Friday, July 31, 2009

The Brothers Grimm e. A.D. 2005 oli vähemalt millekski kasulik



Viska mulle klaver Vanemuine
Posti mõte mõlgub meelen
pohmapäiva pärandusest
ihkan teksti ilmutada.

Avanege blogijate kummis silmad
Vaatke bloogasõnumina
esmasbast filmist pajatust
pohmavilmi ilust.

Muinasjutust vilmi tegemine on surnult sündinud ettevõtmine sest keskmise luiskeloo pikkus annab heal juhul 15 minutit filmilinti ja kui sinna veel lisada 10 minutit karakteri ja miljöötutvustust siis on tulemuseks ikkagi keskmisest pikema panostseeni materjal.
Lapsepõlve suur lemmik- Lätlaste Kurbatsh - on ainukene pikem muinaslugu, mis hetkel meelde tuleb, aga see läheb ka juba rohkem fantasy kui muinasjutu pähe ning õnneks on lätlased, peale kunagistele Riia kaitsjatele pähe sittumise linastamist, kinokunstile käega löönud- 20 latise eelarvega Kurbatsh oleks kindlasti äärmiselt huvitav idee, aga kindlasti ka vaatamiskõlbmatu kraam...ise-enesest soomusauto võiks ju vabalt sepistatud raudhobuse asemel olla, aga see selleks..

The Brothers Grimm on läbi ja lõhki üks nendest vilmidest mis mulle meeldivad sest lühikese jutustuse kilomeetri pikkuseks venitamise asemel on hunnik erinevaid muinasjutte kokku segatud, pahupidi väänatud ja kergelt kiiksuga võtmes, lindile kraabitud.
Kes näiteks on öelnud, et muinasjutus saavad ainult hundid tüdrukuid alla neelata? Kes on ah?
'Obesed on ka ini...loomad ning ka neil on omad õigused ja nõrkused seoses pisikeste tydrukutega...vaatasin just ennem ühte huvitava sisuga 3D multikat, kus oli lisaks 'obesele veel karu ka ja ehki nad tydrukut ei söönud tegid nad...damn ...kaldun teemast vist kõrvale veidi.
Enivei , päkk tu Grimms- Ehki lõpulahenduse aimasin ära umbes viimasel kolmandikul, oli enne lõppu veel vähemalt 2 episoodi, kus mul tekkis oma ettenägelikkuse raudbetoonsuses kahtlusi..igastahes oleks neist saanud päris hea alternative end-ingu teha, aga vb olla on ka tehtud.
Tobedad karakterid*, head võttepaigad, kiiksuga elemendid ja võlutorn- mida muud sa ühest muinasjutuvilmist ikka ootad.
Muuseas hundist-inimeseks muutumise stseen oli parem kui ükski suurteoses Underworld(1-3) nähtutest..

Lõpetuseks veel niipalju, et vilmi ainuke suurem puudus on Tim Burton-i ja Johhny Depp-i nullilähedane osalus ehki vunki on võetud neist pidevalt, aga otsest copy/paste tunnet ei tekkinud kordagi...pigem sarnanes veits the Village- ile , aga ei olnud nii nõrk ja hädine.

Igatsahes läheb kaubaks nii pohmakaga kui ilma...


*Itaallasest, prantslaste tallalakkuja:"Kuidas saab rääkida keeles milles iga sõna kõlab kui käsklus tapalavale astuda?"(Saksa keele kohta)
Seoses sellega tuli mulle pähe , et soome keeles kõlavad enamus sõnad nagu nad oleks otseses seoses alkoholi ja selle tarbimisega

N: Ryyppäjäiset, Väkijuoma, Koskenkorva, Juoma, Kaljaa, Tuoppi, Votka, Humalainen etc. :D


PS.Praeguse posti puhul ongi tegemist Kole-Jaanuse poolt hoiatatud libeda teega, kuna minu arust kõlbab vilm ka kainena jälgida ning screenshot-tide tegemine tekitas m'us tahtmise seda DVD kvaliteedis näha.

Hinne
Muinasjutuvilmina: 5/5
tahan-teist-korda-näha-vilmina: 5/5
Pohmellivilm?: mitte peris e. 0,5
kokku: 10,5 pügalat 11-st=väärisvilm, aga rohkem selges olekus vahtimiseks.




Once upon a time , there was a forest...a big forest...and in the middle of the forest... lived trousers..called Dave..(Richie)
Hehh...Watch out Johnny Depp
Kole-Jaanus e.
Mudakoll/Piparkoogimehike
Nagu kõikidele kõrgetel võlutornidele kombeks on seda näha ainult
selle all või peal olles, metsaveerde ei paista.

Dani Filth
-il tekib kadedusest puna põskedele.

"Tere me oleme prantslased ja meil on söögist vähe isevärki arusaamine "

"Ära raja enda maagiat kergesti purunevatele asjadele"

2 comments:

Soprano said...

Ei ole väärisvilm sorry.

Kalmsten said...

Põle ketser - PÕLEEEEEEE !!!!