Tuesday, August 16, 2011

Pirates Of The Caribbean: On Strange Tides e. Võõras mure


Võõraste vetega oli nii, et mõtlesin, et teen sellest oma selle aastase kinokogemuse, aga Thor - va sunnik - hüppas vahele.

Halb eksole ning tegelikult ei ole asi selles, et ma ei suuda meeldivatele isikutele ära öelda, vaid hoopis selles, et minu master-plaani kohaselt poleks naguinii otsest vahet olnud, et mis filmi ma vaatan.
Pealegi, olgem ausad - piraadisarja esimene film oli igate kobe tükk, aga mõlemad järjed lõhnasid see-eest "Meil on Johnny Depp ja me ei karda teda kasutada" - tüüpi kinondusstrateegia järele.
Igastahes, ma mäletan teisest osast johnny Deppi ja kolmandast osast mäletan ma Johnny Deppi ja natuke Kraakenit.

Aga-tagasi master-plani juurde, mis näeb ette kinokülastusharjumuse tekitamist, kuna tartus avatud Athena kino paistab aeg-ajalt ka vaatamisväärt filme näitavat . Seega, oleks hea ennast mullikinodes kisa-kärafilmide vaatamisega ära harjutada, et hiljem avastada, et kinoskäik võib ka muud meelelahutust pakkuda kui järjepidevuse mõttes endast parempoolsel seljas elamine, kuna vasakpoolne elab mul endal seljas ja kes olen mina, et ahelat katkestada.
Sugestsioon on selle meetodi nimi või hoopis autosugestsioon - kes viitsib guugeldada saab teada. Igastahes kasutas "Karantiin Grand Hotellis" raamatu peakangelane Felix just sellist meetodit, et ühte needuse all kannatavat relvaärikat sööma meelitada ning samal ajal ka enda tühjuse all kannatavat kõhtu täita - vat nii siis.

"Karantiin Grand Hotellis" on muuseas mu lemmik paber-krimka, ehkki seda võiks pigem krimkade paroodiaks pidada. Samas võib ka Võõraste vete filmi nimetada piraadifilmide paroodiaks , aga lemmik või isegi heaks filmiks seda ikkagi ei nimetaks - liigita või ära liigita, kuidas tahad...

H: 4/10 e. piraadifilm peaks põmst olema nagu vesisem western, aga..ai-ai-ai...erinevaelt w-tähega variandist ikka ühe sama jamaga nelja filmi läbi ei vea.

Zaporožije -Joonas: 5/8
Filmimull: 5/10
Live For This: 4/10
Cochrane: 5/10

Filmiveeb: 5,9/10
IMDB: 6,9/10

4 comments:

Kober said...

Peab jällegist tõdema, kui kaugel ees kõik teised on...
Mul esimenegi vaatamata ja nagu sellest veel vähe oleks - plaani ka võtmata. Need lõigud, mis teles on silma jäänud, kuis Johnny ajab silmi pungi ja ripub köie otsas nagu pri... ee piraat.... ei kutsu. Las ta jääb mu mällu "Blow" ja mõne teise suurepärase asjaga, niigi leidsin rumalust, et The Tourist ära vaadata, aitab jamast.

Kalmsten said...

PoC on tegelt täitsa muhe film - mõned väga head ja hunnik häid pirne. Silmapööritamist tuleb rohkem teises (või oli see kolmas ?) osas ette ja no... maitea... kui ma oleks teadnud, et mis nad on, siis ma oleks vaatamata jätnud. :)

triintaada said...

Nõustun, et tegemist on päris läbikukkunud piraadifilmiga, vaatasin kinos muudkui kella, ja lootsin, et see piin ükskord lõpeb. Rohkem ehk nad selliseid asjandusi ei tee... :P

Kalmsten said...

Jep, aga Pirates III võiks lõppeks välja tulla. Pirates 2 - Stagnettis Revenge tuli juba, krt, 2008 ja ikka veel ei mingit järge.