Tuesday, May 10, 2011

The 13th Warrior e, ei saa mette vaiki olla.




13. sõdalane on see film mille lõpu ma suudan järjepanu ära unustada ning seekord ma mäletasin, et lõpus oli mingi hiiglaslik püüton, kes sõdalaskarusi välja pritsis või mingi muu säänne koll.
Imelikke asju juhtub nagu teatakse, aga antud filmijuures ei ole põhiliseks küsimuseks mitte see ussiunustamise teema vaid hoopis see, et miks enamus neist kolmeteistkümnest sõdalasest erinevatest ajastutest pärit olid ?

Igatahes kirjutan nüüd siia endale spoileri , et: filmi lõpus ei ole midagi väga vaatamisväärset, alguses ja keskel ka väga mitte ja kui sa nüüd viiendat korda veel seda filmi vaatad, siis sa oled ikka oinas mis oinas.

H: 5/10 e. sitt nordic-fantasy film, aga "no ok" fantasy-film, mis koosneb paarist suht pandavast madinast, liiga pikaks venitatud Beowulfiloost, paarist naljast, keeletrikist ja mille lõpp ei sisalda karusünnituspüütonit.

Filmiveeb: 6,8/10
IMDB:
6,3/10

Kas see Bulywuf-i kehastaja on nüüdseks hirmus köva pornostaar v?

11 comments:

J said...

Seda lõusta mõtled, eks?

http://www.google.ee/search?q=evan%20stone&oe=utf-8&rls=org.mozilla:et:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1024&bih=603

On sarnane moll küll jah.

Meelde jäänd jah see moll päris mitmest kohast. Üks umbes ühel käel loetavatest mehenimedest selles žanris, mis sellisesse silmapaistvasse staatusesse jõudnud on. A sellistes süžeega olla püüdvates asjades kogu aeg.

Kalmsten said...

Jep, jep, sama neh...

Ainult šüzeega asjadest(ntx. Pirates II Stagnettis Revenge) need meesnäitlejad ju meelde jäävadki. ;D

Gendri said...

Korra ka seda filmi kuskilt telekast näind. Täiesti ok film ju... Banderas Bütsantsist :D

Kalmsten said...

Selle Bütsantsi osa oleks võind vabalt välja jätta. Põmst kõik mis ei toimunud otseselt Jüüti poolsaarel(ma eeldan) oleks võind olla olemata ja kõik mis toimus maa all ka. Oleks tunduvalt parem ja lühem olnud ning see tuleks aint kasuks, sest praegu tundus, et viikingiaeg jõuab tänapäevale järgi ja paneb mööda, enne kui see kino läbi saab.

Isa Pjotr said...

Hmpf. See on üks neist filmidest, mille juures ma ei oska ühtegi mainimisväärset viga välja tuua. Ehk siis 9.5/10.

Kalmsten said...

Minu arust oli see alguses kuni lõpuni üks suur viga ja vasta siis mulle õnnetule, et miks need 13 kangekaelset erinevatest ajastustest olid ?
Tõsiselt, mingi raamatus olnud teema, mida filmis ei vaevutud lahti seletama või nagu F?

Igatahes jah - keeletrikk, head madinad, paar head kildu ja ülejäänd oli igav.

Isa Pjotr said...

Mismoodi erinevatest ajastutest? Varustusele viitad? No viikingud ju rändasid igal pool maailmas ringi, pole ime et nad siit-sealt suveniire kaasa võtsid.

Kalmsten said...

paarsada aastat hilisemad mõõgad -turvised saadi ettetelllimisena ja tulevaste Hispaania konkistadooride potentsiaali võitlusmoes nägid nad ka juba ammu ette jah ?

Kalmsten said...

Nu keegi neist ei olnud, et mõõk siit ja turvis sealt ja habe kolmandast kohast. Enamus neist nägid välja nagu mingi ajastu "Warpolitani" esikaanepoisid - sisaldab postrit Lord Magnusest sellesuises poolavatud päevitusturvises.

Isa Pjotr said...

Too visiiriga kiiver võis vabalt olla Rooma gladiaatori oma ka, mitte konkistadooridelt. Mõõku ma pole nii teraselt jälginud, ning tolle pika tüübi hellebard oli täitsa omal kohal.

Kuna tegu polnud ajalootruudust taga ajava filmiga, siis võib lihtsalt möönda, et relvad ja võitlus olid lahedad ja MOTT. Liiatigi polnud ükski ese filmis nii jaburalt out-of-place nagu Hollywoodis kombeks on ja ei riivanud silma.

Kalmsten said...

Seda pidasin silmas, mitte Mirmillo kiivrit, mille seletuseks võib tõesti klapitada, et ega haiglane kirg, edevalt mõttetute suveniiride järgi, tekkinud koos Silja Line-i asutamisega.
https://picasaweb.google.com/REALMNC82/FF#5605474950821996658

ja ma ei peagi silmas ajalootruudust, vaid seda mida ma ütlesin, aga eks ma sisimas kahtlesin ise ka, et seletus on see mis ta tavaliselt on. Lihtsalt ootasin kuni keegi ramsitlugenu ütleb.

film oli lihtsalt igav ja minu pärast oleks nad võind seal kivikirvestega ka ringi mässata. Imelik, lihtsalt, et selline 8 - 15 sajand, kohatiste vahepeatustega sajandipoolikutel.