Wednesday, March 10, 2010

Gabriel e. inglitamp puhastustules

Sisututvustuse leiate arvatavasti siit ja ise kirjutan siia, mis filmist silma jäi.

Filmi algus oli jube, need hirrrmsad 70. aastate hevimeeste soengud a'la Led zeppelin ning pahalase näost vastu jõllitavad ja kinder surpraisi seest saadud kollased punnsilmad, aga edasi läks aina paremaks.

Bekatist EI OLE mõtet oodata mõistlikke dialooge. Dia-d sakivad märkamatust kuni kõrvakargava astmeni juba algusest peale ning miskipärast on kaotatud ära muidu B-kategooria auks ja uhkuseks olev sõnade kvaliteetselge hõbehääldamine.
Kui ei tea, millest jutt käib, siis vaata näiteks Beowulf-i 1999 - selline tõsine ja tasemel artikuleeritud krhäghin põrkab vastu kõrvakile nii, et lausa lust on dialooge üles kirjutada, kuna kirjavahemärgid vupsavad nagu iseenest omale kohale.
Muuseas, Gabrieli mulinast jääbki aeg-ajalt mulje, justkui oleks tahetud Lamberti khräghinat jäljendada, aga viimasel hetkel on ära unustatud, kuidas see täpselt kõlas või äkitse on kogu tekst algselt hoopis Lambsile kirjutatud?
Viimasel juhul on küll kahju, et vanapoissi filmi ei saanud, kuna üks korralik "My name is Beobriel and i am Imm...khm....Angel" - stiilis üliartikuleeritud kõneviis oleks marjaks ära kulunud.

Kuna mingid inimesed vigisevad juba selle üle, et Sherlock Holmes, selles Richikese filmis Kill-All-Dod oskas, siis ma ei taha mitte teadagi, kuidas tõsimeelsed piiiblisõltlased siinseid nindza-ingleid vaatavad või mida neist arvavad.
Aga jah, siin on vinged nindza-noad ja nendega tehtavad kiired löögid- viuhh-siuhh.
Jalaga makku, siis näkku, siis pääääähe -bahh, bahh, bahh ja uuesti noaga- tšahhhhh.

Nagu madala eelarveliste filmide puhul kohane, on ka Gabrielis teatraalsusele kõvasti rõhku pandud ning lisaks välgunooltele ja kõumeürinatele kaasneb ka kohustuslik kaameraväristamine. Kaamera jõnksub, nagu oleks vibraatorjalgsele statiivile paigutatud ning kõigile vaatajatele saab selgeks , et - jaa, kaamera väriseb.

Kui Rents ütles, et tema arust ei ole neegervampiirid eriti tõsiseltvõetavad, siis minuarust ei ole seda langemata neegeringlid ning ega ka mitte langenud neegeringlid.
Piibel on kirjutatatud valge inimese poolt, valgele inimesele ja mingeid neegeringleid polnud sinna vaja - seega neid pole.
Esimene neeger inimeste seas oli paberite järgi Kaanani neljas poeg Haam ning Inglid olid olemas kõvasti enne inimesi (Iiobi raamat 38:4-7 ), seega - seni, kuni pole kirjutatud, et neegeringleid poliitilise korrektsuse mõttes juurde tehti, ei ole nad ka usutavad - ükskõik kas rastapatsidega* või ilma.

Visuaalne pilt on tüüpiliselt sinakates toonides, aga õnneks on eksperimenteerimisuss tegijad seestpoolt läbi hekseldanud ning paljusinisele unistusele lisandub veel muid värvitoone, mil lastakse "Photoshop basic" vahendusel taustaks taandatud sinimääädnessi peal silma torgata - lahe, primitiivne, ülejään'd pildiga mittehaakuv ning otse kümnesse... müts maha mehed.

Ehvektid:
Režisööri 6-e aastane poeg ja töötu õemees viivad osavalt palli keskväljale lähemale... Gimp palliga... söödab.... õhust püüab ründeäss Photoshop... pikk sööt vasakule !!! .... vasaku ääre küljehunt Paint sööstab end vabaks .... ta jõuab pallini ! ..... ja... TA TSENDERDAB!..... värava ees on täiesti ettenihkunud ründav keskväljatiiger Picasa.... PALL JÕUAB TEMANI!!! ... löök õhust väravale... .(!!!!!) ..... KOLL!!!!
Rahvas juubeldab, tribüünid lagunevad ning MNC näost kirgab vastu siiras rahulolu.

Olgu, nüüd katkestan, aga head ja keskmist silmavara tuli ja oli veel ja veel ja veel...

Hindeks:
Bekat- Religion related filmina: 4/5: Korrakski ei tekkinud arvamust, et tegemist võiks olla millegi muu, kui b-kategooria filmiga ja inglid olid ikka nagu inglid olla ei tohiks, ehk siis tüüpilised ima tiibadeta tiivulised olendid, keda ikkagist ingliteks nimetatakse.
Horrooriva Fantaasiamärulina: 4/5 - e. fantaasialiikumine oli täiesti olemas ja enamus ajast teistest filmidest Gabrieli poole, aga selle horrori ära tundmiseks oleks vist pidanud 2D-prillid ette panema.

Kokku: 8/10 - ka kõige paadunum blockbusteri fänn ei pea häbenema, et tal see kinu riiulis on ning Constantinele* teeb tuule alla.
Ootan järgmisi osi. (Tegemist on triloogia esimese vaatusega.)

_____________________
Gabriel (2007)
D: Shane Abbess W: Shane Abbess,
Matt Hylton Todd


Trash: 6/10
Imdb: 5.4/10 (4117 v.)

______________________
*
Mälu järgi kuna nett jebib: Noa neab Kaananit "Olgu sa neetud ja olgu sinu neljas poeg ja tema järeltulijad orjad sinu vendadele ja nende järeltulijatele... blabla... habrakadabra."
Hiljem saab Haamist Aafriklaste esiisa. Semist ja Jaavetist vist aasiaatide ning eurooplaste eellased.

**
Rastafariani kirik ja Etioopia õigeusu kirik... ja-ja... bla-bla ehk, siis film on ülejäänud teemakäsitluse järgi siiski üldlevinud Vana Testamendi järgi tehtud, nii-et - ei kotib.

***
Legion on olemas ja vaatan ära, siis kui piisavalt julgust olen kogunud.


No comments: