Tuesday, March 9, 2010

Give 'Em Hell Malone e. vaese meha Sin city

Kui ma ei eksi, siis Mukk tegi selle filmi igatepidi maha.
Mõtlesin, et edu talle ning igast tegelased ei peagi Dont Duck- Dont Cover äksõni mõnudest aru saama ning vedasin selle kiirkorras internetis arvutisse ja tulemusena vaatasin eelisjärjekorras ära...

Mis?

Ei tea, kas mu Dobermannist saadud nostalgialaksuline vaimustus polnud veel lahtunud või milles asi, aga Malone ei suutnud midagi positiivset pakkuda. Kohatised head killud, sissevilksatavad vinged äksõnstseenid, ülimalt ilusad autod ning ... kõik see, mis nähtud ja nähtud ja veel kord nähtud.

Kõik oli nagu olemas, kiiksuga karater A, kellel kuni lõpuni pole muud nähtavat missiooni peale kiiksuga karakter B ära killimise, karakter Cd, kelle missioon on karakter B käsul karakter A sõelapõhjastamine ning hunnik muud tulistatavat elus ja eluta inventari.
Ehk siis filmitegijatel oleks nagu retsept olnud pähe õpitud ning tatinäppu järjena kasutades raamatust otse potti visatud.
Paraku aga unustati sisse panna see, mis kokakunsti puhul kõige tähtsam, ehk siis killukene kokka ennast - olgu selleks siis želeevaabane juuksesalk, pajakinnas, tikutoos, kasutatud kondoom või toidumaitsmist segav lõuatäis närimistubakat.
Filmis tegijatelt pärineva hingetükikese ja hoole mittetajumine jättis mulje, nagu oleks Malonepaja ümber hoopis härjapõlvlased askeldanud ning kõik lootused kadusid otse seedekulglast restorani parimasse wc-potti juba esimese taldrikuveerandi kandis.

Kokkuvõtteks:

Selles mõttes, et ma ei oodanudki säänsest mitte väga laiadele ekraanidele mõeldud bulletihooramisest mingit erilist originaalsust, aga midagi oleks seal ju võinud olla.
Paraku ei olnud ning seetõttu mõjuski see pigem banaalse ja lamedana kui kvaliteetäksõnina.
Ahjaa - ainuke originaalsus seisnes selles, et aeg-ajalt pilluti 50/60-le aastatele vahelduseks tänapäeva sisse, kuid miskipärast kaldun ma arvama, et tegemist siiski pigem näpukatega.

Kesmine ajaviitja - rohkem kamba ja õlle kõrvale, aga mitte ööhakuste filmitundide sisutamiseks. Pealegi, Metsavana võiks selle filmihäkkimise kiiremas korras selgeks õppida ning filmikarakter C2-e ehk püromaankolli mölinast 99% filmirullilt eemaldada.

Kinumeeter:

Kvaliteetäksõnina: 2/5 e. Algas hästi, kestis keskpäraselt hästi ning lõppes ko-hu-ta-valt.

Krimitrilleräksõnina
:
3/5 kõik kolm olid esindatud umbes viiendikuvõrra ning midagi rohkemat ei tasu sealt ei oodata, otsida ega välja sikutada.

Kokku: 5/10 e. ajaviiteks kõlbab, aga poole filmi pealt algav draamatilse lollfilmi etendamine kruvib tempoka alguse koos nupuga põrandale ning pliidi alla veerenud screw-up nuppu ei leita kahjuks üles enne lõpukaadrite lõppemist.

Guido Mukk: 2/10
IMDB: 6.1/10(1567 voteerijat)

2 comments:

GuidoMukk said...

oi see oli kole film. Selle tulesülgajale olin ise valmis kättpidi kallale minema..ta oli nii kuradi tüütu

Kalmsten said...

Kõik need tegelased pidasid seal mingeid kuradima pre-kill monolooge, aga zippomees oli jah eriti vastik.
Peaaegu sama jube kui Dark Knighti Joker, aga viimase puhul tuleb lihtsalt pettumusefaktor sisse.