Thursday, November 17, 2011

The Valkyrians "Punkrocksteady" (2011)



Ma mäletan veel, et kui ma kevadel selle albumi peale lükkasin, siis tahtsin ma kohe midagi selle kohta kirja panna ja vist isegi paningi...mingi emotsioon või miski, aga möödavuhisenud kuud on text-documentides ja mälusagarates oma töö teinud ning seetõttu ei usu ma enam grammijagugi, et see võis midagi positiivset olla. Tagantjärele värk, ehk eks'ta'nd'ole, aga m'sseal's'ikke.

Ahjaa, unustasin äraseletada, et tegemist siis The Valkyriansi nimelise SKa-pundi arusaamisega, et kuidas peaks hoopis kõlama üks paras hunnik legendaarseid pungilugusid aastatest 70-80.
Mina siklikult arvan peale korduvaid kuulamisi, et valdavalt* võiksid nad vabalt omamoodi edasi kõlada.

Igasugune miksimine ja remiksimine on ju üldse üks libe jää, sest üldselt hangivad selliseid plaate inimesed, kellel plaadil olevad lood tuttavad on. Need samad ostjad juba paraku, aga teavad ka seda, et kuidas need laulud hästi/ülihästi kõlavad ja seetõttu on ebaõnnestumine rohkem kui tõenäoline.
Vana taak, et midagi remiksides pead sa seda tegema minimaalselt sama hästi ja sama sammuga, aga teistsuguselt. Kui tulemus on halvem, siis on kuri karjas, sest olgem ausad- miks seda vaja, et keegi mingist loost igavama variandi teeb?
Muuseas, üks mu jubedamaid CD-oste on olnud Rock-Reliikvia nimeline õnnetus, aga ok - aitab sellest teemast....

Kui kellegil tundus posti algus liiga negatiivne, siis pole hullu - lasen samas vaimus edasi.
Mitte, et mingi üleeakriis või muud säänset kallal oleks, aga lihtsalt... kogu albumi peal on ainult üks laul, mis hüppama paneb ning paar tükki mis väärivad äramärkimist ja kõik ning olgem ausad - Ska-albumi kohta vähe ja remiks-albumi kohta lubamatult vähe.

Ülejäänud 25 laulu ( millede sekka mahuvad sellised tegijad algesitajanimed nagu Buzzcocks, Sham 69, The Adverts ja Joy Division ) on lihtsalt selline mittemidagiütleva kõlaga ska-räga, milles pole lugude algversioonide sädemest või omapärast midagi alles.
Umbes nagu keegi oleks võnud mingi SKa-o-matic-free-downloadi, sellesse hunniku laule sisse toppind ja hiljem ise peale ümisend - nõrk ja steriilne....kogu lugu.

The Valkyriansi esituses siis:

Parimaks - Cocksparrer "Riot Squad"

Okeideks - Blondie "Heart Of Glass", The Only ones "Another Girl, another planet", Buzzcocks "Breakdown"

H: 3/6 e. keskpärane värk, üheainsa pärliga. Sry, aga olen paremaid Ska-töötlusi kuulnud ja ka halvemaid, aga viimaseid suht vähe.

* The Valkyriansi "Career oportunities" kõlab paremini kui The Clashi originaal, aga The Wire "Iam the Fly"töötlus on nõrgem, kui Operatsioon Õ omaaegne kaver...


No comments: