Sunday, March 28, 2010

Edge Of Darkness e. vahelduseks üks tavaline film.

Kuulsin, et kõnealuseks tuleva filmiga üritab Gibsoni nimeline äpard oma tagasiteed kinolinale alustada ning otsustasin, et saagu mis saab, aga puhtalt valmisoleku mõttes - musteimateks stsenaariumiteks - tuleb see kinupilt endale silme ette manada.
Pealegi polnud ma jupp aega ühtegi tavalist filmi vaatanud...

Üldjoontes on Gibson mängib näitlejat- stiilis filmidega nii, et nende vaatamine ei pruugigi erilisi oksekrampe esie kutsuda, kui inimesed on suutnud Mel Gibsonit mögafonist ja R-tähega mütsist eemal hoida ning arvatavasti ka korralikult peksta.

Nii ka siin, sest ehkki seitsmendal minutil väljub Gibson korraks kontrolli alt ning tulemuseks on stseen verist laipa kallistavast ja nutukrampivast Mel-ist, pannakse kaamera koheselt kinni ning järmiseks stseenist on näha, et võttegrupp on suutnud oma positsioonid tagasi vallutada.
Gibson muidugi üritab veel paar korda ennast ahelatest vabastada, aga kontroll ja valmisolek on tugevamad ning rohkem talle võimalusi nutujorudeks ei anta.

Teine hea punkt on see, et kuna R-tähega mütsi kannab Martin Cambell, mitte eelmise lõigu keskeks tegelaseks olnud isend, siis pole filmis ei vereojasid, anatoomiliste tavapärasuste sadu ega ka mitte pisaratejärvi ning üldjoontes võib öelda, et kokku on saadud selline kinukraam , mille kohta saab öelda diplomaatiliselt, et - mõned kohad olid täitsa huvitavad.
Kahjuks jääb aga lõppmulje siiski selline, et kõigil oli Melli ohjamisega nii palju tegemist , et stsenaariumist kinnihoidmiseks või parema otsimiseks enam palju jaksu ei jäänud.
Sellest tulenevalt siis ka kogu filmi käima ning sellele vett peale tõmbav mõrvaloo tuum, milleks on korporatsioonide vastane hipimöla ning liiga palju teadjate kiiritusmürgitamise teema.

Hinnang numbrites ja mölas

Kõnnime püstoliga, lehvitame märgiga ja avalikustame saladusi filmina: 2/5
- kogu vandenõu oli, nagu mainitud, üks suur kammaijaa of boringness, paugutamine oli ideedevaene ning kelleltki poliseižetooni nädalavahetuseks ka ära ei korjatud.
Dramaatilise thrillerina: 2/5 - Oehh... see, et kellegi tütar kohe alguses ära tapetakse, ei tähenda veel seda, et film eriti draamatiline oleks ning need kummitamiskohad sarnanesid pigem ebaõnnestunud ulmekale kui thrillile või drammile.

Kokku: 4/5 e. ma ei näe mingisugust põhjust seda kunagi hiljem vaadata ning tegelikut ei näe ma üldse põhjust, miks keegi seda vaatama peaks.
Säästukas nii kehalt kui vaimult, ehk siis ainuke asi, mida seal rohkem kui kesmiselt oli, olid armid - Mel Gibsonil kaks, tema ülemusel üks ristikujuline kulmude vahel ja isegi senaatoril jooksis suunurgas räige rebend - huvitav, kuidas sellise retsivälimusega üldse senatisse saab, aga see selleks.


IMDB: 6,9/10
Rotten Tomatoes 53 -71 %

No comments: