Wednesday, December 16, 2009

The Pathfinder e. kommerts ja hoiatuspost!!!


Kuna häirekellad räägivad
Mel Gibsoni ja tema viikingite peatsest maaletulekust, siis otsustasin Pathfinder'i üle vaadata.
Kuna filmist jäi mulje, et tegemist on esimese osaga kaheosaliset, 80-te stiilis tissimusklite lahingust, siis otsustasin seekord kasutada ka kodumaisete bloggardite südameid võitnud Ruthless reviews-i tutvustussüsteemi.

Kogu stoori vähemate sõnadega kui antud lauses kokku on

Ajaloolised skandinaavia sõjardid* tulevad indiaanlasi tapma!

Karbipealne lööklause

Kaks maailma, üks sõda. Ilge killing on algamas.


Homoerootika

Sai juba mainitud,et tegemist saab olla ainult Tits-trapide kommbäkki ette valmistava filmiga ja seetõttu on ka Karl Urban-i tissid igal väiksemalgi võimalusel lähikaadris.
Tshjernomõrdini või Lundgreni kõrval on tegemist muidugi armetu tossikesega ning isegi munaväänajast alfa-elajas Van Damme suudaks Urbani puruks rebida, kui tisside järgi otsutada, aga peale Reeves-Cruise-Cage tandemi androgüünset amokijooksu läbi filmirullide annavad nad siiski kvaliteet meelelahutuse mõõdu välja.
Indiaanlased on ka hea valik, sest nende ripprindade kõrval on Karli ponksid meheuhkused palju selgemini esilekerkivad ning isegi viikingid ei tunne mingitki huvi naiste vägistamise vastu.
Ühesõnaga käibki kogu jant selle nimel, et Urbani-niplid enda valdusesse saada.
Samuti jääb mulje, et tegemist on n.ö. teaser-filmiga, sest põhjamaa hiiglased oma ülakeha ei näita, mis on küll kurb, aga samas ka selge garant, et Pathfinder II-s tulevad nad üldse ilma turvisteta.

Laibameeter

Kuna maale tulnud viikingite arv kõigub 15-50 vahel ja indukate oma 40-80 vahel, siis märkmete tegemine ei annaks tulemusi ja hinnata tuleb kogemustele, äksõnmatemaatikale ja tisside suurusele toetudes.
Minu hinnanguks on, et tapeti vähemalt 400-500 ning killingu optimaalseks ülempiiriks elik tulemuseks jäi kuskil 200-250 laipa.

Parim mölarida/nõme poliitiline sisu

Nii, nagu viikingid, olid ka indiaanlased rohkem tegudeinimesed ja pikaks mölaks või poliitikaks ei jätkunud jahilkäimise või tampimise kõrvalt lihstalt aega.

Parim surmaeelne mölarida

"Rågrøhôrghræl ôrgêg ærchagrêrỳ ærgørỳøøøø...." - kirja pandud kuulmise järgi.

Meeldejääv surm

Lahkamisekspertiisi tulemustest selgub, et tapmiseks on kasutatud nüridat eset (viikingit).

Kui halb see tegelikult oli

Tegelikult ta ei olnudki väga halb selles möttes, et alla läheb sama hästi ja kohati isegi paremini kui 13. sõdalane, Barbar Conan ja King Arthur ehk siis Last Legioni nimelisele põhjakihile ei jõuta mitte lähedalegi.
Pealegi, kui nüüd fantasy-fänni silmadega vaadata, siis on need viikingikollid isegi armsad koos oma higist, verest ja maskuliinsusest tilkuvate relvadega.
Põhilisteks ämbriteks jääbki punnitatud äksõn, ajaloolise-seiklusfilmi standardstsenaarium,
James Bondilik kelgutamisstseen ning Magua* puudumine. Lisaämber on see, et filmi vaadates tekib tunne, et stsenaarium kaotati enne filmimise algust ära ning selle varjamiseks lasti lihtsalt kogu kambal ringi kolistada ning "millegagi tegeleda", et filmitud stseenihunnik pärast millekski "loogiliseks" kokku kleepida.

Palju ma targemaks sain?

Sain teada, et viikingid olid minimaalselt 181 cm pikad ja vähemalt sajakilosed, kergelt postapokalüptilise ja üliogalise armeeringuga kollid, kes ratsutasid hiiglaslike hobuste seljas ja kasutasid aastaringselt metallitöötlemisega tegelevale kaevandusrahvale omaseid relvakolakaid.
Class bonusena muutus kõik, mida viikingid puudutasid, lohejaks või lihtsalt ogaliseks - näitusena indiaanlaste kelk.

Hinnang numbrite abil:

Fantasy- äksõnina: 2,5/5 e. Burton Tim-i igatsusest lehkav olustik ja värvid annavad filmile vaadatavust juurde ja nagu ma juba ütlesin, on nuud Norra trollid päris armsad.

Ajaloolise draamana: 1/5 e.
ajalugu sama hästi kui polnud ja dramaatikat anti nagu peavalu, et koguaeg täpselt liiga palju.


Pohmelliga ? : nåja/nei (+1)- selline tobe ja tühjavõitu muinasjutt, mis ei anna mõtlemisainet, ei sisalda midagi ehmatavat ega ole ka liiga huvitav.


Kokku: 4/11 e. kõik peale kandva stsenaariumi oleks nagu olemas, aga kelgusõiduga saavad lollid ideed otsa ja edasi läheb eepiliseks kummivenitamiseks.



The Pathfinder: 5,2/10 (15.930 votes) IMDB


Pidage meeles, ükskõik kui halb see kinu ka poleks - Mel Gibsoni oma tuleb kordades hullem !!!

_________________________________
*
Kbong (High Five!)
**
Ma nime ei mäleta ja ei viitsi otsida kah, aga "Hirvekütis" mängis ta Maguat, "Indiaani-Costneris" Poniide pealikku ja tegelikult virvendas ta pea igas indukate või mitteotseselt indukate filmis. Ühesõnaga American Gojko Mitic'.










3 comments:

Trash said...

Originaali oled ka näinud? Ise peaks üle vaatama, tosin aastat tagasi meeldis.

Kalmsten said...

"Lindakivis" kui ma ei eksi- suurt effemigi ei mäleta, aga tiksub juba eilsest saadik.

Kalmsten said...

Ofelas/Veiviseren - OLEMAS!