Saturday, November 28, 2009

" Werner Holti seiklused " e. Miks tapeti Wolzow ja milline oli Vetter?

Njaa... Ennem kui filmist rääkima hakkan, mainin, et kui selle põhjaks olev raamat "Werner Holti seiklused - I osa" vähemalt 2-3 korda või alles äsja läbi loetud pole, siis tuleks seda kindlasti teha. Muidu pole mõtet enda aega filmi vaatamisele raisata.
Vähemalt sellisele järeldusele jõudsin ma eile, kui nägin haigutusi varjavat Kole - Jaanust, teadmishimulist kuid hämmingus Mötsapässi, kulmu kortsutavat Satikas Dianat ning nihelevat R-tähega meest.

Üldmulje jäi filmist selline, et keegi on stsenaariumi kirjutamisel üritanud matti võtta Manfred Gregori raamatu "Sild" ülesehitusest ning sellega täielikult põrunud.
Karaktereid loobiti sisse suvalistel hetkedel, ilma igasuguse tutvustuseta, rindele eelnevaid sündmusi poiste elust näidati segases järjekorras ja ilma igasuguste haakepunktideta ning tegevuse toimumiskohad ja ajaliin oli sama jälgimatu kui Mihkel Raua gayromantikat propageerival teosel.
Näitusena võib tuua selle, et filmi tõsise huvitatuse ja süvenemisega vaadanud Metsapäss ei saanud grammijagugi aru, mille kuradi perast Wolzow rakkele tõmmati ning mulle jäi kuni lõpuni hinge kraapima küsimus: "Which one is Vetter ?"

Njah, nagu Trash juba mainis, ei ole ka lahingud seal kuigi muljetavaldavad ning kui näiteks "Sild" kõlbab vaadata ka ilma raamatut lugemata - minu puhul töötas - siis W.H. seikluste DVD võiks olla raamatu uustrüki kaubapealne lisa - millekski muuks, kui raamatu täiendiks ta ei kõlba.

Ma pole raamatut lugenud vilmina: 2/5 - Raamatu expansion, aga mitte eraldiseisev produkt

Sõdimisvilmina: 2/5 e. kehvavõitu lahingud, mida ei suutnud parendada ka sisse kleebitud dokk-kaadrid . Vaadake parem "Sild-a"

Pohmelliga ?: Liiga segane (-1)

Kokku: 3/11 e. kui ma poleks vähemalt 10 korda raamatut lugenud, oleks ma null punkti lajatanud.
Trash vaatas ja arvas, et: 7/10
Mõtsapäss arvab varsti (!!!!!):
Kole-Jaanus arvab:7/10

______________________________

No comments: