Thursday, November 5, 2009

Hub City Stompers "SKA SKA Black Sheep" e. parem must 2009 kui suur suu kaevus.

"SKa SKa Black Sheep"(2009)

Njah... nagu keskmisele klaviatuuripedele kohane, mõnulen ka mina praegu klaverile ila tilgutavas olekus, kõrvaklapid peas ja nämmutan mõttelistes suunurkades võtmekujulisi sõnamonstrumeid, millede seas domineerivad - naelapeadetabamused, nabaviiekad, rusikasilmaaugud, mänglevtonaalsused, erinevusmuusikakujundid, katastroofebakõlad ja muu selline pahn, mis keskmist tutvustusarvustust kõigi reeglite järgi risustama peab.

Aga alustagem, seltsimehed muusikasõbrad.

H.C.S. on New Jersey ja umbes sama Uue Yorki tegelaste poolt kokkupandud Ska kollektiiv, mis teeb nimetet muusikat neile, kes seda vähemalt vihkavadki.
Minuarust igate tänuväärne ettevõtmine, sest mingitki vastumõju, mis oleks mind kõiki teisi Ska bände jälestama pannud, pole toimunud.
Siiski peab tunnistama, et peale nende eelmise albumi kuulamist lendab muusikafolderi SKa+ juures HCS mulle esimesena pähe - Skatalaidid, Skoidatid ja Muud.... Andke mulle andeks, olen nõrk.

Olgu, ma tean, et bändi uut albumit ei ole ilus hinnata nende eelneva albumi järgi, kuid... jah.... probleem selles, et kui "Dirty Jersey-l" mängiti ja segati lisaks tavaperasele Reggaele, Skinheadi kahele tüünile ja Punk-ile veel muudki sousti kokku - nii, et esimesel korral kahtlesin, et kas nad algustasemega ikka lõpuni välja veavad - siis 2009. aastal selliseid näpuotsatäisi enam ei jagata.
Ehk siis naamoodi, et ehkki algusloo metalsound kõditas meeldivalt ja fussinuppe krutitakse ka edaspidi, keeratakse poole albumi pealt siiski kuhugi sügavale dub-i sohu ära ja sinna ka plädistama jäädakse.
Kui nende esmärgiks oli teha dub-muusikat neile, kes seda minimaalselgi määral vihkavad siis- tänan tähelepanu eest ning teatan alandlikult, et jälestan seda jura endiselt kogu hingest.

Kokkuvõttev lõpuosa.

Tore vähemalt, et nad ainult vanadele lugudele selle kastreeritud behemothile kuuluva helikõla juurde panid ja ei pidand ennast liiga palju vaevama.
Loodetavasti tulevad nende uuemad lood jälle torelõbusad - nii muusikaliselt kui ka laulusõnadelt.
Aga jeh... kuni hirmsad asjad võimust võtavad, on kino endiselt olemas ja irve püsis suunurgas isegi paari sissejuhtunud dubbb/atcidhh/drumõnbuss/vms. noodirea juures.
Shufflega kuulata ei soovita... Vähemalt neil mitte, kes dub-ist sama palju kui mina arvavad ja ka neil mitte, kes albumilt muusikalist järjepidevust ootasid.

Hinne: 3/5- Liiga palju eksperimenteerimist tapab eksperimentaalmuusika ja se'l korral päästsid neid peamiselt- "New Tatto", "Wheres my hooligans!" ja "I Got Melodica".
Pohmelliga ?:
(+1)/(+0) e. oleneb kas panna kõrv vastu lamba esimese poole või tagumise poole auku.
Kokku: 2,5 (+/- 1)/ 6 e. säänsete kiivas kadjakate kohta ikka kuradima lahja tulemus, muud ei medagist.

Albumi "Dirty Jersey" teemal.
Pic 1(cover) Link
Pic 2 (band)Link

No comments: