Friday, August 19, 2011

Heidevolk "Uit Oude Grond" (2010)


Hollandi folk-vägilaste kolmas täspikk, "Uit oude grond", virutab haamriga pikki lõgemeid kohe alguses.
"Nehalennia" on just see millega peaks alustama kõik bändid ja bändihakatised, kes ennast Folk-metali alla liigitada tahavad ja esimese loona annab ta mõnusa stardipaugu, kuna refrään ja vahekäigud on otsekui "Hea Folk/Viking-Metal loo ABC" järgi kokkuklopsitud, aga hoolimata oma superhit-ilikust ülesehitusest on tegemist, siiski äratuntavalt Heidevolkiga. Hästi õnnestunud hittlugu ü.s. ja kangelasröögatus "Voorwaarts voorwaarts -over de zeeën!" juhatab raevukalt albumi sisse, aga...... vaata, siis hakkab asi kalatama....

Edasine on juba nii ja naa, ehk siis laulud muutuvad täiesti ebavajalike ja mitte asjasse puutuvate muusikastiilide sisse lükkamise tõttu igavaks-hüplevaks-lohisevaks ja isegi joomarvägilaslikult põrisev vokaal, mis alguses kaasa tõmbab, ei suuda kogu kompotti ära toita ning lõpuks muutub ise juba vaat, et tüütuks.
Viimane lugu küll tekitab kerge emotsionaalsuse tõusu, aga päästa ei suuda enam midagi ja...öh, kaua siin ikka materdada. "Nõrk nagu power-metal " - ütlevad teadjamad inimesed selliste nähtuste peale ja õigus neil on.

H: 3/6* e. Muusikaliselt kisub ruttu igavaks, kuna mitmekesisus mõjub tüütavana ning tekstid pole kunagi Heidevolk-i tugevaim külg olnud. Pigem sellised rahvametalli keskmised, aga inimesed kes ise nende in english versioone ei otsi, ei pruugi seda õnneks kunagi teada saada.

*Peale sügavat hingetõmmet otsustasin hinnet pügala võrra tõsta, ehk siis 3/6 i vsjoh.



No comments: