Friday, December 18, 2009

AVALIK VABANDUS AVATARISTIDE JA MUU FILMIKULTUURITEADLIKU ELEMENDI EES !

Teatan alandlikult, et tunnistan oma viga, mille ma tegin, võttes Avatari nimelise filmikunsti supernäidise teemal kriitilise seisukoha.
Ma tänan teid seltsmehed Avataristid, et avasite lõpuks mu silmad, sest nüüd mõistan ka mina,et Avatari näol on tegemist millegi enneolematuga ning iga elusolend on seia maailma sündinud mitte selleks, et maailmalõpu lähenemisele kaasa aidata, vaid selleks, et seda suureperast ehvektidejada vaadata.
Ma vabandan ja kinnitan, et minu kahtlused olid alusetud, sest nii palju, kui ma filmi vaadanute muljetest aru olen saanud, oli küll sisu sitt, dialoog nõrk, karakterid keskpärased, AGA ehvektid olid nii ehvektsed, et tõid lausa pisara silma.
Ehtne ja briljantselt geniaalne ning ainult hindamatutele filmidele omane ülesehitus ja kompositisoon!

Las see kuradi Joonas plörtsub, kestu teda ikka kuulab, pealegi on tema hinnag pigem sapine kui adekvaatne ja lõhnab selle järgi, et vaene mees võttis enne kinnuminekut vähe julgustust ning tulemusena jäi filmi ajal magama. Nüüd siis üritab oma ängi välja elada filmikusnti ajaloo olulisimat verstaposti mustates.

MUST SEE!

Enne vaatamist panen ma filmile hindeks 60000000/10 + 1 hindamatu !

Midaiganes, ühesõnaga kui keegi teeks pesupulbri reklaami, mis koosneks ainult ühest suurest 3D ehvektide jadast, siis oleks ju ka tegemist 12/10 filmiga jeksole? Makes totally sense, kui lubate mul ennast prantsuse keeles väljendada.
Igastahes kaotas hunnik filmiblogijaid minu jaoks viimasegi tõsiseltvõetavuse, sest praegune ülihinnete andmine lõhnab pigem selle järgi, et keegi ei julge tunnistada, et see film ei olnud üldse mitte selline, nagu oodati ja üles haibiti, aga EDU...*
PS. Olen kuulnud, et PC mängu "James Cameron's Avatar " algus ja vahevideod pidid varsti kinno tulema, varuge kannatust!

Fletchu, Cameron võis teha revolutsiooni ehvektinduses, aga film kui tervik ei oma isegi mitte mingeid mässulisuse tundemärke - pakun, et jääb rohkem sellise "köögilaua ja viinapudeli revolutsiooni" lahtrisse.

Mõned väljavõtted filmiveeb.ee foorumist, alapeatükist "Avatar":


_"Kuna teemat on niigi palju ja suur hulk ajast kulub Pandora uudsuse uurimisele, siis polnud praktiliselt mitte ühtegi karakterit, keda normaalselt arendada jõuti. Paljud tegelaste kohta on juba näitlejate valikuga kõik öeldud."

_"Pole sõnu kui jõhker see film on. Jah nõustun, siin eelpool mainitud, et sisu on veits nõrk, aga sellest loodi täiesti usutav maailm.
Pole sõnu. Kõik 9/10
Kui vaadata maailma isenesest ja selle asusajaid, siis paneks vist 12/10.

"Kutt lõi täisti uue maailma mida soovitan kõikidel oma silmaga vaadata"

Lisa eelmisele sõnavõtule:

_"Uue keele kah Hüüumärk"

_"Dialoog ja lugu on lihtsad, et mitte öelda kohati labased, aga sellele vaatamata kippus paaris kohas (õnne)pisar silma. Silmakommi jagub."

_"10/10, Kui tahta millegi kallal norida, siis on see muidugi sisu, aga siiski-siiski oli see, must see film. Aga MINA ei noriks isegi sisu kallal, ma ei näinud kõiki samme ette, nii et üllatusi jagus ka sisulisel poolel. Efektid aga, ja see maailm, oeh Rõõmus. LUMMAV! "


______________________________
*
...Personaalses Egomasturbatsioonis !



21 comments:

J said...

Aaagh, neid filmiveebi hinnanguid on füüsiliselt valus lugeda

J said...

Ja sa ikka pidid mu The Dark Knightile viiepallisüsteemis antud hinde 666 üle lööma.

Paawo said...

Ok-ou, haldjalummus uinutab väärt filmide eest võitlejaid.

Anonymous said...

Saa aru, et PÖFFil vägistatud filmid ja enda peeru nuusutavad väärtkino külastajad olid ikka liiast ja nüüd lõpuks saab vaadata seda, mis tegelikult meeldib.

Kalmsten said...

@ Jannu
Njah, need täiesti lambailmeliste treilerite põhjal tehtud eelarvustused venitasid mu valuläve kosmilisse kõrgusse ja nüüd ei suuda miski seda enam murda. *MNC jookseb Xipesse DK posti otsima*

@ Paawo
Ou nou, hullem on alles ees - "AVATAR 2 e. haldjad muutuvad robotiteks!"

@ Mr./Mrs. Anonüümne

Njaa....ega jah, kohe näha , et inimesed kes selleks pliiatsist PÖFFI arvustusi välja imesid, et ennast kellelegi tõestada on nüüd nigu lambid, kes kevadel karjamaale lastud Lähipäevil tasub teatud blogidest oodata orgastilist pläminat seoses murrangulise hetkega filmikunsti ajaloos " No to Lumières - GO ! Cameropandora !"

J said...

Eeh, Dark Knighti arvustus on mul halb, kui midagi mul üldse sellest Batmaniteemast lugeda, siis parem Batman - Gotham Knight.

http://cinema.rockwitch.com/2008/07/23/batman-gotham-knight-2008/

Anonymous said...

teie kiiksud on ikka aukartustäratavalt imelikud, filmide-kommijad!kas te ikka sööte ja magate nagu muud inimesed või oletegi yleni eetrisse animeerunud, mõni tavainime võiks uurida.
nyyd ma vähemalt tean, kelle jaoks selliseid filme toodetakse :D

zeeta

Kalmsten said...

Uurimustöös ei saa aidata ega seda ka enda õlule võtta, aga filme toodetakse selle jaoks, et ühiskonda vihkamisseemet külvata, sest usu mind - mingine pronkssõdur ei suuda iialgi saavutada selliseid mõõtmeid, mida üks konflikt teemal "mingist filmist kõige õigemini arusaamine ja selle kõikide nüansside kõige õigemini lahti seletamine" vallandada suudab !

Forza said...

Tõesti ei saa aru. Kas ongi nii, et mida vanemaks inimene saab, seda negatiivsemaks ta filmides suhtes läheb. Jah, 12/10 on liialdus, aga tervet filmiveebi selle alla panna? Imelik

Kalmsten said...

Asi on pigem selles, et mida rohkem filme sa näed seda rohkem pead sõklaid teradest eraldama.
N: Kui sa näed, et filmitervikust on kõvasti rohkem puudu, kui sinu nn. "esimese astme filmidest tavaliselt"(minu puhul, siis 8-10), siis sa ei saa talle ju maksimumi panna ? Vastasel juhul oleks 1-10 skaalal hinnete panemine üldse mõtetu, et iga hea kinoelamus on 10 punkti ja iga halb on üks punkt...

Puuduliku terviku(eriti veel ise-enda poolt tunnistatud) puhul on juba 9/10 liialdus, 12/10 on idiootsus.

Filmiveebi ma ei ole mitte millegi alla pannud, vaid märkisin, heade tavade kohaselt, ära nende tsitaatide algallika.

Ulmeguru said...

Jumalikult mõnus oli seda arvustust lugeda. Miski pool aastat (või kauem) on juba käinud miski avatari-teemaline eel-ona. Inimesed olid näinud paari pilti ja reklaamrulliräbalat ja juba oligi orgasm surmani garanateeritud. Võeh!

Aga tegelikult tahtsin ma öelda vanaduse ja virisemise kohta. Aprillis saan 43 ning seega olen ilmselt ma surmaeelik. Noh, et oskan vanadusest rääkida küll...

Lugu järgmine, et kui inimene on näinud ühte keskpärast filmi, siis tunduvad talle enamus järgmisena nähtud filmidest head. Kui inimene on näinud tuhandeid filme, siis on teda juba raske millegagi üllatada ning inimene muutub üha valivamaks... ka hakkavad vanemat inimest mõjutama kunstivälised tegurid... noh, et kui saad aru, et lavastaja on loll ja see lollus on ekraanilt näha, siis on raske ka filmi nautida. Rääkimata sellest, et kui filmivaatamise kogemusele lisad veel ka lugemiskogemuse, muusikakogemuse, kunstikogemuse, elukogemusest rääkimata.

Tegelikult pole see virisemine, lihtsalt teravam kriitikameel. Noorele inimesele tema mustvalges maailmapildis võib see muidugi tunduda suure kunsti materdamise ja pehkinud pässi sisutühja irisemisena.

NB! Palun mitte midagi öeldust võtta isiklikuna... püüdsin vaid küsimust pisut lahti seletada...

triintaada said...

