Wednesday, October 20, 2010

Tjenare Kungen e. God Save The King


Alguses oli uni..

Kõne alla tulev film seisis poolvaadatuna kõvakettal juba suve lõpust saadik. Esimene vaatekatsetus lõppes sellega, et mina jäin magama ja Muff vaatas minu eest või pigem siiski enda eest ning hiljem ei tõusnud käsi kuidagi, et seda lõpuni veeretada.
Üleeila alanud unepandeemia, mis kogu ühiskonnast on ainult mind tabanud, nullis paraku, aga kõik katsed midagi vähe mõistlikumat silme ette manada ning seetõttu siis surasin säästuhõngulise filmilindi uuesti masinasse.

...mis tuli tagasi...

Nu tegemist siis Rootsis valminud pungiroki hõngulise filmiga, ehkki targem elik õigem oleks öelda, et tegemist on Punk-Tuhkatriinu ekraniseeringuga.
Ehk siis vana lugu sellest kuidas noor plika ei suuda teiste omaealistega suhelda, sest ta on niivõrd erinev ja mõtlev isiksus - samuti pole kellegagi bänndi teha.
Karja insestitulemuste keskel viibimine ei kesta aga kaua ning mingil hetkel jõuab nooruk koos vastleitud sõbranna Millaniga Stockholmi ning ka kauaigatsetud bändiga saab lõpuks algust tehtud.
Edasi tuleb juba teada-tuntud muusikabisnississe murdmise ja seal eneseväärikuse säilitamise teema, mis peamiselt piirneb kanepipläru vastuvõtmise ja mikrisse rääkimisest keeldumisega, kuni saabub - pange tähele, lauselõpu eest puudub märge "Spoiler algab:"- kauaoodatud edu !

...ja silme ees oli:

Nagu öeldud oli see tuhkatriinulugu, mille sihtgrupp võiks olla varajane teismeiga. Ma ei ole kindel, aga vb võiks ju kiita kõigi juba ammu leiutatud jalgrataste seljas sõitmise ning tüüpstsenaariumi punk-punktilise järgimise eest, aga oleks seda siis nii väga vaja?
MNC arvab, et mitte ning kokkuvõttekorras öelduna on siis ikkagi tegemist filmiga Pühasse Metsa eksinud (loe: ise roninud) pisikesest punk-printsessist, mille ainus kogukupatusealane erinevus ookeanitagustest on see, et korra näidatakse rippuvat riista ja kubemekarvu !

Hinnang numbris, lisamölas:

Punk-Rock filmina: 1/5 - Kirkavärviline värviskeem ning pehmed Clearasililõustad tõmbavad Punk-rock mõistelise usutavuse alla ning paar tagi ei oma piisavat potentsiaali, et seda tasandada. Muuseas, see üks punkt tuleb lihtsalt kahe pärispungi järgi lehkava laulu eest -esimene neist siis filmi keskel ning teine lõpus.

Komöödia mundris romantilise draamana: 3/5 e. mitte nii pisar-lääge ja emo-imal kui enamus säänsest kraamist, aga mitte midagi huvitekitavat, uut, ega unustatud ütlev ning korralikust gebensistseenist ei tasu loomulikult unistadagi.

Kokku: 4/5 e. selline mittemidagiütlevas käändes ning ilusates värvides filmilugu , mis on sama kaasatõmbav kui Kodu-Anttila kataloog. Pohmelliga rangelt soovitatav.


13 comments:

Muffin Monster said...

a see oli küll kohutavalt armas, kui MNC magama jäi ja Muffini käe täis ilastas :D

Kalmsten said...

..ning siis varisevad müürid
ja vajuvad põrmu armeed
ning käsi mis kord ilastatu
saab veel kord täisilastatud
sel jumala aastal hõmmtuhat hõmmsada hõmmõmmkümmend hõmm.


Vana Testament.
Mnc pöördumine Muffinstani rahva poole(ptk 2 lg 3).

Muffin Monster said...

ööökhh, ei taha rohkem.

Kalmsten said...

Nutad ja tahad ning mina magan ja ilatsen :D

Metsavana said...

Pange ämber alla, siis ei määri vaipa ära ega midagi.

Kalmsten said...

Cool, vana vaibaroopaja tuli kogemusi andma.
Kus su enda ämber oli kui sa üle magava Zurgutti Triumfikaart väljastasid - ah, kus oli ?

Metsavana said...

No ega ma paha pärast, kui topsi koguda saab sügavkülma panna ning sedaviisi hea teinekord võtta kui tuleb isu pirukaid või kooki küpsetada.

Kalmsten said...

Mis ajast täisroobatud vaip või ilanätske särgikäis enam viina peale hammustada ei kõlba ?
Ei no jah, Trashi pakutud "Vana Tallinn" on sust nüüd siis sellise burzuivõsukese teinud, et muudkui koogikesi ja pirukaid, küpsiseid ja keediseid - tule taevas appi, kui klassikalisi kusikuid tsiteerida

Muffin Monster said...

Mis vaip? Mis särgikäis? Metsavanal on selleks ju oksetekk.

Wäle Põder said...

Kas ma pean nüüd arvama, et Sa oskad seda kummalist keelt, mis seal vilmis kõlab, või on tõesti maakera peal inimesi, kes viitsivad selle imeliku asja eesti keelde tõlkida?

Kalmsten said...

@Muff
Oksetekk on ikke magamiseks, aga mitte sakuskaks.

@White Põder
See võib sulle üllatuseqa tulla, aga maailmas on veel teisigi keeli peale eesti keele - Ungari keel näiteks ja sugulaskeelena on see täpselt sama hea kui kohalik bõr-bõr-bõr-murre.

Wäle Põder said...

Imeliku asja all pidasin ma silmas filmi ennast, mitte keelt....

Kalmsten said...

Sain aru neh ja vastan uuesti, et ei ole olemas selliseid. Seiani.