Tuesday, February 1, 2011

Pariah e. Taasleiutades Romper Stomperit...



Sisse:

Pariah-i nägin umbes 5-6 aastat tagasi ja siis ma sain aru, et film on tõsine kõnts. Aja jooksul voolas muidugi aga merd liiva ja liiva merre ning mingil ajahetkel hakkasin juba arvama, et tegemist oli tõesti kui mitte just väga väärtfilmiga, siis ikkagi üsna hea kinotükiga. Pange mind hullarisse kui ma veel midagi säänset peaks ütlema või arvama.

Film:

Film räägib kurva loo sellest, kuidas on üks tore paks poiss ja tal on tore neegriplika, kes ei ole paks. Ühel õhtul kuramaitamast tulles satuvad nad aga brutaalse skinnikamba rünnakuobjektiks ning kutile antakse lihtsalt pasti, kuid plika tõmmatakse mersu tagaistmel läbi. Noh ja peale seda otsustab tütarlaps enesetapu kasuks ning tüüp vannub natsipoistele hirmsat kättemaksu.
Kõige lihtsam viis suvalise skinnikamba kõrvadele panekuks on loomulikult nende sisse infiltreerumine ning ... no põhimõtteliselt ta hakkab nende sisse infiltreeruma, ostab isegi saapad ja puha ning paneb neile ka valged ketsipaelad peale.

Põhiline:

Skinnikamba komplekteerimisega on muuseas kõvasti vaeva nähtud. Kui Metsavana kirjutas, et Romper Stomperit vaadates tuli tal poiste allapoole veeremist jälgides vaat, et pisar silma, siis Pariahis on see välistatud.
Gäng koosneb päälikust, kes enda tüdruku peksmise ja reipimise vahele peksab segast või tsiteerib Mein Kampfi. Muuseas, hüüdlausetes kõnelemine on kogu kambas laiemalt levinud kõnepruuk.
Teine silmapaistev isik on poolemeelne psycho-skin, kelle kängujäänud kasvu ja pisikeste rusikate alla jäävad praks kõik, kes lähedusse satuvad. Öösiti käib mainitud seltsimees rahateenimise üllatel esmärkidel gäy-meestel riista imemas - working class hero ü.s.
Kolmas on lihtsalt Hitleri tuka ja näost näha arengupeetusega tšello ning ülejäänud on sellised - kõnnime ringi ja vehime rusikatega tüüpi mittekarakterid. Lisaks on kõik kambas olevad plikad enda isade poolt vägistatud + üks süstlahoor, kes eriti mõistlikku juttu ei aja ning seetõttu ma tema isa kalduvuste kohta midagi ei tea, aga samas võib temakese konditsiooni järgi oletada hullemat. Pakun lambist, et saatana teenimise suunitlusega familyrape - kes pakub rohkem?
Ja muidugi tatokad jooksevad ka ainult haakristist kuni hammerskins-ini ja tagasi, ehk siis mitte ühtegi niisma kolpa, muumitrolli või tribalit.

Ühesõnaga iivõl nazi-gäng missugune.

Anatoomia:

No ütleme nii, et kui pool vaevast oleks kulutatud skinnitegelaste kiiksude ja nende demoniseerimise asemel hoopis stsenaariumi lihvimise, näitlejate seas näitlemisande tuvastamise ja mõistuseraasukeste kokku kogumise peale, siis oleks see film vast parem olnud. Grupiteraapia teemal, et miks Romper Stomper hea film oli ja miks on vaja sellest "jõhkramat" USA-versiooni teha, oleks ka kasuks tulnud muidugi, aga noh jah.
Igastahes, kui ma ütlesin, et film oleks parem tulnud, siis ma ei pidanud nüüd silmas, et oluliselt parem- ärgem tehkem ennatlikke järeldusi, eksole.
Hetkel oli ta lihtsalt suur hunnik püsivalt kestvat ja aina rohkem kestvat igavust, millest oli näha, et Romp-Stomp on oma mõju avaldanud ning tõsine tahtmine korralikku šokk-filmi teha on kõik reaalsete kaalutluste sagaraid niisutavad kraanid kinni keeranud.
No seal pole lihtsalt midagi, tuuseldavad ringi vehivad nugadega, konfliktivad ja tegelikult olen ma kindel, et kuskil poole pealt kaotati lihtsalt käsikiri ära.
Lugu lihtsalt kiilus kinni - ei edasi ega tagasi, vaid lihtsalt näidati kuidas skinnipoisid märatsevad, mingit iba ajavad ja molli kütavad. Ahjaa ühe paksu tüdruku puudega vanaema näidati ka, aga dramaatilisust see ei suurendanud ning komöödiaelement jäi ka napiks.
Võehh...

Hinnang numbris, lisamölas:

Hatecore-draamana: 1/5 e. ei olnud seal ei tõsiseltvõetavaid skinne ega neegreid ega kedagi. Lihtsalt mingi arusaamatu kogum traksistatud tontpükse, kes kaameraesise järgi ei osanud ei kakelda ega ka mitte peksta ja jooksma hakkamiseks hüpati ka kõigepealt kõrgele õhku ning ainuke punktivääriv asi oli multikultuursust propageerivate mölalippude puudumine.

Draamana: 1/10 - no ei olnud dramaatikat ka, ainult mõeldud oli dramaatiliselt. Osaliselt puudus see küll tänu olematule näitlemisoskusele - ei! - peamiselt puudus see tänu olematule näitlemisoskusele, aga ei script ega ka mitte režkamüts selle lahmimise alt esilekerkimist ei soodustanud.

Kokku: 2/10 - Kuna puudus ka mainimist vääriv OST , siis ei jää mul muud üle, kui öelda kuulsusrikkad sõnad - flush it down, sire.

Teised:

Trash: 8/10
IMDB: 4,2 /10 (521 votes)

Ma ei viitsi üldse shotte võtta kuna see eeldaks mingilgi määral filmi vaatamist, aga ma ei taha ning seega saate mis kiirshottimise korras näppu juhtub.







8 comments:

Kober said...

Mulle Romper St ei meeldinud, mis sa arvad, kas peaksin seda vaatama? :D

Kalmsten said...

Kindlasti, tegemist ju kahe taala ja ühe ajuraku versiooniga Romper stomperist. Miks peaks see sulle mitte meeldima ?
:D

Gendri said...

Aga mis sa sellest This Is England '86 seriaalist tead? 4 osa vist on... oled näind või?

Kalmsten said...

Esimese ja poolt teisest vaatasin ära ning siis otsustasin, et "vaatan kunagi hiljem edasi". Vaevalt, et ma seda kunagi lähiajal viitsin teha. ;)

Kalmsten said...

Odavamõtteline " vaatajad tahavad ju teada mis edasi juhtub " stiilis jura...

Anonymous said...

ha ha vaatasin ka this is englandi sarjal esimese episoodi ja teist poolejagu ning siis otsustasin, et lykkan tulevikku.

Kalmsten said...

Nu arvestades nende osakeste väärtust tuleks nimetada kangelasteks kõiki, kes üle ühe seeria ära suudavad kannatada.

Kalmsten said...

Ahjaa...ma ennem unustasin pildile märkida, et Ameerika tehnoloogia on omadega nii kaugel, et tatoveerimisnõela kasutamine tattoo tegemisel on täielik anakronism.