Thursday, January 20, 2011

Predators e. Predator VS Jewcenary

Algame:

UHVO-äksõn* tüüpi filmid on aeg-ajalt täitsa lahedad vaadata, eriti kui oled kolm-neli filmi järjest pooleli jätnud või lihtsalt on tekkinud vajadus mingeid juhtmeid lahti sulatada ning niimoodi see järjekordne Kiskja(d) ka mu arvutisse lekkis.
Kogu predatori saagaga on mu suhted nagu nad on, ehk siis esimene nagu oli kah, teine on senini nägemata ning ma ei nuta ning PredatordVAlien-is meeldisid mulle ainult need kohad, kus jutustati seda nn. iidsete aegade lugu, aga aususe mõttes mainin, et ma vaatasin seda ka etteplaneerimata ehk siis vales olekus.
Nüüd siis tuli välja Predators, millel olid kõik eeldused kuuluda kuskile Machetes Vs Rambos in Space lahtrisse, aga ei - sinna ta kohe kindlasti ei küündinud....


Üldvärk:

Võimas, kamp inimesi kukuvad järsku maa peale ja nad ei tea, kus nad on, neil pole aimugi, miks nad seal on ning ainus, mida nad teada saavad, on see, et neid jahitakse. Kober juba kiitis tulnukate õlgadele maandunud suurepärast anatoomiat ning vaka all ei hoitud ei fantaasiat ega olnud ka sõdurileidlikuse etendamisega keegi kitsi, aga aitab sellest pornost ning edasi mulisen hoopis suurepärase fiili üle, mis tegevusaluses padrikus valitses. Tõesõna, vaade kolmele kuule või päikesele oli nii lummav ja vaatajat filmi sisse tõmbav, et tundsin juba nagu polekski ma läpaka taga vaid jookseksin malbest džunglituulest jälitatuna mäetipu poole, kus on mingid kolm päriskaaslast või pigem kumavalt helendavat värvilist palli mind ees ootamas - emotsionaalne 4D, ei midagi vähemat! /: irony off

Anatoomiaalane puder ja kapsad:

Esiteks oli mul kahju sellest, et tulnukate ja kolme kuu valmis käkerdamisega tegijatel ramm käsivarres ja ka rahad otsa lõppesid või ei saadud hoopis metsamajandi bürokraatidega jutule ning ühe, teise või kolmanda ikalduse tõttu jahvatati ka siin filmis enamus ajast mööda kosmoselaevaks ristitud tehase või mis kuradi iganes asja koridore.
Ja kui nüüd rääkida filmi tegevusest üldplaanist, siis peamiselt tõmmeldi ringi ja võimaluse korral rõhuti inimväärikusele, lihtlabasele inimlikusele, pereväärtustele ja igasugusele muule väheasjassepuutuvale moraalsele jurale, selle asemel, et koondada kõik vähesed leidlikuseressursid hunt-take down-kill stiilis jadale, mis oleks -rõhutan- oleks võinud välja kukkudes isegi olla midagi põnevamõõtu, aga jah - ei, ühesõnaga ning see ka nüüd selleks.

Tagantsõnaks:

Kergelt üllatavaid kohti oli, aga lõpus ja see-eest päris paar tükki isegi, aga üllatavana mõjusid nad ainult sellepärast, et ma olin ammu löönud käega lootusele selles filmis mingeid mõistusealgeid või veel vähem lahedat äksõnit kohata. Mitme sõnaga - need ei mõjunud üllatavate vaid pigem tüütutena, sest ka need topiti sisse tõsise tulknukaretsi arvelt.... Aaahh, sita bekati tulemusega tehtud a-film ja enamus ajast ma tahtsin, et see läbi saaks.


Hinne numbris, lisamölas:

Tahan-lahedat-tulnukatretsi-filmina:1/5 e. mida polnud, seda polnud ja mis oli, oli vaimult piisavalt nõder, et mitte huvi äratada.

Action-Sci-fi-Thrillerina: 2/5 e. äksõn oli lame, aga teda oli - ehkki Gatlingi vähest kasutamist ma andeks ei anna. Ulme oli säänne säästukas ja thriller trillerdas silmist mööda ja kogutulemus oli pigem suht ebaõnnestunud džunglidraama, aga mitte äge äksõn-tüüpi meelelahutus.

Kokku: 3/10 - kui nad teevad järgmiseks osaks Predator VS N'avi, Predator in Pandora vms, siis annan neile nende patud andeks.

Teised:

Predators [(Kiskjad) 2010]

Trash: 7/10
Metsavana: 6/10
Zinera: 10/10
Kober: Igaav (vms.)
Dreamscene: Nõrk (vms.)

IMDB: 6,5/10 ( 45,117 v.)
Filmiveeb: 6,25 (8)
_________________________________
*UHVO- U.H.V.O. - Uskumatult Hirrrmus ja Väerdjalik Olevus.


5 comments:

triintaada said...

Mulle ikka meeldis...
Nii hull see ka polnud ju...:D

Kalmsten said...

Sa mõtled, et see film polnud hull juba kasvõi sellepärast, et seal oli kamp top-killereid - kaks neist enam ja vähem sõjaväelased - kes ei suutnud teha mitte midagi peale tulistamise ja kellede taktikaalaseks laeks jäi 1/7 oma jõududest kasutamine peibutisena.
Oojaaa...tase tõesti.

Kalmsten said...

Ahjaa, unustasin mainida, et selleks 1/6* oli üks Top-3 väärtusega "septsialist".

*Läks ennem sassi.

Isa Pjotr said...

Kõige isikupärasem asi filmi juures oli peategelane, kes nägi välja nagu segu iiri joodikust, buuri verepilastajast ning pohmellist.

Kalmsten said...

Ma lisaks sinna juurde veel kunstnikuande - vaat' kui ilusti ta oma tuki oli ära värvinud. :)