Wednesday, November 17, 2010

Spartacus Blood and Sand e. digiveri digiliival

Orjad muutuvad gladiaatoriteks!

Ehk siis Spartacuse legendi aineline seebikas, mis pidi sisaldama endas hunnikute viisi seksi ja vägivalda. Isegi Lucy Lawless lubas endal hilbud seljast ära visata, veel enne, kui esimese osa lõpus eesriie sulgub.
Seda viimast muidugi ei juhtunud või ei tundnud ma teda ilma rinnapantserita ära, aga mina igastahes haarasin pimedas lootuses torrentil sarvist ning tirisin esimese hooaja - rohkem neid veel polegi - esimesed 2 episoodi alla. Igatahes pettuda mul muidugi ei tulnud, kõige muu, va selle Lucy Lawlessi koha pealt.

Ehk siis...

Raudne loogika näitab, et kuna filmimine läheb idee järgi aina odavamaks, siis peaks tänapäeval juba teleseebikaks mõeldud rahadega saama ühe 80. aastate tasemel sõdimisfilmi valmis vändata küll. Paraku, aga otsutatakse liikuda edasi kitsehüpetega ning seega on Spartacuse tehniline pool üks suur hunnik halba CGI möllu.
Digiverd, digijäsemeid ja muud digisodi lendab esimeses osa rohkem kui 300-s, Pathfinderis ja Robin Hoodis kokku ning paljuks pole peetud ka igasuguste makettide kasutuse või muidu looduses filmimise ära põlgamist. Kui palju on näitlejate kõrval päris maailma, on suht hägune, aga ega seda palju olla ei saa - vast nii 1-1,5 % ringis kogu kupatusest.
Iga teine või kolmas kalju, puu või maja on ebaperfektse perfektsuse tõttu lausa padukoomiline ning reaalsuslähedus on see sõna, mille tähendust polnud seebimeistritel 300 vaatamise kõrvalt aega välja uurida.

Aga siiski....

Tegelikult on sari esimese osa järgi kuradima hea, nn bekativõtmes. Umbes nagu hea halb film noh. Efektne on ta tegelikult ka, kuna palju halba mälli võib kokku anda päris korraliku vaatamishunniku. Seksi on umbes sama palju ja samal tasemel, kui TV1000-e kesköistes erootikaseepides ja päid muudkui lendab ja lendab ja lendab.
Võitlusstseenide tegemisel on üldse lähtutud kriteeriumist - pang verd per jäse (miinimum!), näitlejatöö on asendatud enamjaolt kehvade onlinerite keeles haukumisega ning võiduropendamisega ja kuskil taustal kumab välja, et selle seebika tegijatest on keegi välja hüüdnud lause stiilis: "Viime vaatajani tollase maailma tegeliku jõhkruse ja halastamatuse - halastamatult!"

Lõppkokkuvõtteks:

Nu ütleme, et Titaanide Klirin (7/10) oleks mu käest saanud umbes null punkti kümnest, juhul, kui ma oleks seda peale kõnealust esiosa vaadanud, mitte paar päeva varem.
Paraku aga arvan ma, et üle kolme-nelja seeria ma seda hakkemasinate käsivõitlust vaadata ei viitsi ning ehkki esimest osa pean ma soovituslikuks, kõlbab see arvatavasti üldjoontes ainult Isa Pjotri Gladiaatorimängu treileriks. Vähemalt on mul tunne, et meie kallis Isake on sellest tublisti inspiratsiooni ammutanud.
Igastahes, kõigile mõõgamärulihuvilistele - madinad on siin liigsest pixoplasmast hoolimata lahedad - on esimene osa kohustuslik ning ülejäänud seebimullide omandamine ainult omal vastutusel.

Sry, sattusin shottidega liiga hoogu... :)


Edit: Lucy Lawlessi tissid! (S1E02 - 05m. 38s.)


6 comments:

Kober said...

Jälle üks asi, mida absoluutselt polnud plaanis torkida. No ei tõmba need ajaloolised eriti.
Aga kui niiiimoodi kiidetakse, eks siis peab katsetama.
Pigistame "aitäh" ka läbi hammaste kenasti ja... :P

Kalmsten said...

He-He, igasugused emotsioonid on eestlasele kasulikud ja igasugune kogemus on hariv...
Ei, tegelt võin käe tulle pista ja öelda, et pettuma ei pea. Sari on täpselt selline nagu ma soovitades rääkisin. :)

adi said...

Mis kuradi Lucy?

XENA teh sõjaprintsess!!!

Kalmsten said...

Nu siin filmi on ta õnneks Lucy The Naked Woman. Ausõna - vaata shotti - ei mingit rinnapantserit.
Aus mäng.
:)

Rents said...

Valetaja oled sa, need küll Lucy tissid ei ole.

Kalmsten said...

Ei tea kelle omad need siis on??
Võta peegel monitori eest ära - see ei anna sulle enesekindlust juurde!!


Ja keegi pidi helistama...