Monday, May 31, 2010

Robin Hood Prince Of Thieves e. Inglane = pätt


Kuna Sick boy Sid sõimas mind juba Troy postituses ilutsenud liigse homoerootika eest, siis RH puhul piirdun ainult teose informatiivsete väärtuste esiletõstmisega.

Nimelt on tegemist taiesega, mis kannab inimestele kandikuga ette ühe teatava ühendsaareriigi asukate ajaloo ja isikumudeli.
See, et inglaste näol on tegemist kahele saarele koondunud üdini kriminaalse grupeeringuga, tehakse selgeks juba filmi alguses - Inglise kuningas istub okupeerimiskatse eest vangis, Robin Of Locksley kannab õiglast vanglakaristust suurokupandi sulaseks olemise eest ning Inglismaal tapavad valitsevatesse haldusstrukutuuridesse kuuluvad organid kulaklikku elementi.
Ühesõnaga - paras kamp ja ehe läbilõige ühendkuningriigi elanikkonnast.
Et stsenaariumit etendada ning inglase üldkuvandit veelgi selgepiirilisemaks ja arusaadavamaks joonistada, põgeneb Robiniks maskeerunud Kevin Costner vanglast, kaasates sellesse operatsiooni elukutselise abielulõhkuja ja kriminaalkorras karistatud Neeger Kazeemi.
Idast siirdub kriminaalne duo prantsusmaale ning kasutades ära inimsmugeldajateks nimetatavat Prantsuse kuningriigi ühiskondlikku kõntsakihti, maabuvad Araabia immigrant ja moraalitundetu aadel kroonirannikul, et seal mööda kultuurimälestisi kakerdada ja isiklike mahhinatsioonidega edasi tegeleda.

No ja edasise võtan kokku lühidalt, ehk siis enamus filmist kakleb Robin korravalvejõudude ja sanktsioneerimata keldi palgasõdurite lahingrühmitusega, kelle esilemanajaks on ennast Normannidele mahamüünud Nottighami šerif, relvastab ja re-organiseerib metsas redutavaid banditistlikke jõude, kelle hulgas on pereisast kõrtsikakleja ning alkoholi- ja võitluskunstiprobleemiga munk ning lõpuks lõppeb kõik nii nagu Inglismaal lõppema peab, ehk siis üks pätt kupatatakse minema ja tema asemele astub teine.

Hinnang numbris, lisamölas

Õppefilmiga Ühendkuningriigi elanike teemal: 3/5 e. imperialismi kantsile nurgakivi pannud ning kuritegeliku elemendi peamise eksportijana tuntud vana hea Inglismaa ei ole midagi muud kui see, mida te kõnealuses kinus näete - kamp pätte, krooniga või mitte, aga lihtsalt kamp pätte. Paraku aga oli linateos liiga pealiskaudne ning seega rohkem lõpetamata peatükk kui täisväärtuslik teatmeteos.

Romantilise-ajaloodraamana: 2/5 e. no oli ikka kõntsapoolne värgens küll ning keldi rahuvalvejõud ja Christian Slater moodustasid ainukese mingiväärtusliku osa kogu filmist.

Kokku: 5/10 e. Kunagi mulle meeldis filmi tunnuslaul Everything i do.. Bryan Adamsi esituses, ega sel siiani midagi väga viga pole.








Screenshotid on pühendatud Laurile ja Isa Pjotr-ile. Kummalegi kaks.

32 comments:

sickboysid said...

Mul tekkis kohe kysimus milline aadel on moraalitundekas? Tore oleks kui saaks asjakohase n2ite kah.

Anonymous said...

Rents ei saa j2tta m8gisemata, et osa vene aadlist olevat kunagi väga moraalne olnud. S.t. enne seda kui hooramine moodi läks.

Rents

Kalmsten said...

Prints Dakar ja dr. Watson näiteks, ehkki kumbki poleks teise moraalitundelisust tunnistanud.

Kalmsten said...

krt, Watson polnud aadlik...

Kalmsten said...

Lisan veel ühe juurde, et pilti kirjumaks muuta - Zorro.

sickboysid said...

Tegelikult oleks vist lihtsam tõdeda, et enamus aadlikest on moraalitud ja vähesed moraalsed on erandid reegli kinnitamiseks.

Kalmsten said...

@Rents

Vist sellepärast, et enamus vene aadlist olid prantslased ja preislased(99%) ning ütleme nii, et nendel on moraalitundest, normidest ja värgist vähe imelikud arusaamad.

Kalmsten said...

Jup, igatsugu parunid ja vonid pole siinmail kunagi eriti populaarsed olnud, muidugi mitte ainult moraalitunde puudumise pärast.

Metsavana said...

Kelmide ja pühakute Roger Moore! lord kes kaitses noori neiusid pättide ja Inglismaad kommunistide spioonide eest. Väga moraalne mees, neiudega ainult flitris, oli heade kommetega ja puha. Isegi ükskord kui ta pohmas ärkas selgus hiljem, et tegelikult uimastasid ta kommunistid, et saada kätte tähtsaid pabereid.

inglise aadlikud üldiselt uurisid teadust, jõid teed, reisisd ümber maailma, mekkisid viskit kamina ääres, käisid klubides, jahil ja minestasid kole kergesti

Kalmsten said...

Kriminaalid ei ole moraalitundelised - FAKT!

Lauri said...

Meeldis see maailma kõige moosisem ja ilgem ballaad, mida ilma munadeta mees suudab oma kõrist välja pigistada?
Ma pean imestama...

Kalmsten said...

njaaa, vaata Lowry ,mina olin 10-e aastane ja kuulasin igast sitta, mida poola piraatkassetidelt kätte sain.
Sina oled praegu ...(täida ise)ja mis muusikat sa nüüd täpselt kuulasidki ? Ega see ei olnud see muusika, kus kastreeritud emo-mehed, üksteist minutit järjest mikrofoni kähisevad ?

Lauri said...

Ma kuulasin 10 aastaselt arvatavasti Metallica "Kill 'em All'i" või midagi.
Praegu kuulan enamjaolt stoner/doomi, kastreeritud emomeeste üheteist mintsiste ballaadidega pole seal midagi pistmist, sukkpüksihevi kuulavad ainult peded või retardid anyway...

Kalmsten said...

No minuarust on see stoner/doom ka paras sukkpüksimuusika, ainult et sukkpüksid on mustaks võõbatud.

Ja no okei, üheksa minutit kähinat siis, mitte üksteist...

Lauri said...

Tule taevas appi, nagu see teie külavanem kes meil miskipärast pukis on, armastab öelda...

Su vanaema ilmselt kähiseb üheksa minutit mustades sukkpükstes, mitte aga mõni stoner/doom/psühhedeelilise fuzz-rocki esindaja

Kalmsten said...

Kui mu vanaema kähiseks üheksa minutit mikrofoni, siis kõlaks see tunduvalt huvitavamalt kui sinu sinatsene stornwughcdfkuedbcfkwelgc-rock.

Pealegi, igasuguste Savisaarelembese ja üdini tagurliku elemendi poolt algatatud provokatsioonikatsetele ja allkirjakogumistele ma ei allu ning nende vastu huvi üles ei näita !

Anonymous said...

1. Prantslaste kohta mitte üks halb silp!

2. Sa oled ajast nii maas, ajal, mil kogu maailm vaatab juba UUT Russell Crow ja Cate Blanchet'ga Robin Hoodi, vahid sina ikka veel neid pedekaid. Kas sa ei tea, et igast korralikust filmist tehakse igal aastal vähemalt üks remake? Leegion kah tuleb kohe välja, sest ühtki samateemalist maailma otsasaamise filmi ju varem polnud...

Rents

Kalmsten said...

