Wednesday, February 2, 2011

Le Compotieux 02/11 e. filmiriba filmidest....

...millest ma ei oska/ei pea vajalikuks pikemalt kirjutada.

Batman, Beneath Hill 60, Going Postal, Monsters
__________

Batman
(USA 1989)

89 aasta BM-i film on ehe näide, et Tim Burton suudab iga maailma oma näo järgi valmis maalida ning Johnny Deppi on tal selleks täpselt samapalju vaja kui raamatut "1001 näpunäidet algajale menurežissöörile".
Korralik gothic-rock ilma igasuguse neoontilulilu või muude arhitektuurialaste tobedusteta.
Lisaks suudab Jack Nicholson mängida välja kõige kickässima kurjami terve superhiirode ajaloo jooksul ning peamiselt väljendub see selles, et kui kellegil on huvi teha referaat mõne filmikurjategija ainetel, siis annab Jack-Joker oma kaasasündinud psühhopaatsuse, surmakunstniku kiiksu ja muidu kahtlaste meelelahutustega selleks ainet kui palju.

Tõsine killer ning DK-s ringilalisenud meigitud koll ei saa talle mitte ligilähedalegi.

H: 9/10 e. superhero filmide raudne number 1 ning enda isiklik lemmik.

Draama, Thriller, Äksõn

Beneath the Hill 60
(Austraalia 2010)


...on film, mille tegevus toimub Esimese Maailmasõja päevil ning keskendub tigeda positsioonisõja raames tegutsenud kaevursõdalaste sõjakäikudele.
Mis asi on positsioonilahing, seletasin ma juba The Lost Battalioni postituses ehk siin ning kaevurlahingu kohta annan infot kohe.
Nimelt, kuna ma loodan, et te olete nüüd ennast positsioonilahingu üksikasjadega kurssi viinud siis selgitan edasi, et nende lahingute vahel oli hunnikute viisi molutamisaega, mida sõdurid peamiselt mädanemiseks kasutasid ning selleks, et varjata tegevusepuudust rindel, otsustasid inglased hakkata käike kaevama.
No alguses rajati paar maaalust ladu, aga õige pea tuli kellelegi pähe idiootne mõte, et sama hästi võiks ju ka hoopis Saksa positsioonisõdalaste jalge alla dünamiiti kaevandada.
No esimese hooga jäädi selle tegevusega muidugi vahele ning ei kulunudki palju aega, kui inglaste enda kaevikupõhja tekkis auk, millest hakkas kostmas hirmsas kõneviisis "scheisses-si" ja "donnerwettereid".
AGA - halvad ideed juurduvad ikka sügavamale pääkolusse kui head ideed ning õige varsti käiski kaevikuis mädanevate sõdalaste jalge all vilgas kaevetöö ning sellest see film räägibki.

Hmmm, tegelt - kaevesõja üldskeem on positsioonilahingu standardsüsteemist siiski veidi erinev, ehk siis: Esiteks on mõlemad pooled isasloomad. Ühed liiguvad vaikselt edasi ja teised liiguvad ka vaikselt edasi ning kui nad kogemata kokku saavad, siis põrkumise ja tapelungi asemel - ehkki esineb erandjuhtumeid -liiguvad mõlemad hoopis lärmates tagasi.
Peale seda kostab mõlema poole algtrajektoori algpunktist kärgatus ning liikumine hakkab otsast peale, ainult et algpunkt nihkub paari meetri võrra ühele või teisele poole - lihtne loogiline ning lausrumal nagu kogu esimene maailmasõda üldkupatusena.

H: 9/10 - vaatamise juures on põhiline ennast algusest läbi närida, edasi läheb kippelt.

Draama, History, War

Going Postal
(UK 2010)

...on Terry Pratchetty raamatu ekraniseering ning kui ühtegi TP ramsit lugenud ei ole, siis pole ka mõtet ühtegi nende põhjal tehtud filmi vaadata.
Miks?
Sellepärast, et ainult raamatuid lugenud isikud oskavad näitamata-ütlematajäämisi üles leida ning saavad aru, et see film on väärt:

H: 8/10 - jah!

Fantasy, Komöödia, TV

Monsters
(UK 2010)

Filmi vaadates võlus mind koheselt ülimalt hea näitlejatöö ning kui ma hiljem teada sain, et kõnealune paarike on paarike ka päriselus, siis olin ma tiba pettunud.
Film ise aga pole suurt mainimist väärt.
Paljud oskavad sealt leida endale meeldetuletust, et inimesed - ehk nad ise - on värdjad ning samas ajada veel ajujuttu, et tegelt peaks kosmosest toodud ning silmnähtavalt pirakaks kasvavad organismid ilusti avasüli vastu võtma. Peale pidulikku jäätisebanketti küsima neilt Elvise ja Hitleri kohta ning rahulikult ootama jääma, et mitu kasvu või muud arengustaadiumit neil armsatel tulnukakestel veel läbida tuleb enne, kui nad siis õigustatult ohtlikuks muutuvad - nagu F?

Üldkokkuvõttes üsna mõttetu, aga see-eest libisev hipijama, mida vaadates ma ei suutnud leida mitte mingeid olulisi seoseid District 9-ga, mis oli oma tegevuse alatooni ning paigutusega justkui rusikas silmaauku.

H: 6/10 - Spoiler: Lõpus võimaldatakse vaatajal jälgida armunud tulnukaid.

Draama, Thriller, Sci-Fi, Low Budget

___________________________

4 comments:

Muffin Monster said...

Deem, tuletasid just meelde, et ma pidin Mõmmikust ja Jobipeast e Going Postalist kribama. Tänks :D

Kalmsten said...

see tähendab, et hakka aga laduma...
:)

a said...

Beneath Hill 60 kannatas minuarust selle sündroomi all mida põevad paljud ajaloolised sõjafilmid. Ehk siis "film mida sobib näidata iga aasta iga suuremal ajaloolisel tähtpäeval telekast" sündroom. Hea kindel viis raha tagasi teenimiseks, aga samas kohustus hoida kogu stoory tobedates stamp-raamides. Kohustuslik kangelasfiguur ning lõpu pisarakiskuja included.
Nahui nada.

Kalmsten said...

Nu se kamm on olemas enamuses sõjafilmidest, asi on lihtsalt selles kui häirivalt ta esile tükib - siin ta oli selline....oli ja tõesti nahhui nada, aga ei häirind.