Friday, January 28, 2011

Le Compotieux 01/11 e. filmiriba filmidest....


...millest ma ei oska/ei pea vajalikuks pikemalt kirjutada.

Sisaldab: Valkyre, Brotherhood, Detective Di, Spit On Your Grave,

I Spit On Your Grave: Unrated

Kunagi sai selle algversiooni Onu Kalveri juures vaadatud.
Ei tõmmanud see rape-film eriti, kuna Kole-Jaanuse seksuaalsete avastuste saateks kõlanud Metsavana kommentaarid tundusid kõvasti huvitavamad olevat.
Samuti mõjus efektiivsemalt ka majaperemehe pakutud dry gin ja seetõttu läks mul ka meelest küsida, et mis selles kinos siis nii väärtuslikku on, et härra Onu selle vaatamiseks välja valis.

Noh, mõtlesin nüüd siis, et vaataks ajaviiteks uusversiooni ära ning ehk saan mina ka selle kõrgkultuuri täisväärtusele lõpuks pihta, aga ei sittagi - tuhm ja kantkolpne nagu ma olen.
Film oli lihtsalt pool tunnike igavat sissejuhatust väriseva kaameraga, pool tundi tuhmi reipimist värisevate jalgadega ja siis pool tundi vaimuvaest retsi värisevate kannikatega.
Ok, selles retsimises oli paar momenti nagu näiteks see linnutrikk, aga seega tõstatan ka küsimuse, et mille kätte see paks poiss suri - linnugripi sai ve?
Njaa-jah, kui üritatigi mingit Caligula fenomeni saavutada, siis see igaljuhul ei õnnestunud - fantaasiast jäi puudu ja realistlikusest vajaka.

H: 3/10

IMDB

Di Renjie


Wu-xiaga on mul umbes samasugused lood nagu lääne 80-e äksõniga, et seni, kuni ma seda vaatama ei pea, mäletan ma seda kui omaette väärtust, aga nii kui mingi kino silme ees virvendama pannakse, hakkab mul kiirelt igav.
Ehk siis kokkuvõtteks üks ja sama jama - oled ühte näind, oled kõiki näind ning erinevate jaburduste sisse toomine ei tee filmi grammigi huvitavamaks kuna Wu-xia ongi jaburdus ning selle samaga teda täiustada ei saa. Keeruline eksole, aga kui tihti te ise kasutate suhkru magustamiseks suhkrut?

H:5/10

IMDB

The Magdalene Sisters


Filmi tegevuspaik Iirimaa ning tegelasteks kolm naisterahvast, kes kõik siivutu käitumise või pigem lausa hoorluse eest rangesse Püha Magdalena varjupaika paigutatakse.
Esimese süüks on vallaslapse ilmaletoomine, teine on kohe-kohe oma ihadele alla andmas ning patuteele asumas ning kolmas vägistatakse oma lähisugulase poolt.
Eht litsid - mis muud.
Film ise midagi väga uut ei paku - koduse toetuse puudmine, ikka see sama juuste mahaajamine ning piitsaplaksud siia-sinna koos mõningase ekstra alandamisega, aga kui kaasa mõelda, siis lööb päris koleda pildi ette.
Aga jah, kokkuvõttes natuke sahmiv ja liiga ebausutava lõpulöömingu lahendusega, et täispunkte saada.

H: 8/10

IMDB

The Brotherhood


Tirisin selle kino alla kogemata ja huviorbiidis oli hoopis Taani samanimeline gay-draama, aga jah - kuna ta juba olemas oli, siis vaatasin ära.
Praeguseks enam kuigipalju ei mäleta, peale selle, et mingi kogemata tulistamise juhtum bensukas koos idiootsete käigu pealt tuletatud lahendustega kuriteo varjamiseks. Ei, ei olnud komöödia, aga üsna lolli lõpplahendusega oli küll.
Siiski, üldjoontes jäi positiivne järelmulje.

H: 6/10

IMDB

Valkyrie

Tüüpiline tulem, et hea raamat, aga nõrk kino. Filmi polnud suudetud grammijagugi sisse panna sellest pinevusest, mis raamatulehekülgedel valitses.
Umbes nagu mu lemmik II MS-i teemaline raamat "Kotkas on laskunud", et tänu ajalooõpikule tead küll lõptulemust enne raamatu tiitellehe pööramist, aga molotus-lugemise asemel surud ennast lehekülg-lehekülje järel raamatust läbi ning selle kotkaraamatu puhul võis lugemiskiirus olla lõpus juba kuskile sinna valguseliikumise kanti. Füüsiliselt valus, aga see selleks.
Valküüride kokkupõrge küll nii head kirjanduspauku ei andnud, aga film ei andnud kohe mitte midagi välja.
Peamiseks põhjuseks pean Tom Cruise-i, kes juba tänu oma olemusele ei suuda välja mängida ei Preisi ohvitseri, ei sõjavetereani, ega üldse mitte kedagi.
Aboluutselt tõsiseltvõetamatu kuju ja pakun, et isegi Tšjernomõrdin oleks sellesse rolli parem valik olnud, kuna rohkem mööda ei oleks saanud ikka virutada. Schwartziga on paraku aga nii, et tema jaoks oleks ühest Hitlerist väheks jäänud ning seetõttu oleks tulnud ajalugu veidi muutma hakata, aga no kui palju see ikka halvem oleks saanud olla.
Igastehes on Tom Cruise äärmiselt kehv Arnoldi aseaine ning ainuke tegevus, millest ta veel kehvem on, on ohvitseripagunite kandmine.

Ah-jahh, mullinätsu maailmasõda ja ei midagi enamat.

H: 2/10


IMDB

4 comments:

Kober said...

Kaks surma tekitasid küsimuse: nii linnu kätte jäänul kui tillist ilma jäänu puhul...

Kalmsten said...

...et siis linnugripp ja süüfilis?
:O

Kalver said...

oleks filmile rohkem tähelepanu pööranud, kui maitsvale märjukesele, oskaks kindlasti täpsemalt vastata. praegu piirdun sellega, et kui erudeeritud seltskonnas tulevad jutuks filmid Last house on the left ja Hills have eyes, siis mainitakse tavaliselt ka I spit on your grave ära ja kui eriti hästi läheb, siis ka Thriller - en grym film.

Kalmsten said...

Oo tänud sulle mu kinematograafiliselt intelektuaalne päiksekiir ja kuna sa oled kaks aastat järjest pannud kinni ka Filmiblogijate übervõistluse, siis on mul nüüd tõsine põhjus esitada sind Filmiblogijate uue autiitli "Onu" kandidaadiks.
Tiitlid jagatakse kätte suisel Pöff-Böffil.
Nägemiseni mu kallis Onu Onu Kalver.