Mulle väga meeldis see postitus! Üks parimaid üle pika aja. Ausaltöeldes esimest korda treilerit nähes tahtsin väga seda filmi näha, aga kõik nagu räägivad sellest, ooo kui lahe jnejne nii ülimad efektid. Hmmm, enam ei tahagi seda vaadata, võibolla satub kunagi ette, taaskord liiga üle paisutatud. Ma pole veel ühtegi 3d filmi näinud küll, aga nagu ainult selle pärast enam-vähem filmi kiita ja võibolla mõne teise väikse faktikese eest ka eksju, kas see on objektiivne?

Ulmeguru: 43?!?! Kirst on ikka ostetud????

Kalmsten said...

Kõigile kes asjast teistmoodi aru said -
1.Ma ei ole seda kuradi "oopust" näinud.
2. peab olema tõsine asjaolude kokkulangevus, et ma seda üldse vaatama läheks.

Nii filmiveebis kui siin pilasin ma seda, et inimesed tunnistavd, et pool filmist oli suh't mannetu ning mõttetu, aga samas jauravad, et film on väärt kümnepalli süsteemis 10/10 ???????
Et superfilmi retsept on: sitt sisu + sitad karakterid + veel hullemad dialoogid ja muu säänne + superefektid = superfilm e. absoluutselt ideaalne ja superväärt kraam (12/10 oli üks hinnag)

Kalmsten said...

@ Ulemguru
See eel-orgasm oli jube, igas kategoorias virutati filmile kuldseid vaalaskalu, mehikesi ja vaarikaid ning nagu ma aru olen saanud, on kõigist neist alles jään'd ain't "võimalik Oscar" eriefektide eest...(p)ar(m)as.

Eks ta nii ole, et iga uuem film peab seljatama tuhandeid vanemaid, et püünele pääseda.

@Zinera
Mismöttes "üle pika aja" ?? Minu näppude alt kukub ain't puhast kulda !!!

Selle 3D asja ajame korda, kuulsin juba aasta tagasi, et somewhere in asia (vist Tai-s), hakati tegema mingit eriti hardcoor 3D - pornerit.
Kui see Cinamoni laekub, siis läheme seda koos vaatama onja? :D

Ulmeguru said...

2Zinera
Teadmiseks, et ma suisa magan kirstus... esiteks nõuab seda minupoolt austatud subkultuurne käitumisjuhend... teiseks pidi surm inimesi kõige sagedamini tabama omas voodis... minuga on siis lihtne... kaas peale ja jalust ära...

Allar said...

Ma vaatan päris palju filme (see teeb must filmikriitiku paugust) ja see Avatar oli küll pehmelt öeldes... pask. No okei, keskmine. Aga ootuseid arvesse võttes, ikkagi pask.

Kuradi dialoog, mis kuradi karakterid ja idiootselt etteaimatav. Poole filmi pealt hakkas mul paha ja ma tahtisn sellele filmimeeskonnale jalaga perse anda. Tohlakad.

Võtan oma pasapritsi kokku ühe lausega - see oli parem kui 2012. Nuff said.

Kalmsten said...

Numbrikombinatsioon 2-0-1-2 on saanud veel hirmsama mõiste kui maiad seda kunagi ette oskasid kujutada... :D

Huvitav kes tahaks vaadata filmi , mida talle on soovitatud kui " VEEL HALVEM KUI 2012"

Mina muidugi tahaks, aga on olemas inimesed, kes vaatavad filme ainult esteetilise naugingu pärast...

Dr. Zoidberg said...

natuke sai pettutud, et smurfidest disney-versioon tehti. aga oi kuidas oli efekte.

Kalmsten said...

Ja mina rumaluke veel arvasin, et need on puhas mahavuuk "Terasunelmas" mainitud sininahkadest...lootsin veel isegi, aga jeh... :(

Andreas Prausen said...

Jumalikult mõnus oli seda arvustust ja Ulmeguru kommentaari lugeda. Juhtus nimelt nii, et mind tiriti seda filmi vaatama... ja et lühidalt teha, siis ütleme nii, et peale seda filmi ma enam ei imesta, kui inimesed arvavad, et ulme on pask.

Filmi parim koht oli see, kui "romantilise" stseeni ajal keegi saalist häälitses "uhh-ohh" - see kutsus esile väikese aplausi kohalt, kus ma istusin... millega paraku keegi ei ühinenud. Inimesed ei mõista ikka kunsti ma ütlen.... :-(

Kalmsten said...

njaaa....point ongi selles, et niipalju kui mina aru olen saanud on tegemist kassitoidu reklaamiga kus on armsad kiisud, aga sisu on....eee...olemas..kusagil...mujal.

Aplausi teemal - topelt irwww, ma oleks ühinenud :D