Wednesday, September 2, 2009

Fuck The System - NOT "ANOTHER STUPID PUNK MOVIE"!!!

"Crime Pays" and "Rob Rotten Mindfuck Studios" prjedstavljajet: "FUCK The System!"

Fuck the systemi nimelise vilmi leidsin suh't "kogemata" ja ennem polnud mul sellest tõesti aimugi, ehkki enda teada olen kogu punk/skinhead temaatikat lahkavate vilmide müriaadi ära vaadanud.

Üldjoontes ei tulnud mul pettuda, sest kui skinnivilmid ajavad 90-e prossa ulatuses NS teemat ja 69- skeen jäetakse kuskile seljatagusesse olematusse - sest olgem ausad haakrist karbikaanel müüb*- ning pungivilmides** tegeletakse jõudumööda.. ee.. millefakingiganesega, siis siit sain ma just seda, mida ma vilmi algul ootasin.

F.T.S- ei olnud tüüpiline punkmuuvi, sest isegi kui mainitud subkultuuriga otseseid sidemeid ei ole, võib seda ikka täie rauaga vaadata - kui just punkarite nägemine okserehvleksi esile ei kutsu - ning kohati jääbki mulje, et tegemist ongi keskmisele DVD-mängija sõltlasele mõeldud vilmiga, õige kah, kui palju üks punkar joomise vahele ikka vilme suudab vaadata.***

Rob-ile tuleb au anda selle eest, et kindla süzeeliini puudumine on 95% õnnestunud, paljud Rezkad võiksid sellest õppust võtta, näiteks vene natsipoistest pajatav linateos Russia 88 muutus lõpus idiootsuseks - umbes, et teeme Romeo ja Juulia tänapäevandi, aga alguses hoidume armastusest ja lõpus paneme selle-eest koos dramaatikaga ja topelt- kindlasti on tulemus vägev (MY ARSE!).

Skinni/punk-i või narkarivilmi lõpetamine on naguinii üks rist ja viletsus ning seiamaani on, et lihtsalt teeme sisse ühe laavstoory või laseme kõikidel heaks hakata ja oma tegusi kahetseda tüüpi nõmetsemiseni laskutud.
F.T.S-is on sellest hoidutud ning selle tõttu ei ole ka minegid lollakaid ehk peale sunnitud süzeekäike, mille ajal tugitooli käetugesid närida või lihtsalt "miks?miks?miks? oli ju kõik ouwkey, miks?" omaette pobiseda.
Punk ongi kaootiline kogum mingitest episoodidest, sest hardkoor punkari elu ei lase otseselt mingit kindlat ja püsivat liini ajada.
Selles vilmis keskenduti lihtsalt ameerika punkide siseringkonna päevatoimingutele, suhetele politseiga/tavakodanikega ja omavahelisele läbisaamisele ja nii jõhkralt lõpuni välja.
Ei ole midagi ette heita, minu jaoks pluss.

Lõpetuseks veel, et ajaviiteks sobib vilm nagu rusikas makku ning parima filmimuusika oss Rob-ile kätte ja kärmelt- SCHNELL, SCHNELL !!!!****

ININ:

  • Ehh.. mingi kaudne süzeekene oleks võinud siiski olla... selline pisi-pisikene ja pea-aegu märkamatu.
  • Võiks ju iniseda, et tegel't oleks võinud kõiki tegelasi mängida tänavalt korjatud punginirud, aga ok- üks asi on siiski näitlemine ja teine asi on siiski amatöörnäitlemine.... kuigi mõnele soundtrackil olnud bändile (nimekiri allpool) oleks võinud ju episoodikese anda... aga see selleks.
  • Liiga pikk, peaaegu kaks tundi ( 01.58 h) ilma süzeeta vilmijaoks on see ikka natuke liig.
  • Kambavaimu toodi ka vilmis liiga vähe esile....
Muss:

Rancid
Anal Cunt
Youth Brigade
Impaled
Blanks77(!!)
Bone Crusher
5 Cent Deposit
Smut Peddlers(!!)
Electric Frankenstein
Complete Control(!!)
Antiseen


Hinnet ei viitsi panna, aga omas elemendis täitsa ok ajaviide igavaks õhtupoolikuks. Täiuslikkuseni on veel pikk maa, aga kõigile soovitan vaadata, keda mainitud teema huvitab või lihtsalt teravamat meelelahutust vaja on ;)
NB!! Pohmakaga ei kõlba!!!

*
Imestan, et Wiesenthali grupeering pole veel teinud sellist aktsiooni, et "ostad 'meerikamaa X ajaloo ja saad "Schindleri liistud" väikese lisatasu eest kauba peale".
**
Parim punkaritest tehtud vilm läbi ajaloo on "Police Academy 2".
***
Mina, kes ma ennast punki teemas üsna teadlikuks pean, leidsin sealt nii mõnedki vasturääkimised tatoveeringutes, riietuses ja ka käitumises, mida suvajõrr tähelegi ei pane.
****
Romper Stomper Orchestra - Fuck oooooff!


Treileriga oli mingi ikaldus, seega nägin sottidega rohkem vaeva.

Süsteemi fakkimisele vahelduseks tuleb natuke turvareid sakkida
Go, Hooligans! Go!

"Sport" ja narkots käivad ikka käsikäes.
"Torkimist" ja "Suskamist"oli vilmis nagu muda.

2 comments: