Monday, October 12, 2009

Year One e. kuidas kõlab ürginimeste keelepruugis "perseli kukkuma?"

Kuna leidsin siit ja sealt vihjeid, et filmis käsitletakse piibli teemat, siis otsustasin pealkirjas mainitud jandi netist ära varastada ning läbi vaadata, seda, et see naljakas on, ma ei uskunud, ei arvestanud ja ei lootnud ning vähemalt selles osas ei tulnud mul pettuda...

Sisu (:D:D)

On aasta 1*.
Kamp ürginimesi taidleb ringi ning esimene sähvatus piiblist tuleb hea ja kurja tundmise puu läbi, mida Jack Black rüvetab.
Kõrvalepõikeks võiks öelda, et J. Black ja Ben Stiller on ameerika vaste kohalikele tragöödia meistrite duole Normann - Milling.
Ok, hea ja kurja puu küljest süüakse ära üks vili või vähemalt pool sellest ning mainitud episood jäetakse stsenaariumi ääreskriptina oma parimat taastulemiskaadrit ootama ehk teisisõnu see jäetakse välja mängimata kuni vilmilõpuni.

Igatahes lennutatakse tüüp karvasest ühiskonnast selle tõttu välja ning koos liitunud sõbrapoisiga asutakse kahekesi maailma avastama.

Kohtutakse Kaini ja Aabeliga, seejärel Iisaku ja Aabramiga ning peale neid Vinnie(Oi!) Jonesiga , kes jäetakse täielikult ekspluateerimata nagu keelatud viligi.

Tänu Vinnie(Oi!) ebanaljakale tegevusele suunduvad nad Soodomasse ning seal jäetakse kogu piibel kus seda ja teist ning asutakse järjekindlalt baananikoore peal liugu laskma, perseli kukkuma ning jõudumooda tegutsetakse ka teiste "hulluks ajavalt teravmeelselt" esitatud episoodide läbielamisega - ei siin lõigus ei olnud arooniaid, ausõna ei olnud!

Kui ma väidan, et ma ei olnud kogu aeg põrandal naerukrampides ning vilmi alguses ettemanatud "üks-kõik-milliseks-see-vilm-osutub-see-ei-meeldi-mulle" lõust mu sihverplaadilt ei kadunud, siis ma räägin tõtt, kogemata naguinii, aga siiski!

Eelarvamused eelarvamusteks, aga tegelikult jäeti kasutamata raamatutäis -kusjuures paksu raamatu täis - lugusi, mille naljakana esitamiseks ei pea Mark Twain olema.

Kui kahemehe meeskond oleks destruktiivselt- peeretavalt läbi olulisemate piibliretsmiste/sõdade/orjastamiste/piinamiste taarunud ning lõpuks oleks võinud, keelatud vilja mõju all olev tüüp näiteks leiutada kirjakeele- viide teise lõiku hea ja kurja tundmise puu alla.
Sellega seoses oleks saanud teine ning talutavam inimmaterjal läbielatust reisiraamatu kirjutada, kerge vihje anda, et see leitakse kunagi hiljem ning sellest tehakse inimkonna ajaloo kõige mõjuvõimsam massimõjutus/hävitus relv, siis oleks ma vilmiga rahule jäänud, aga ei.

Otsustati, et targem on viimased paark'end minutit stabiilselt mune näppida ning karvakasvan'd omasooiharaid õlitada ning selle alla kõik võimalused maetigi.

Kokkuvõtteks toodi vaatajate ette järjekordne "evergreen jokes of all times" tüüpi lühivideote/sketšide kompott ning tulemuseks oli mitte miski... Absoluutselt ebahuvitav mitte miski....
Tegel't, kui järele mõelda, siis päris algus oli hea, umbes esimesed 30-60 sekundit vilmist.

Ps. Et vältida arvamusavaldusi stiilis, et miks ma üldse vaatan selliseid vilme, mille kohta ma juba ette tean, et need mulle ei meeldi, siis ütlen naapalju, et Miss March-i vaatasin ma lootuses, et Trevor Moore suudab ka sita enam-vähem talutavaks teha.
Kõige Esimese aasta puhul lootsin, et piibliteemal ei saa ju ometi halvasti nalja teha ning "hädaabi kaart varukast" oli ju olemas Vinnie(Oi!) näol...
Aga jeh, polnud Piiblit, polnud nalja ja kõige hullem, et Vinnie(Oi!) ka mitte - see viimane on absoluutselt andestamatu.**

Hinnang

Ma-tean-et-see-pole-naljakas-aga-midagi-seal-võib-ju-olla-vilmina: 1/5 - ei olnud midagi, ei tulnud ka midagi.

Vinnie-Jones(Oi!)-on-ka-olemas-vilmina:0/5. Vinniet(Oi!) samahästi kui polnud
Pohmakaga? Suurepärane, mitte midagi nutmaajavat, erutavat ega hirmutavat(+1)
Kokku: 2/5 Täiuslik pohmavilm e. ainult ülikõva pohmelliga tarbimiseks!


Aga ikkagist- kuidas kõlab ürginimeste keelepruugis "perseli kukkuma" ?

Selgitav tärnialune värk.
___________________________________
*
Hmm...kas kogu ürgelajate seltskond sündis aastal 0 ve?
Kaosest ve?
Jumal lõi ju ainult Aadama ja Eeva, onja?
Või on see hoopis paljutähenduslik vilmisümboolika?

**
Mr. Told(Oi!) and Noisy(Oi!) ebasihipärane ning ebaotstarbeline kasutamine tuleks karistada mõne etteulatuva kehaosa ära raiumisega !






**

24 comments:

Anonymous said...

Sa pead arvestama ka sellega, et ameeriklased, kes tahavad (teiste ameeriklaste arvelt) raha teha, ei saa Piiblit liiga avalikult ja liiga palju mõnitada - mis sa järgmiseks tahad, et mõni USA poliitik ütleks avalikult, et tegelikult ta ikka Jumalasse ei usu vä? See on ju see riik, kus isegi gängsterid kellegi tulistamise ja kellegi poolt tulistatud olemise vahepeal kirikus käivad ja nad ei maksaks selle eest, et vaadata, kuidas neid endid mõnitatakse.

Metsavana said...

Monty Python suutis küll avalikult kirikut mõnitada ja teenis raha ka.

Kalmsten said...

AGA MINA EI PEA ARVETSMA JA SEEGA IRISEN PALJU TAHAN!
Minu enda kribatud alternatiivne lõpp on loomulikult god bless america jaoks liiga "radikaalne", aga nalja on piibli teemal osatud teha ka ameerikas, ainult selles vilmis mitte.

Metsavana said...

PS: Ma tegelikult ei ole filmi näinud aga see tundus veidi mage vabandus filmitegijatele.

Kalmsten said...

Jup-jup, samad sõnad Mõtsavanake, samad sõnad, ehki tuleb arvestada, et tänu vahepeal kordades
suurenenud latiinode ja vabariiklaste arv kitsendaks ka M-Pythoni võimalusi...

Kalmsten said...

hmm...ega sa taha öelda, et sa seda üldse vaadata kavatsed/sid/?
Pole mõtet!

Metsavana said...
This comment has been removed by the author.
Kalmsten said...

Kas ta mitte ameeriklaste rahadest tehtud ei olnud?
See "Bryani elu" vms.

endiselt ütlen :"Ja on tehtud varemgi..."

Metsavana said...

Mitte ,et MP oleks ameerikamaa asi aga saite mõttest aru vast

Metsavana said...

Kurat, mul see kommentaarium siin massinas kuidagi imelikult töötab, nagu ei läind üles ja võtsin maha aga siis vist ikka läks. ahh...

Kalmsten said...

Mulle jäi su mõte küll jummala uduseks:DD::D

Metsavana said...

Nagu logis välja kui send vajutasin. ja siis kirjutasin uuesti.

Kalmsten said...

Oehh läheme uuele katsele...

/-/Mitte ,et MP oleks ameerikamaa asi aga saite mõttest aru vast/-/
selle kohta käis mu suurte d-tähtedega kommentaar...

:D

Metsavana said...

Ahaa, see oli kommentaar selle jaoks ,et ei tullaks süüdistama nagu ma ei teaks ,et MP on inglise mitte ameerika asi.

Juurak said...

Mul sellest piiblivärgist savi, a vat selle pärast ei taha mina seda kinuvilmi vaadata, et nemad, kurjamid, seal Vinnie oi!'d liiiiiga vähe näitavad. See on alatu ja nõme. Vaatan parem MNC tehtud snapshotte (ta lubas need mul siit isegi oma arvutusmassinasse tirida, lahke mees). Ja jätan selle odavate puuksunaljadega "komöödia" vähemharitud ja labasema maitsega vaatajatele :P

Anonymous said...

No kui välja arvata, et Inglismaa naised on ka paksud ja koledad, on Inglismaa ja USA umbes sama palju seotud kui siga ja kägu. Võrdluseks naiste maailmast näiteks see, et kui Victoria Beckham USAsse kolis (see spaissgööl, noh), sai ta esimese asjana kohalike reporterite käest "moraalitult riietumise" eest sõimata. Nimelt ei kandnud ta rinnahoidjat ja kuigi ta särgid polnud läbipaistvad, võis ju ometi läbi riide nibude piirjooni märgata ja see annab miljonitele usa lastele halba eeskuju...

Valdav enamus sellest rahvusest ON peast soe ja rikkurid arvestavad päris kindlasti ka rahva arvamusega, kui mingit filmi sponsoreerida või mitte sponsoreerida otsustavad.

Metsavana said...

Ma ei saa endiselt aru. Kas see ,et üks riik ei saa/oska/taha väljastada häid filme peaks kohe muutma hindamise aluseid ning tähendama ,et seda filmi materdada ei tohi kui ta sitt on ? Nad ju ei tohigi teisiti. Nii peaks Põhja-Korea filme ka kõiki ainult kiitma - vaat kui tubli ,et üldse saavad filmida midagi!

Anonymous said...

Ei, sugugi mitte. Ma mõtlesin pigem seda, et ei ole mõtet väga üllatuda, kui kuivkäimla tagaluugist sitta tuleb, üllatav oleks hoopis see, kui sealt kuldmune kukkuma hakkab.

Kalmsten said...

hmm...endiselt mainin, et Piibli teemal on ka ameeriklased osanud nalja teha ning kasvõi Briani elu oli jänkistanis ülipopp.

Problemaatika tekiks pigem mõnes, Ladina*/Lõuna-Ameerika riigis või espanja- italianode juures kus piibli teemalisi õudukaid võib teha, aga nalja eriti mitte...

Selle vilmi puhul ma lootsin, et jälle on midagi toredat sisse toodud**, mitte mingit teene- high-school-date moviet tehtud, aga ei olnud...alustati, aga lõpuni ei mindud vaid ostustati asja arusaadavamalt ja sitalt teha kuna vaevalt, et keskmisel ameeriklasel piibel peas on ja sellepärast ma inisengi, et järjekordne idiootsus!

*K-Jaanus! Endiselt ei räägita seal ladina keelt nii-et vaheta kursust kuni pole hilja!
*
paaris vilmitutvustuses mainitud lause stiilis, et kogu jama tiirleb piibli ümber ning vilmitreiler andsid aluseid.

Kalmsten said...

Muuseas vilmivaatamise ja sellest tuleneva inisemise mainisin ka postituses ära, ag ama tean , et lõpuni lugemine pole eriti moes blogimaailmas... :D:D:D

Kalmsten said...

ätt Juurak(High-Oi!)
Nõus sinuga 120%
"So Please, enlight mei - WHO THE FUCK ARE YA? "

Soprano said...

3/10 vilm

Kalmsten said...

njaaa...minu hindamissüsteem põhineb kahel teemal, et esimene stiili/zanrija teine mille poolest vilm silma paistis /mis meelde jäi jne hinde summa.
Pohmavilmi lisapunkt näitab kas ja kui pohmellisõbralik see on...

Kalmsten said...

täielikult individuaalsel plaanil käib sinna lõppu ja tore , et läbi astusid ja seekord "RISTIINIMESE JUTTU" ajad, ehk tuleb järgmine iseloomustus sinu kohta palju positiivsem ;) :) :D