Tuesday, November 1, 2011

George Carlin – It’s Bad for Ya e. See ei mõju sulle hästi



George Carlin on alati klassik olnud stand-up comedy maastikul ja tore on näha, et isegi 70-aastaselt suudab vana ülbata nagu noor põkk.

Vanadus, noorus, inimeste mölapidamatus, religioon ja Ameerika bullshit – ta lausa mängib nende teemadega ja lust on kuulata. Jutt on mehel sidus ja alati pointiga, ning peale paari roppuse ei lange ta kordagi liiga madalale (ok ok – ühe korra küll, see telefoni-ema nali kuidagi üldse ei sobinud). Tema jutt õiguste puudumiste kohta tekitaski minus algupärase huvi tervet laivi näha, ning kes muud ei viitsi vaadata, siis see väike klipp on küll kohustuslik!

Kahjuks tundus lõpp väga järsk, ei ühtegi kokkuvõtvat lausekest, kuid veel morjendav on asjaolu, et see jäigi mehe viimaseks stand-up’iks... Vähemalt ei kaotanud ta kunagi stiili.

H: 8 e. It’s bullshit and it’s bad for ya!

2 comments:

Liis said...

Jah, täispikk versioon (loomulikult kümnes osas) oli juutuubis tükk aega saadaval, aga hiljuti, kui üritasin seda taas vaadata, avastasin samuti, et välja roogitud.

See viimane lavasalvestus oli tal mu arust ka kõige parem, ta oli küll juba noorusajal, pärast estraadi ning keskealiste hülgamist ja radikaalsema suuna ning tudengite ette võtmist legend, kuid minu jaoks kehtib ikkagi Carlini puhul võrdlus veiniga - aina paremaks läks.

Täitsa kenasti passib Hicksi ja Pryori kõrvale :o)

Nä, lisateabeks mekib hästi tema etteaste IAS-s: http://www.youtube.com/watch?v=1s-NLaUxI1M
Pisuke ülevaade ta minevikust, keelehuvist jne.

Eva said...

Aina rohkem kipubki kaduma neid stand-up'e youtube'ist viimasel ajal... Nagu nad ei tahaks, et me vaataksime illegaalselt piraaditud DVD-de klippe netist ;(

Haha, veiniks on teda tõesti hea nimetada :D Siiralt loodan, et ta tütar Kelly jätkab seda traditsiooni (tema podcastid on tegelikult täitsa asjalikud). Senikaua võib George vabalt autahvlil püsida :)

Ning üü, lisateabe on alati teretulnud!