Sa oled ise ajast maas* ning ma lihtsalt valmistan vaimu ette uueks leheküljeks Robinhuutluses.
Pranstlasi sai liiga vähe sõimatud neh, sellega oleme ühel meelel.


*Leegion: http://realmnc3.blogspot.com/2010/03/legion-e-kas-see-oli-bekat-indie-ehk.html

Rents said...

V6tan s6nad tagasi selle koha pealt. Aga Robin Hoodist vaevalt et näitlejate vahetamine midagi paremat teeb. Käis vene ajal see Mel Gibsoniga variant, käib mulle elupäevade l6puni.

Kalmsten said...

Mel Gibsoniga ??????
Rents, kallis, äkitse magad ennast kaineks/selgeks?
Siis hakkavad nood prantslased ka äkitse hoopis teises valguses paistma... mis sa arvad?

Rents said...

Khm, viimane aeg mainida, et ilmselgelt on keegi minu kontole sisse murdnud ja üritab mind margistada, sest mina ometigi kunagi näitlejaid sassi ei ajaks omavahel. Pidasin ikka Keving Costnerit silmas.

Kalmsten said...

jup, jup ...ma arvasingi, et see on mingi eksitus
:D

Metsavana said...

Prantslaste kõige suurem jama on, et nende ingliskeelest ei saa kunagi midagi aru. Liiga harjumatu aktsent ning vuristav stiil. Eile just kuulasin jälle ühe sellise loengut, ilgelt pidi pingutama, et üldmõttelegi pihta saada.

Kalmsten said...

Prantslaste kõige suurem jama on, et nad on FRENTšID !

Rents said...

No kurat, ma kommisin enne, KUS ON mu kommentaar, tahan ma teada, RAISK!

Aga pm ütlesin ma ainult seda, et veeda semester Austraalias ja enam ei ole ei häbitunnet oma isikliku aktsendi pärast, ega probleeme ühestki aktsendist aru saamisega, kui tahes haige see ka ei oleks.

Kalmsten said...

Asi pole mitte nendest arusaamises, vaid selles, et nad on FRENTšID!

J said...

Prantslased on jah põhimõtteliselt prantslased ja nende vastu ei olegi tarvis muud öelda. sellest piisab.

Kalmsten said...

Eesliide "fuckin'" käib ka "frentch-i" ette kui jutt on tõsistel teemadel.

J said...

põhiline tõrge on, et frentšide puhul ei saagi jutt olla tõsistel teemadel

Kalmsten said...

nujeh, frentšide kallal toimepandavad teod kipuvad rohkem jah, sellised lõbusat tüüpi olema või vähemalt kerge irwevarjundiga.

Rents said...

Ma tahan teada, millal ükskord lõppeb see pidev minu rahvuskaaslaste mõnitamine selles kommentaariumis? Kas tõesti pean ma selleks Sarkozy jutule minema? Hoolimata oma mitte just kõige hirmuäratavamast pikkusest on ta siiski kahtlemata le grand homme ja sellist asja tema juba välja ei kannata - sõda Eesti Vabariigiga on ainus lahendus, mida ma siin veel näen.

Kalmsten said...

Sõda on ainus lahendus neh kuna Eesti on üks neist vähestest riikidest kes pole veel prantslasi peksnud.
Pealegi saab kasutada Rootsi isandate abi, ehk mudel endine - niipea kui esimene Mirage Tallsinkholm-i kohale jõuab,kuulutame Rootsile sõja, anname kohe alla ja Rootsi vendade toel peksame prantsuse röövvallutajad minema. Pärast peame lihtsalt hästi ja kuulsusrikkalt edasi belama - uudne situatsioon küll, aga ehk harjub.
Ooo... sini-kollased mundrid pole ju ka veel Pariisi marssinud...

Pre-orderin juba Blue-Rayd sellest kuidas Saab-id Eiffeli torni tuhaks tambivad.

Ps. Mesajast Mamka Rentsunin parempoolsete poliitikutega sebima on hakanud? :D