Thursday, October 27, 2011

Red state e. Uskuvad hullud ja muud loomad



Algus:

Usuhulludega thrillerid mulle meeldivad, kuna pole palju lahedamaid tegelasi kui näiteks piibliga vanadaam, kes õunavargaid enda keldrisse lukustab ja neile Piiblitsitaatidega ülekirjatud relakaga "Sina ei pea mitte himustama oma naabrimuti ubinaid" seljale lõikab. Ka kõnealuse filmi kohta saab öelda, et : "Krt, oli trilliv" ja ehkki kohati natuke rumalavõitu, oli film siiski mõnus lindijooks ja seda kuni viimase lõpusirgeni. Muuseas, seda hoolimata sellest või pigem just sellepärast, et erilist sadistlikku hakketööd, hingepuhastuse nimel, seal ei toimunud...

Stoori -

... ühed õige tüütuma filmikarakterid, ehk kiimas teismelise poisid otsivad netist endale vanemat või ükskõik mis eas rouvat ning põhikriteeriumiks on, et ta peab olema nõus nendega seksima. Selleks, et ette teada sellise avantüüri halvastilõppevust, thrilleri tüüpi kinofilmis, ei pea just prohvet olema, aga see selleks. Olgem ausad, kui palju ikka leidub filme, mille süžeekäiku üldjoonteski juba esimesel veerandil ette ei aima - vähe ja seega endiselt - see ka endiselt selleks ning laseme aga edasi ja ütleme, et edasi läheb poistel pahasti. Enamusel neist vähemalt ning vähemusel läheb vähem pahasti ja siis tulebki see lõpp...

Aru ma'i saa..
(spoilerdan vähe !)

Miks peab kõik ära seletema, nn. lahtine pasunaversioon oleks minule, kui religion-related-thrillerite austajale palju rohkem meeldinud, aga jah.. Nõustun, et filmi lõpu üle vingumine on suht jabur, kuna ei mina ega lavastaja pole üks ja sama isik ning vaevalt, et me ka ühes mõttemaailmas kunagi kokku põrkame, aga kokkulapitu hõnguga mannetuse peaks ju siiski ära tundma.
Igastahes, lõpplahenduse nõrkus ja karakterite kohatine ebausutavus maksis kätte ning juba 5 minutit peale filmi lõppu ei olnud ma kõnealuse kinopildi headuses enam väga kindel. Siiski, Kevin Smith-i kohta üllatavalt hea tulemus - arvestades tema eelmiste filmide ampluaad, olemust ja sihtgruppi - põhjust mütsikergitamist teeselda, kuid siiski ainult teeselda. Ootan edaspidiseid katsetusi vähe tõsisemate filmide valdkonnas.

Religion-related thrillerina: 3/5

Lihtsalt thrillerina: 4/5

Kokku: 7/10 e. kui sa oled juba jõudnud röögatada, et "OMG , milline kuradima hea püant, raisk", siis on ikka meel mõru, kui mõned minutid hiljem selgitatakse, et: "Oh-ei, oh-ei , mis sa nüüd - ei ole üldse nii lahe..."

Kober: 8/10
Kermitos: 3/10

Filmiveeb: 8,5/10
IMDB: 6,4/10


No comments: