Saturday, March 20, 2010

Le Compotieux vol. 3 (2010)


Järjekordne filmikompott, mille alapealkirjaks võiks panna " Kõhugripi Aegu"

Death proof
(2007)

Kui Kill Bill välja arvata, siis on see mu tutvusringkonnas vist kõige rohkem sõimatud Tarantino film...
Billitapu puhul nõustun kõigi kriitikutega 99% ning keeldun seda teist korda vaatamast, aga DP on küll minuarust alahinnatud ja peaaegu, et väärtteos.
Esiteks ehe ja tore näide sellest, kuidas sel aastatuhandel toimuvale tegevusele annab 70/80-te hõngu juurde lisada tegevust Väike-Pahaperse taolisesse kolka- ühendriiki paigutades.

Teiseks on see igale Tarantino austajale kohustuslik kraam, sest näiteks tüüpilisi Qunetinolooge teemadel, mis haakuvad kõige muu, aga mitte süžeeliiniga, on siin filmis kolmekordselt ja ega siin eriti hiiglaslikust ja jalustrabavast stooriliinist rääkida ei saa - pigem selle puudumisest, mis on omane nii Dusk 'til Down-i esimesele filmipoolikule, kui ka näitusena veel Four Rooms-ile tervikuna.
Basterdsisse üritas Quentin mingit pandavat süžeed sisse vedada (loe: kopipasteerida) ning selle kätte see film ka osaliselt kõnges.

Nõrgeim osa kogukupatusest oli seekord Tarantino enda mängitud karakter, kes lihtsalt ei sobinud sinna - võta millise nurga alt tahes. Tavaliselt on nooremapoolse vanameistri isiklik mänguastumine üks filmi parimaid vahe/põhipalu.

H: 9/10

Blood in - Blood out/Bound by Honor
(1993)

See on see film, millest vanglaseebika OZ tegijad varastasid kahe esimese hooaja jaoks enamus süžeekäike, karaktereid ja muud inventari. Oleks filmil teine ja õnnestunud osa ka, siis oleks vast OZ-i edasised sessoonid ka vaadata kõlbanud.
See selleks ning tegelikult on tegemist väga hea türmidraamaga, mille ainuke mitteseeditav aineosake on tollane indianohurmur Benjamin Bratt.
No tõesti, tehke mis tahate, aga armideta ja sirge ninajoonega gängbängerid on minujaoks sama vastuvõetamatud, kui ilma pöördsilmadeta Hitlerid. Mis teha - Sotsialistliku režiimi raske pärand, millest ma mööda vaadata ei suuda. Olgu õnnelikud, et ma veel madrusemaikasid kõigi maade filmikriminaalidele selga ei nõua.

Montana
: You speak Spanish, so do parrots.

H: 8/10


Frankenstein girl VS Vampire Girl
(2009)

"Susi mind söögu, kui ma kunagi veel midagi sellist vaatama peaksin"-
kõlas mu suust järjekordne sajatus, mis langes ajaliselt kokku lõputiitrite algusega.
Kogemused näitavad, et umbes aastakese suudab susihirm mind mötsast ja jaapani splatteritest eemal hoida, aga siis astun jälle ämbrisse...
Ausalt, iga kord, kui ma mingit jaapani gorefilmi vaatan, vannun ma, et: "EI IIAL EAL, SEE TOIMUMA PEA!", aga jeh, kaua see ei kesta ning ka minul on omad nõrkused ja no kurat - kestu ikke suudaks mööda vaadata filmist, mille pealkiri on FRANKENSTEIN GIRL VS VAMPIRE GIRL...

Filmi tagline- puudulik gore ning eurooplase jaoks vastuvõetava huumori puudumine...

H: 2+1/10.
( kolmas punkt tiksub selle vampiiritsiki eest, kes äratas minus ellu loomalikult lihalikud ihad - lähen ennast piitsutama ja pingutan jalarõngast. )


I.D.

(1995)

Mendid sisenevad jalkahuligaanide vennalikku perre, kuna nuud es saa aru, et tegemist on mentidega.
90% filmist koosnebki samast jamast, millele on iga teine "võmm infiltreerub kuskile ja leiab sealt omale naise ja uued südamesõbrad, keda ta ei taha üles anda, aga ikkagi annab" tüüpi film ülesehitatud.
Iseenesest ei ole film halb ega hea vaid kõigest keskpärane, kuna on kole-kole tüüpiline ning kes tahab vaadata head vutihuulide filmi, vaadaku hoopis The Firm-i ja hea undercover mendifilm on näiteks Donny Brasco.
SPOILER:
Lõpus muutub põhiment ebaadekvaatseks mendiks, kuna võtab jalkapeksu liiga südamega ning muutub üleöö narkomaaniks ja sealt on juba järgmine samm neo-naziks hakkamine.
See on ka ainuke originaalne osa kogu filmist ja kahju, et see nii debiilne on.
Mina näiteks arvasin, et kuna ebavõmmilik võmm ei ole enam positiivne ja inimlikult mõistetav karakter, siis võib ta rahus maha tappa, aga jah - paraku otsustati loogika kuskile bad cop- very bad human been - ultra rightwinger allakäiguspiraalile paigutada ja sellega ka kogu kinupilt tagant ettepoole põhja lasta.

H: 6/10

Frankenstein

(1932)


Klassika ja minu arust üks Top-3 Frankensteini filmidest, kusjuures ma ei pea silmas neid fantaasiarikkaid raamatutöötlusi a'la Super-Frankenstein VS Vampire Godzilla, Count Frankenstein & Dr. Dracula ning Big-Breasted SS-Frankenstein she-monsters from planet Hornya.

Kuue/seitsme aastasena meeldis rohkem, aga siis meeldisid mulle ka Ritariässa, vastasmaja Laura ja Vormel 1 MM-id - seega ei puutu tänapäeval enam asjasse.

H: 7/10


Side lõpp, tänud tähelepanu eest.

No comments: