Saturday, April 17, 2010

Evangelion 1.0 e. Poiss, kes tantsib inglitega


Sisse:

Kuna Evangelion 2.0 teemal on kinnimakstud filmiblogijate poolt igast vahtu pritsitud, siis otsutasin esimese osa ära vaadata, selleks, et esmakorras mainitud linateose DVDRip faasi jõudmisel täielikku valmisolekut omada.

Stoori:

Stoori iseenesest on selline eht jaapanilik, et kuskilt tulevad kollid, keda mingi kirjavea tõttu ingliteks kutsutakse ning mittekollilised eluvormid, keda ingliteks ei kutsuta, peavad nad igal korral põhjalikult puruks peksma, kasutades selleks kogu oma tehnofantastilist-pealoogiat ja igast muud kama, mis ülemaailmsest ideedepangast kokku on varastatud.
Evangelionis on siis vajalikuks kollitõrjeks mechad, kelle käibenimetus on EVA-d ja neid juhtivad omakorda põhitegelasteks olevad lapseohtu mecharatsanikud.

Tegelased:

Nagu juba öeldud, on põhitegelased siis peamiselt mechagrenaderidest tattninad ning eritähelepanu vääriliseks hindasin ma neist kahte - poissi ja ülla-ülla- tüdrukut.
Nimesi enam ei mäleta, aga võib-olla, et otsin hiljem üles ja lisan tekstile. Võib-olla ei lisa ka - eks näis ning see selleks.
Paarist postitusest on silma jäänud, et tegelasi ümbritses nagu mingi mõistatuslik küsimärk, et kes, miks ja milleks - vale jutt puha.
Pole mingeid küsimärke ega ka midagi, mis mõistatama paneks, aga kuna selle mõtte peamine generaator oli Live For This, siis ei tasugi seda väga tõsiselt võtta, kuna mainitud blogija suudab pidevalt mingeid sürrogaatide järgi haisevaid aspekte ja isiklikke hallukaid tegelikult näidatavaga segi ajada ja esile tõsta.
Ühesõnaga on poiss ja on tüdruk, poiss on täiesti tavaline ja juba näost näha, et identiteedi ja kõigi muude kriiside all kannatav ning sm. Neiu on kõhnem ning oma mecha-rideri ametisse paremini sisseelanud tegelane.
Vahepal on veel vägivaldurist suurem poiss ning tisside suuruse järgi hinnates ka vanemapoolsem ja hüperaktiivsuse all kannatav naisiisend, pluss emopoisi teadlasest isa, aga vähemalt esimeses osas neile suuremat tähelepanu ei pööratud.
Aats küll.

Kinu ise:

Esimese kolmveerandi kohta pole nagu midagi halba öelda, kui mõned loogikavead välja arvata, aga üldjoontes jäi kogu kupatusest üks asi siiski puudu ja see oli üskainus ning kasvõi viisakam hooramissteen.
Terve kinu lootsin, et ehk siiski ning-et korrakski keeratakse käik hentai rajale ja näidatakse neid ÜLE 14 AASTA VANUSEID noori kerget seksivärgensit aretamas. Seda loomulikult koos mõne laborist lahtipääsen'd tentacle monstäri ja shemale naisprofessoriga, aga ei.
Korra küll näpiti tisse ja olid ka suht võõra nurga alt näidatud valgete püksikute steenid, aga kergest aktist ja mainitud nibuvärgensist karmimaks minna ei tihatud - kahju, sest see või õigemini selle puudumine tekitas multiplikatsiooni tõsise tühimiku ning midagi selle täiteks ka ei visatud.
Mõne multika puhul on pohhui, kas seal gebensaitatakse või mitte, aga terve Evangelioni olemus kisendas, et siin peab kuskil üks pano olema - no kisendas tõesti ja võtke seda kuidas tahate.
Teine ämbripoole kiskuv nüanss oli järjekordselt lõpp. Se's mõttes, et üritati vist emotsionaalusega üle pingutada, aga poole pealt löödi käega ning tulemöll, mis koosnes sirklijoone täpsusega kraabitud ümmargustest plahvatustest oli tegelikult küll.. hmm.. armas(?) ja verdlahmav kubinoid on iseenesest kui mitte just huvitav, siis vähemalt naljakas leiutis, aga üldiselt kippus madin sinna Ultra-mani tasemele kukkuma.
Pealegi annab ebamäärane geomeetriline kujund küll stiilipunkte julguse eest, aga kuigi palju tegutsemisvabadust temaga just ei kaasne - hoolimata sellest, et ta on plastiline, sinine ja sisemuses paikneva punase mummukesega.

Kokkuvõtteks

Vahelduva huvitavusastmega anime, et nii kui hakkasin arvama, et tegemist on ülehinnatud kraamiga, lükati tegevuskatla alla jälle uus labidatäis sütt sisse ning kokkuvõtteks jäin näidatuga enam-vähem-enam rahule.
Mitte midagi enneolematut ega peadpöörama panevat, aga otseselt pead kõrvale pöörama ka ei ajanud ning tee vaaritamine ja pausinupu kasutustiheduse vääramatu harmoonia püsisid tavalisel tasemel.

Hinnang numbris, lisamölas...
Kolli ja mechasõdimis anime: 3/5 e. oli midagi ja olid keskid, aga suhteliselt nähtud kujul.
Action + Sci-Fi multikana: 3/5 no nagu jaapanlastele kombeks, oli möllu ja oli Skai-Faid ning seda isegi tiba üle keskmise, aga mitte midagi, mis nüüd VÄGA PALJU korda läheks.
Kokku: 6/10 e. loodan, et Evangelion 2.0 on parem ning seljataga oleva kohta ei hakka just väga halbu sõnu ka ütlema.

Evangelion 1.0 - You Are (Not) Alone
(2007 - Jaapan)
R: Masayuki, Kazuya Tsurumaki
S: Hideaki Anno, Yoshiki Sakurai
Kole-Jaanus: 5/10
Spellbound: 7/10
Live For This: 7/10
Joonas
IMDB: 7,9/10 ( 1448 votes)


8 comments:

Trash said...

Mecharatsanikud siin mechavalgel ööl!

Welcome back! Tundsin su tekstist juba puudust!

Nädala pärast näeme ja võtame! Jeee!

Kalmsten said...

Peaks Trubetskylt postitusele tunnusloo tellima: "Musta mantliga mecharatsanikud, mechatähtedest kumavas mechavalguses ja rõngaga A"

Selle nädalapärast nägemine on endiselt ainult 50% võimalik - kole palju jama langeb korraga ühele nv-le.

triintaada said...

Lõpuks uus postitus. :)

Kalmsten said...

Sa ei ole mind vimasel ajal piisavalt motiveerinud lihtsalt...

J said...

Kuule, kas su blogi peab olema musta või halli taustaga?

Üks arvuti näitab ühte ja teine teist pidi. Kas ma satun kuidagi umbe hästi sinu ebalusmomentidele, kus sa seda ümber vahetad või pean ma haistma siin JÄRJEKORDSET blogspoti blogikujundusekala?

Kalmsten said...

Ei ole musta ilma hallita ja igas valges on ka tiba musta...

triintaada said...

motiveerinud? mis mõttes? :D

Kalmsten said...

Ju Knjuu Wut I ljuuv ;)