Friday, April 1, 2011

Tucker and Dale VS Evil e. "Tappev vaheaeg" nagu WTF?




Alguseks:

Tucker and Dale oli üks filmidest, mis lendas vaatamislisti kohe peale selle tulemasolust kuulmist. No mis võiks olla toredam või mis võiks perse minna pahupidi keeratud slasher-loos, kus metsa laaberdama läinud kolledžinoored satuvad kokku sinna kalastama läinud ning veidi vähem urbanistliku kehaehitusega onudega ja peale saatuslikku eksitust tekib olukord, kus mõlemad pooled arvavad, et teine osapool on peastpõrunud mõrtsuk-kannibalid, kelle ainus eesmärk on esimese osapoole maha tapmine... Tõsiselt - mis seal valesti võiks minna - muud midagi kui kõik või mitte midagi.

Ehk siis:

Pigem kõik, kuna TDVsE puhul kerkib jälle tuhast nn. Vogoniehvekt*. Lahtiseletatuna siis, et idee tulnukatest, kelle suurim kirg on kohutavalt halbu luuletusi kirjutada ning lisaks oma liigi esindajatele neid ka vangistatutele ette lugeda, oli idee poolest minu jaoks nii naljakas, et halb hakkas. Lahtikirjutatuna-filmituna aga kadus ideelt kogu sära, sest noh... ei ole asjad nii lihtsad, et mõtleme midagi geniaalset välja ning saame seda üksikasjalikumalt seletades-näidates sama tulemuse.
Tuckeri ja Dale -ga, siis täpselt samal lugu, ehk siis veerand filmi pealt saab selgeks, et tahtlikult ei tapeta kedagi ning edasi moondubki kõik üsna tavaliseks slasheriks, ainukese vahega, et inimesed komistavad ise puiduhakkurisse, panevad ennast kogemata põlema või jooksevad teravate puuokste otsa - suicide -slasher?
Oleks vähemalt nende surmadegagi vaeva nähtud - ntks Final Destinationi moodi ahelreaktsioonid - aga idioodi kombel taoti ikka ja sama komistusefekti ning ennast esimese veerandiga ammendanud kontseptsiooni ja seda pea lõpuni välja. Ei, lõpus ei tulnud pööret paremuse poole.

Hinnang numbris, lisamölas:

Tagurpidi Antslana: 3/5 e. ei vedanud välja, vabadust lubav stoori osutus hoopis räigelt kindlapiirliseks ja sealt välja rebida ennast ei õnnestunud.

Õuduskomöödiana: 2/5 e. slasheri õuduseks liigitamine nõuab keelde hammustamist ning 5-6 nalja pooleteist tunni peale on komöödia kohta ikka suht nadi tulemus.

Kokku: 5/10 e. muhedalt algav kino, mis tänu iseenda hooleks jäetud algideele muutub aina tüütumaks ja tüütumaks.

Mujal:

Xole-Kipe:
8/10
Spellbound: 8/10
Kober: 5/10

Filmiveeb.ee: 7/10 (4 h.)
IMDB:
7,8/10 ( 4225 votes)
Rotten Tomatoes(audience): 83%
__________________________________
* Pöidlaküüdi reisijuht Galaktikas

No comments: