsiselt võetavam lahing ei näidanud ära, et miks see Alexander nii geniaalne oli, kuna ratsaväerünnak vaenuväe tsentrisse paistis pigem ehk-kui peale tehtud rumala käiguna, kui taktikaliselt ja ajastatuselt ideaalsena ning filmi peategelasele omane faalanksite effektiivne liigutamine keset lahingut jäeti ka näitamata.

Ps. Ootan, millal Epeirose kuningas Pyrrosest mingi asjalik film tehakse.

H: 3/10

(2006 US)

Ehk siis film, kus Samuel L. Jacksoni nimeline neeger paneb valge naise enda majja ketti ning ei saegi teda käsisaega tükkideks vaid üritab hoopis jumala juurde teed näidata.
Nu oli ja ei olnud.
Alguses nagu oli ning siis tiksus kuskile tahapoole kuud. Huvi kadus, inimesed ei huvitanud, Black Snake-i kitarrileelod olid tüütud ning üldse kippus kogu kupatus rumalaks kätte minema.

H: 5/10

(2005 US)

Ohjahh - jälle üks pornofilmi stsenaarium, mis kergekäeliselt tuulde pillutatud.
Krt, kui ei julge gebensit näidata, siis ei ole mõtet ka voodivallutajast filmi teha, aga mainitud teos oli naguinii rohkem naisõiguslasest kirjaniku eneseläminajura ja naistemurdja okkalised armastuseotsingute kampaania, kui legendaarse seelikuküti elulool baseeruv seiklusfilm.

H: 2/10

(2009 Esp)

Agora on üks viimasel ajal nähtud teemantidest, ehkki veidi lihvimata ning liiga tagasihoidlik.
Kristlaste poolt kordasaadetud julmused ning tollane usufraktsioonide vaheline võimuvõitlus olid ikka kordades jõledamad(arvatavalt!), kui filmis seda näidati.
Film ise siis räägib naisteadlasest-õpetlasest Hypatiast, kelle mõrvamisega kristlike munkade poolt algas uus ja vaimupime peatükk inimkonna ajaloos.
Ühesõnaga naiste ajaloolisest diskrimineerimisest Piibli baasil - õigemini selle algusest - on tehtud täiesti mõistlik film, aint, et seda teravust ja julgust oleks tulnud vähe rohkem sisse lükata ja Hypatia isikut mitte nii suurejoonelise geeniusena kujutada.
Kas siis sellest ei piisa, et tegemist oli tunnustatud ja äramärgitud inimesega - nahhui seda Aristarchuse päikesesüsteemi teooria edasiarendamist sinna vaja oli.

H:9/10


4 comments:

triintaada said...

9-kroonised DVD'd:D

Kalmsten said...

Mõkõõõ..Agora on hea. Ülejäänud on jah vb isegi 7 eekused.

Ulmeguru said...

The Expendables on siit ainukesena nähtud... tubli kaheksa kümnest... aga samas, ega ma vist niipea ka uuesti ei vaata... ülejäänud on sellised filmid, millest mu silm automaatselt üle läheb...

Kalmsten said...

Nuh, kuidas kellegile...mulle ei istu need äksõnid ja tuleb välja , et ei istu ka eneseiroonilised austusavaldused äksõnile.

Agoraa soovitaks ära vaadata- natuke lahja või toores, aga muidu täiesti hea tükk.